23 / 11 / 2024
fuzul

eve haciz gelirse ne alır

eve haciz gelirse ne alır

Alacaklı borcunu tahsil işlemi için İcra Müdürlüğüne icra takibi talebinde bulunabiliyor. Borçlu, gönderilen tebligatı dikkate almaz ise borçlunun evine icra gelebiliyor. Peki, eve icra gelirse ne alır?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!

Hisseli tapu tek tapuya nasıl döner? Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Birden fazla sahibi olan hisseli tapuların gerek satın alma gerek yönetim ve satış sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşılmaktadır. Peki o zorluklar nelerdir? İşte hisseli tapuya dair sorulan birtakım soru ve yanıtlar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden hisseli tapu sahipleri birtakım sorulara yanıt arıyor. İşte onlar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu türüdür. Hisseli tapu ile yapılan işlemler çok sık araştırılmaktadır. Onlardan biri de “Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?” sorusudur. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler!

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu cevapladı.

Eve haciz gelebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Ev eşyası haczi kalktı mı?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

Eve icra gelirse ne alır?

Zamanında ödenmeyen borçlar sebebiyle bankalar başta olmak üzere birçok kurum, haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz eve de geliyor fakat ev tamamen boşaltılamıyor, lüzumlu eşyalar haczedilemiyor

eve haciz gelirse ne alır Haberi

eve haciz gelirse ne alır

Eve icra gelirse ne alır?


Borçlu bir kimsenin borcunu ödememesi halinde alacaklı borcunu icra yoluyla tahsil etmek isteyebiliyor. Alacaklının İcra Müdürlüğüne başvuruda bulunması yeterli oluyor. İcra Müdürlüğü borçluya bir tebligat gönderiyor. Bu tebligatta ödeme emrinin alınmasından sonra belirtilen süre içinde ilgili kuruma ödeme yapılması gerektiği, itiraz hakkının olduğu, mal beyanında bulunulması için başvuru yapılması gerektiği belirtiliyor.


Tebligatı alan borçlunun tebligatta belirtilenlere uyması gerekiyor. Borçlunun tebligatta belirtilenlere uymaması halinde icra işlemi kesinleşmiş oluyor ve alacaklı gayrimenkullerin ve malların haczini talep edebiliyor. Ancak borçlu tebligatta belirtilen süre zarfı içerisinde borcunu ödemesi durumunda icra işlemi gerçekleşmiyor. Bu hususla ilgili açıklamalara  İcra ve İflas Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor;


Haciz: 

1 – Talep Müddeti 

Madde 78 – (Değişik: 3/7/1940 - 3890/1 md.) 

Ödeme emrindeki müddet...