05 / 05 / 2024

eva mipim analizi

eva mipim analizi

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık, MIPIM Periskop Analiz'i yayınladı. Analizde merak edilebilecek piyasa verilerinin analizleri, istatistiki veriler ve yorumlar yer alıyor..

EVA Gayrimenkul KKTC emlak piyasasının fırsatlarını belirledi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gayrimenkul Sektörü Analizi Raporu“nda KKTC‘nin ilçeleri bazında ticari ve konut arsaları fiyat aralıkları ile ilçelere göre konut fiyatları ve kira değerlerini inceledi. 

Evaş Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evaş Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüp Can Erçaçan tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

EVA'nın ekonomide Nisan 2017 trendleri analizi yayınlandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık her ay yayınladığı 'Periskop Analiz' yayınının 41. sayısını yayınladı. Analizde merak edilebilecek piyasa verilerinin analizleri, istatistiki veriler ve yorumlar yer alıyor..

TMB Nisan 2017 İnşaat Sektörü Analizi'ni açıkladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Nisan 2017 İnşaat Sektörü Analizi’nde, ekonomide yeniden güçlü bir ivme yakalanması için Türkiye’de gündemin artık ekonomiye dönmesi gerektiği vurgulandı.

Eva Gayrimenkul Periskop'un 33. sayısı yayınlandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık, her 3 ayda bir yayınladığı PERİSKOP yayınının 33. sayısını paylaştı. 2017'nin ilk 3 ay ile ilgili veriler haberimizin içinde...

EVA'nın ekonomide Mart 2017 trendleri analizi yayınlandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık her ay yayınladığı 'Periskop Analiz' yayınının 40. sayısını yayınladı. Analizde merak edilebilecek piyasa verilerinin analizleri, istatistiki veriler ve yorumlar yer alıyor..

Türkiye neden yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?

MIPIM Fuarı’nda “Neden Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Cazip Bir Ülke?” panelinde konuşan EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı sunumda verilerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

EVA'nın ekonomide Şubat 2017 trendleri analizi yayınlandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık her ay yayınladığı 'Periskop Analiz' yayınının 39. sayısı yayınladı. Analizde merak edilebilecek piyasa verilerinin analizleri, istatistiki veriler ve yorumlar yer alıyor..

EVA'nın ekonomide Ocak 2017 trendleri analizi yayınlandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık her ay yayınladığı 'Periskop Analiz' yayınının 38. sayısı yayınladı. Analizde merak edilebilecek piyasa verilerinin analizleri, istatistiki veriler ve yorumlar yer alıyor..

EVA, son 2 yılın yabancı yatırımcılarını değerlendirdi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ilk 10 ülke bazında ve en fazla tercih edilen ilk 10 ili temel alarak masaya yatırdı.

Eva Longoria, Los Angeles'taki evini 1.3 milyon dolara sattı!

Ünlü oyuncu Eva Longoria, Los Angeles'ın ünlü Hollywood Tepesi'nde bulunan evini 1.3 milyon dolar karşılığında elinden çıkardı.

EVA Gayrimenkul Değerleme ile emlakta gelişmeler cepte!

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin gerçekleştirdiği güncel araştırmalar, raporlar ve sektöre dair yorumlar, kuruluşun geliştirdiği mobil uygulama ile güncel olarak cep telefonudan takip edilebilecek.

EVA'nın ekonomide Aralık 2016 trendleri analizi yayınlandı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık her ay yayınladığı 'Periskop Analiz' yayınının 37. sayısı yayınladı. Analizde merak edilebilecek piyasa verilerinin analizleri, istatistiki veriler ve yorumlar yer alıyor..

eva mipim analizi Haberi

eva mipim analizi

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık, MIPIM Periskop Analiz'i yayınladı. Analizde merak edilebilecek piyasa verilerinin analizleri, istatistiki veriler ve yorumlar yer alıyor..


KONUT KREDİSİNDEKİ DEĞİŞİM


Aralık Ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisi kümülatif değişimi %14 artış göstermiş durumda. Geçen yılın aynı döneminde %14 büyüyen konut kredileri bu yıl da %14 büyüyebilmeyi başardı. Kredi miktarının önümüzdeki aylarda biraz daha hareketleneceğini öngörmekteyiz.


TAKİPTEKİ KREDİLERDEKİ DEĞİŞİM


2015 Aralık ayında konut kredileri içinde, takipteki konut kredi miktarı sadece %0,47 seviyelerindedir. Bu rakam 2014 Aralık’ta %0,49 , 2013’te %0,60 idi. Takipteki kredilerin toplam kredi hacmi içindeki büyüklüğünün kredi miktarıyla aynı hızda büyümemesi Türkiye için olumlu bir göstergedir.


KULLANICI İÇİN KONUT KREDİSİNDE MALİYETLER


Ocak ayında 10 yıllık vadede kredi maliyetleri aylık %1,10 civarında seyretmektedir. Bankalar arasında farklılık göstermekle birlikte, 100 bin...