30 / 07 / 2024

ev satışları 1 milyon sınırı

ev satışları 1 milyon sınırı

İNŞAAT sektörü 2014’ü zorluklara rağmen iyi bir tablo ile kapattı. 2013’te rekor kırarak 1 milyon 157 bin konut satan sektör, yılın bitmesine bir ay kala 1 milyon 30 bin konut satışı gerçekleştirdi.

Ev satışları düştü, arsa ve arazi satışları rekor kırdı!

Ev sahibi olmak giderek daha da zorlaşırken, 2023’ün ilk 10 ayında arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların en yüksek ocak-ekim dönemi rakamına ulaştı.

Konut satışları düşüyor! Ev alamayan evini yeniliyor!

Yaptığı açıklamada konut satışları düşmesine rağmen yenileme pazarında talep patlaması yaşandığını dile getiren Häfele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, önümüzdeki 1.5 senede yenileme pazarının 20 kat büyüyeceğini dile getirdi.

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

Kredi faizleri ve satılık ev fiyatlarının pahalılığı konut satışlarını düşürdü!

TÜİK verilerine göre, konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalarak 1 milyon 225 bin 926 olarak gerçekleşti. konut satışlarındaki düşüşün nedeni kredi faizlerinin yüksek olması ve ev fiyatlarının pahalıya satılması gösterildi. 

Konut satışları yüzde 17,5 azaldı! 2023'te 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre 2023 yılında 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı. Konut satışları 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azaldı.

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

ABD'de bekleyen konut satışları Eylül'de yüzde 1,1 arttı!

​​​​​​​National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Eylül ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 1,1 artış gösterdi.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor: Kiracısı olduğunuz ev satılırsa işte bu haklara sahipsiniz!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında en merak edilen konulardan bir de ev satılırsa kiracının haklarının neler olduğu sorusu oldu. Peki, kiracısı olduğunuz ev satılırsa haklarınız neler olur? İşte detaylar..

Konut satışları Temmuz'da 100 bini aştı: Ev alanlar kredi ile değil peşin ödeyerek aldı! 

Haziranda sert düşüş gösteren konut satışları Temmuz ayında yeniden 100 bin barajını geride bıraktı. Bu dönemde yüksek faizler sebebiyle kredili konut satışı yüzde 24 gerilerken, peşin ödemeli konut satışında yüzde 27,1 artış kaydedildi. 

Kredi faizleri yükseldi, ev satışları düştü! Yeni konut projeleri başlayamadı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, konut kredi faizlerinin yüksekliği sebebiyle sektörde gayrimenkul satışlarının ciddi oranda düştüğünü ve yeni projelerin yapılmadığını belirtti.

Konut satışları dibi gördü, ev sahipleri pazarlığa oturdu!

Yükselen konut fiyatlarında sonra satışlar çakıldı. Konut satışlarında beş aydır gerileme devam ederken evini elden çıkarmak isteyen ev sahipleri geri adım atmaya başladı. ‘Alıcı pazarı’ döneminin başladığını söyleyen sektör temsilcileri 2. el konut satışlarında pazarlık marjının yükseldiğini kaydet

Benzin ve motorin satışları 1 yılda arttı! İl il akaryakıt fiyatları bugün ne kadar? BP, PO 29 Temmuz 2023 fiyat listesi

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) tarafından açıklanan verilere göre, yurt içi benzin ve motorin satışlarının arttığı belirtildi. Peki son dakika benzin, motorin ve LPG'nin litre fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte BP, Opet, Total, Shell, PO 29 Temmuz 2023 fiyat listesi...

ev satışları 1 milyon sınırı Haberi

ev satışları 1 milyon sınırı

TÜRKİYE ekonomisinin ‘yavaş’ yılı olarak tarihe geçecek 2014 geride kalıyor. Büyümenin yüzde 3 seviyelerinde yılı tamamlaması hem işsizliğe, hem gelir dağılımı adaletsizliğine, hem de yoksulluğa çözüm üretmede yetersiz kaldı. İşsizlik yüzde 10.5 seviyelerinde. Hükümetin yılın başından itibaren aldığı tüketim harcamalarını kısma tedbirleri bankacılık sektörünü, ithalatı, cari açığı kontrol altına aldı. Mali disiplin bütçe performansının oldukça iyi gerçekleşmesini sağladı. Kuraklığın etkisinin azalması, dolar/TL’nin sancılı bir seyir izlemesine rağmen petrol fiyatlarındaki büyük düşüş enflasyonu da bir derece kontrol altına almayı başardı. Ama tüm bunlar ekonominin diğer yüzü için sıkıntılara neden oldu. İhracat herşeye rağmen rekorlarını sürdürse de tüketim kısılıp, özel sektör yatırımları bıçak gibi kesilince büyüme ancak yüzde 3 seviyelerinde kaldı.


2015’TE NE BEKLİYORUZ?

 Hükümetin 2015 için büyüme hedefi yüzde 4. Petroldeki düşüş,...