04 / 05 / 2024

ev takas etmek

ev takas etmek

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Bu işlemde iki taraf da birbirine taşınmaz mal tapusu devretmiş oluyor. Peki, ev takası nasıl yapılır?

Prefabrik ev almak isteyenler dikkat! Fiyattan önce buna bakın!

Prefabrik evler özellikle asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok kişinin tercihleri arasında yer aldı. Peki prefabrik ev alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte yeni bir prefabrik ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği o sorunun yanıtı...

Yüzde 25 zam sınırı varken evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri dikkat!

Kiralar getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle anlaşmazlıklar büyüyor. Konut yatırımı yapıp kira getirisi elde etmek isteyenler nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki yüzde ev sahipleri, evlerini kiraya verirken neleri gözden kaçırmamalı?

Ev almayı düşünenler dikkat! Bu 6 maddeye dikkat etmeyen çok pişman olur!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler ev alırken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. Peki emlak alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte o sorunun yanıtı...

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Kiracısının huzurunu kaçıran ev sahibine emsal ceza geldi. B.K. adlı kadın kiracısını evden tahliye etmek isteyen ev sahibi Ö.Y., bir ay boyunca zile basıp, mesaj atıp, arayarak baskı yaptı. Mahkeme hapis cezası verdi. 

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

Emlak sektöründe takas dönemi başladı! Kredi getirili konutlar takas ediliyor!

Banka kredisine erişemeyenler çareyi takasta buldu. Emlak sitelerinde binlerce ev, araç, arsa, tarla ve iş yeri takas kabul ederken, İstanbul’da 101 milyon TL değerinde bir köşk, Beylikdüzü’nde 70 milyon TL’ye 13 daire, İstanbul’da gayrimenkul, dükkan ve araç takas edilmeyi bekliyor.

İkinci el araba piyasası yüzde 10 geriledi! Arabasını satamayanlar arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı!

İkinci el otomobil piyasasına yönelik önemler alınmaya devam ediyor. Son önemlerden sonra ikinci el araba piyasası yüzde 10 gerilerken, galericilerin de içinde bulunduğu araba satıcıları arabalarını arsa, ev ve arazi ile takas etmeye başladı.

Ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gittikçe büyüyor! Ev sahibi kiracısının ikametgahını sildirdi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gittikçe büyüyor. Antalya'da bir ev sahibi kiracısını tahliye etmek için ikametgahını sildirdi. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! 120 metrekare prefabrik ev kaç para? 7 Temmuz 2023 prefabrik ev fiyat listesi!

Ev sahibi olma hayalinizi gerçekleştirmek artık daha kolay ve erişilebilir hale geldi! Prefabrik evler, yenilikçi yapısıyla dikkat çeken ve uygun maliyetleriyle kaliteli ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Artık, istediğiniz evi hayal etmek ve sahip olmak çok daha mümkün... 7 Temmuz 2023 prefabrik ev fiy

Ev kiralarken ne Kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralama sürecinde verilen kapora, kiracıların aklını karıştırabilmektedir. Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri alınabilir mi? Nelere dikkat etmek gerekir? İşte bütün ayrıntılar...

Ev sahiplerinden ‘yok artık’ dedirten hamle! Artık açık artırma ile kiralıyorlar!

Emlak kiralama bedellerinin son bir yıl içindeki inanılmaz artışı ve piyasadaki hareketlilik sonrası daha fazla gelir elde etmek isteyenler kirada açık artırma yapmaya başladı. Emlak ofisler ve ev sahiplerinin bu yeni adımı, kiralık ev arayan vatandaşın durumunu iyice güçleştiriyor.

Kiracıyı evden çıkaran ev sahibi bakın ne yapıyor Kiralar fırlarken şimdi de bu çıktı

Artan kira fiyatları ev sahipleriyle kiracıları mahkeme salonlarına taşırken, ev sahipleri yeni bir kazanca yönelmeye başladı. Ev sahipleri daha fazla gelir elde etmek için kiracılarını çıkarırken Airbnb ve benzeri kısa süreli ev kiralama seçeneklerine yöneliyorlar.

Ev sahiplerinin kira oyunu bitmiyor! Yazlığı olanlar kışlık evini kiraya veriyor!

Ev kiralarındaki yükselişler, yazlığı olan ev sahiplerinin harekete geçmesini sağladı. Yüksek kira geliri elde etmek isteyen mülk shaipleir, oturdukları evi kiraya vererek kış aylarını yazlıklarında geçirmek için hazırlık yapıyor... 

ev takas etmek Haberi

ev takas etmek

Ev takası nasıl yapılır?

Tapu dairesine yapılabilen yasal işlemler arasında takas işlemi de yer alıyor. Bu işlemde iki taraf da birbirine taşınmaz mal tapusu devretmiş oluyor.


Bilindiği üzere tapu satış işlemlerinde bir taraf evi satın alırken diğer tarafa satış bedelini ödüyor, bağış işlemlerinde ise mal sahibi bedel almadan taşınmazın devrini sağlayabiliyor.


Ancak takas işleminde taşınmaz malların değeri birbirine eşit olsun veya olmasın tapu dairesinde değiş tokuş yapılabiliyor. 


Peki, bir eviniz olduğunu ve takas yapmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda ev takası nasıl yapılır? 


Ev takasının yapılabilmesi için tarafların aralarında anlaşma yapmış olmaları ve gerekli belgeleri de temin etmiş olmaları gerekiyor.


Tapu takas için gerekli evraklar:

1. Takas yapılacak taşınmaz mallara ait tapu senetleri.

2. Takas yapılacak maliklerin veya yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Takas yapanların ikişer adet vesikalık...