02 / 05 / 2024

ev tapusu üzerine kredi nasıl çekilir

ev tapusu üzerine kredi nasıl çekilir

Banka ve kredi kuruluşlarının müşterilerine sunduğu krediler arasında konut kredisi ve taşınmaz ipotekli krediler yer alıyor. Peki, ev tapusu üzerine kredi çekilir mi? Nasıl çekilir?

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Mega kent İstanbul'da bir kiracı, ev sahibinin imzasını taklit ederek tahliye davası açtığını öne sürdü. Söz konusu imzanın kendisine ait çıkması üzerine kiracı, "iftira" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Buğra Gökce sordu: Kira fiyatlarından dolayı İstanbul'da ev bulamayan Gaye Erkan İzmir'de bulabilir miydi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul'da kiralık ev bulamamasından dolayı annesinde yaşamaya başlaması üzerine Buğra Gökce "İzmir’e taşınsa uygun kiralık ev bulabilir miydi?" diye sordu. 

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...

Yeni ev almak isteyeler bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, yeni ev alırken dikkat edilmesi gereken konular neler? İşte detaylar...

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

Studio House projesinde ister ticari, ister ev tapulu daireler! 24 ayda teslim! 

Mega kent İstanbul’un dönüşümünde önemli rol üstlenen Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi’nin, Bahçeşehir’de inşa ettiği ‘Studio House Ispartakule Projesi’nde home ofis daireler ticari tapu veya ev tapusu ve yüzde 18 KDV ile alıcılarını bekliyor.

1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 18 Ağustos 2023 fiyat listesi...    

Dikkatleri üzerine çeken prefabrik konutlar, ekonomik maliyetleri, hızlı kurulum imkanları ve çevre dostu özellikleri ile göz önünde bulunduruluyor. Peki, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 18 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Demet Özdemir 25 milyon TL'ye ev aldı!

Ünlü oyuncu Demet Özdemir, son yatırım hamlesiyle dikkatleri üzerine çekti! Özdemir, tam 25 milyon TL'ye muhteşem bir ev satın aldı. İşte ayrıntılar...

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Ev sahipleri dikkat! “Bekara ev yok” dedi, ağızları açık bırakacak para cezası aldı! Bunu sakın yapmayın!

Çalışmak için gittiği ilde, konut kiralamak isteyen genç kadın, emlakçı ve konut sahiplerinin 'Bekara ev yok' cevabıyla sarsıldı. Bunun üzerine, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), emlakçı ve ev sahibi karı-kocanın ayrımcılık yasağı ihlali yaptığına hükmetti. İşte detaylar...

ev tapusu üzerine kredi nasıl çekilir Haberi

ev tapusu üzerine kredi nasıl çekilir

Ev tapusu üzerine kredi çekilir mi?

Banka ve kredi kuruluşlarının müşterilerine sunduğu krediler arasında konut kredisi ve taşınmaz ipotekli krediler yer alıyor. Konut kredisi, ev almak isteyen ancak yeterli nakit parası bulunmayan kimselere, gerekli koşullara uygun olunması halinde veriliyor. 


İpotekli taşınmaz kredisi ise, taşınmaz malı bulunan ve bu taşınmazı ipotek ettirerek banka ve kredi kuruluşlarından alınan ihtiyaç kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, ev tapusu üzerine kredi çekilir mi, sorusunun yanıtı "çekilir" şeklinde oluyor.


Ev tapusu üzerine kredi veya arsa, arazi tapusu üzerine kredi çekme şartları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Örneğin VakıfBank'ın taşınmaz ipotekli kredi özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


Vakıfbank

"Sahip olduğunuz gayrimenkulü ipotek göstererek daha büyük miktarlardaki nakit ihtiyacınızı, bu krediyle daha uzun vadeli ödeme seçenekleriyle karşılayabilirsiniz.


Kredinin özellikleri

36 aya kadar vade ile aylık,...