09 / 08 / 2024

evde beyanname

evde beyanname

Maliye Bakanlığı, kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlülerin vergi beyannamelerini evlerinde alıyor. Memurlar, bu hizmet karşılığında herhangi bir ücret talep etmiyor.

Kira geliri için e-beyanname nasıl verilir?

2014 yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde eden kimselerin kazançlarının vergilendirilmesinde öncelikle beyan veriliyor. Peki, internet üzerinden kira geliri için e-beyanname nasıl verilir? İşte yanıtı..

AVM'lere beyanname standı kuruldu!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl içinde kira geliri elde edenlerin, bu gelirlerini 25 Mart'a kadar beyan etmeleri gerektiğini bildirdi. Alışveriş merkezlerinde ve vergi dairelerinde beyanname stantları kuruldu.

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2015!

Kira gelir vergisi ödemekle mükellef olan mal sahiplerinin vergi beyan ve ödeme dönemi için kira gelir vergisi rehberi hazırlandı. İşte kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2015..

Değer artış kazancı vergisi beyanname süresi yarın başlıyor!

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç vergilendiriliyor. Vergi ödemelerinden önce mükellefler beyan veriyor. 2015 yılı değer artış kazancı vergisi beyanname süresi yarın başlıyor...

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi yarın başlıyor!

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi beyanname verme süresi yarın başlıyor...

Kira beyanname şifresi nasıl alınır?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin 25 Mart'a kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Beyannameler, internet üzerinden online bir şekilde Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile verilebiliyor. Peki, kira beyanname şifresi nasıl alınır?

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi tebliği!

414 Sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile vergi beyannamelerinin İdareye intikalinin ne şekilde yapılması gerektiği açıklanıyor. İşte önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi tebliği...

Kira beyanname hesaplama 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için beyanname verilerek kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, kira beyanı nasıl hesaplanır? İşte kira beyanname hesaplama 2015...

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nasıl doldurulur?

Kira gelir vergisi ödeyecek mükelleflerin öncelikle gelirlerini beyan etmeleri gerekiyor. Beyan, internetten online bir şekilde de verilebiliyor. Peki, önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nasıl doldurulur?

Kira beyanname sınırı 2015!

Kira geliri elde eden mal sahiplerinin, Mart ve Temmuz aylarında kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Ancak vergiyi her gelir elde edenler ödemiyor. Peki, kira beyanname sınırı 2015 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi!

Konut kiralamalarından elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira gelir vergisi olarak talep ediliyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle kira gelirleri için beyanda bulunmaları gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi beyanname verme süresi!

Emlak vergisi için beyanname 2015!

Vergi dairesi ve belediyeye ödenen bazı vergiler için önce beyanname verilmesi gerekiyor. Beyanname verilecek vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. İşte emlak vergisi için beyanname 2015 örneği...

Emlak vergisi için beyanname ne zaman verilir?

Emlak vergisi, konu taşınmazın bağlı bulunduğu belediye müdürlüklerinin emlak servislerine vergi mükelleflerinin müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi için beyanname ne zaman verilir?

evde beyanname Haberi

evde beyanname

Maliye Bakanlığı, Gayrimenkul Sermaye İradı (kira) geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlülerin vergi beyannamelerini evlerinde alıyor. Telefonla durumunu vergi dairesine veya iletişim merkezine bildirenlerin evine giden memurlar, mükelleflerin önceden hazırlanmış kira beyannamesinin doldurulmasına yardımcı oluyor.


Son yıllarda kira gelirini beyan etmeyen veya eksik gösterenlere mektup gönderen Maliye Bakanlığı, yaşlı ve özürlüleri de unutmadı. Bakanlık, sadece kira geliri elde eden 60 yaş üzeri mükellefler ile özürlü ve hastalığı sebebiyle vergi dairesine gelemeyenlerin beyanlarını evlerinde alıyor. Bu kişilerin hizmetten faydalanabilmesi için bağlı oldukları vergi dairesini veya Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Vergi İletişim Merkezi'ni (444 0 189) aramaları gerekiyor. Vergi dairesini veya iletişim merkezini arayanların evine giden memurlar, beyannamelerin doldurulması konusunda yardımcı oluyor. Çay kahve içip mükellefle sohbet eden memurlar, bu...