04 / 05 / 2024

eve icra gelir mi

eve icra gelir mi

Alacaklı bir kişinin borcunu ödemeyen kişi hakkında İcra dairesine bildirim yapması gerekiyor.Peki eve icra gelebilir mi? Eve icra memurunun gelmesi durumunda ne yapılır?

Eş borcundan dolayı eve icra konabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankalara yüklü miktarda borcum var. Eşimin borçla alakası yok. Annem oturduğu dairenin tapusunu eşime vermek istiyor. Benim borcumdan dolayı banka eve icra koyabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

İcra borcu sahibine gelir!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal,okuyucusunun sorduğu ''Kredi kartı borcumdan dolayı babama maddi olarak bir zarar gelir mi?'' sorusunu cevaplandırdı.

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

Eve icra gelirse ne alır?

Zamanında ödenmeyen borçlar sebebiyle bankalar başta olmak üzere birçok kurum, haciz işlemi başlatabiliyor. Haciz eve de geliyor fakat ev tamamen boşaltılamıyor, lüzumlu eşyalar haczedilemiyor

Nevşehir'de köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı!

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Aktepe köyünde, muhtarlığın gelir getirmesi için açtığı restoranda çalışan 2 işçinin alacakları için açtığı dava sonrasında köy muhtarlığının arazileri icra yoluyla satışa çıktı...

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebi yapılır ve icra takibi başlatılabilir. Peki, eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Aziz Torun: Evler pahalı değil gelir yetersiz!

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun gayrimenkuldeki talep yetersizliği olduğunu açıkladı. Torun “İnsanların eve ihtiyacı var ama satın alma gücü yeterli değil. Gelir artmıyor” dedi.

Eve haciz yasası 2016!

Haciz, alacaklıların borçlulardan borcunu yasal yollardan tahsil ettiği bir yol olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eve haciz gelir mi? Gelirse ne alabilir? İşte eve haciz yasası 2016..

Ortak tapuya haciz gelir mi?

Bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem haciz işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Borçlu ile ortak olunan tapuya haciz gelir mi? Gelirse ne olur?

Hisseli tapuya haciz gelir mi?

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işleme deniyor. Peki, hisseli tapuya haciz gelir mi? Hisseli tapuya haciz nasıl konur?

7 soruda eve haciz!

Haciz, bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile söz konusu borcun tahsilini aldığı işlem olarak ifade ediliyor. Peki, eve haciz nasıl gelir? İşte 7 soruda eve haciz mevzuatı..

Borcum var eve haciz gelir mi?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, "Borcum var eve haciz gelir mi?" diyorsanız işte yanıtı...

Eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

Borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması işlemine haciz deniyor. Peki, eve haciz gelmesini nasıl engellerim?

eve icra gelir mi Haberi

eve icra gelir mi

Eve icra gelebilir mi?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaklı borcun tahsili için icra talebinde bulunması ve İcra memurlarıyla eve gelinmesi haciz  işlemi olarak tanımlanıyor.Mal beyanında bulunulması gerekiyor.


İcra ve İflas Kanununa göre,mal beyanı, borçlunun gerek kendisinde ve gerek üçüncü şahıslar yedinde bulunan mal ve alacak ve haklarında borcuna yetecek miktarın nevi ve mahiyet ve vasıflarını ve her türlü kazanç ve gelirlerini ve yaşayış tarzına göre geçim membalarını ve buna nazaran borcunu ne suretle ödeyebileceğini yazı ile veya şifahen icra dairesine bildirmesi işlemidir.


Borçlu itirazının iptaline veya kat`i t surette kaldırılmasına karar verilen borçlu, bu kararın kendisine tebliğinden itibaren üç gün içinde yukarıdaki maddede gösterildiği üzere beyanda bulunmaya mecburdur.İptal veya kaldırma kararı borçlunun vicahında verilmiş ise bu müddet, kararın tefhiminden başlıyor.


Mal beyanında bulunmayan...