30 / 04 / 2024

ev satış kiracı

ev satış kiracı

Satış sonrası kiracının durumu, malikin durumunda göre değişkenlik gösteriyor. Normal şartlarda yapılan ev mülkiyet devri, kira sözleşmesinin sona ermesine neden olmuyor. Peki, satış nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022!

Mal sahipleri kiraya verdikleri taşınmaz mallarını satabiliyor. Kiracılar ise bu durumda karşılaşmaları halindeki haklarını merak ediyor. İşte oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022...

Borç kapatmak için ev satılır mı?

Borcu olan vatandaşlar ne yapmalı? Oturulan ev satılmalı mı? Daha küçük bir eve mi geçilmeli? İşte yanıtlar...

Ev sahibi kiracı anlaşmazlığına mahkemeden son nokta!

İstanbul Kadıköy'de ev sahibi kiracı anlaşmazlığı mahkemeye taşındı. Kiracı 5 yıldır oturduğu eve, aylık bin 365 lira ödüyordu. Ev sahibi evin değerinin 2 bin 500 lira olduğunu söyleyip fiyatı artırmak istedi. Olaya son noktayı mahkeme koydu. 

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Gelir Vergisi Kanunu düzenlemelerine göre taşınmaz 5 yıl geçtikten sonra da satılsa vergi ödenmedi gerekecek. Peki, söz konusu ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

3. İstanbul Konutları Başakşehir ev satış fiyatları!

3. İstanbul Konutları Başakşehir ev satış fiyatları 514 bin TL'den başlıyor. 2+1'den 4+1'e kadar konut seçenekleri sunulan 3. İstanbul Evleri Asaf İş Adi Ortaklığı imzasıyla yükseliyor...

Ev sahibi kiracıyı zorla çıkarabilir mi?

Borçlar Kanunu kapsamında kiracının hakları ile ev sahibinin sorumlulukları ile haklarının sınırları belirtiliyor. Peki, ev sahibi kiracıyı zorla çıkarabilir mi?

Acun Ilıcalı, Şeyma Subaşı'na 56 milyon TL'ye ev satın aldı!

Acun Ilıcalı müstakbel eşi Şeyma Subaşı'na Kuruçeşme'de 56 milyon TL değerinde boğaza nazır ev satın aldı. Çift Eylül ayında dünya evine girecek.

Araplar Türkiye'den binlerce ev satın aldı!

ARTİAD Başkanı Kerim, "KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Araplar Türkiye'de binlerce ev satın aldı, ilişkiler çok derinlere indi ve artık akraba oldular" dedi.

ev satış kiracı Haberi

ev satış kiracı

Satış nedeniyle kiracı tahliyesi!

Ev sahipleri, kiraya verdikleri evi satabiliyor. Evde kiracı olması, malikin ev üzerindeki tasarruf hakkını kısıtlamıyor.


Satış sonrası kiracının durumu, malikin durumunda göre değişkenlik gösteriyor. Normal şartlarda yapılan ev mülkiyet devri, kira sözleşmesinin sona ermesine neden olmuyor.


Ancak, evi satın alan yeni malikin bu eve ihtiyacı olması durumunda, kiracısınden evi tahliye etmesini isteyebiliyor. Bu tahliye isteminin kanunda belirtilen şekilde yapılmaması halinde kira sözleşmesi feshedilemiyor.


Peki, satış nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl istenir? Satış nedeniyle tahliye ihtarnamesi nasıl yapılmalıdır?


Borçlar Kanunu- Evin satışı nedeniyle kiracı tahliyesi

MADDE 351- Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak...