18 / 05 / 2024

eve zarar verme davası

eve zarar verme davası

Türk Ceza Kanunu esaslarına göre eve zarar verme cezası, verilen cezanın niteliğine göre değişiyor. Zararı veren kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılıyor...

Arda Turan'ın Barcelona'daki ev sahibi ile başı dertte! Mahkemeye verdi...

Futbolcu Arda Turan'ın Barcelona'da forma giydiği zamanlarda İspanya'da yaşadığı villanın sahibi, genç teknik adam hakkında konuta zarar verme gerekçesiyle mahkmeye verdi. 

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

Eve zarar veren kiracı hakkında nasıl işlem yapılır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan çok sayıda yaşanan anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumu da bunlardan birisidir. Ev sahipleri kiracıları eğer eve zarar vermişse ne yaparlar? 

Kiracılar dikkat! Eve zarar veren kiracıdan hasar masrafı nasıl alınır?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumunda hasar masrafını ne zaman ödeyeceği sorulan sorular arasında yer almakta. Kiracı hasarı hemen karşılamak zorunda mı? İşte ayrıntılar...

Altın yatırımcılarına acil uyarı. Parlayan yıldız yine o olacak. Alın iki tane eve koyun

Analistlerden altın yatırımcılarına flaş bir tavsiye geldi. Altında parlayan yine o altın olacak. Eve alıp iki tane koymanızdan zarar gelmeyecek.

Kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve zarar verdiği durumlarda ne yapılabileceğini yazdı. Peki kiracı eve zarar verirse ne yapılabilir?

Kiracının eve verdiği zararın tespiti nasıl yapılır?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kiracının eve verdiği zararla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

IMF Başkanı Georgieva: Kriz 28 trilyon dolara mal olabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ekonomik ve finansal istikrar için sağlanan desteklerin bir süre daha kritik bir öneme sahip olacağını belirterek, "Fişi çok erken çekerseniz, kendi kendinize ciddi zarar verme riski alırsınız" dedi. 

Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Binanızın yanındaki boş arsa üzerine inşaat yapılmaya başlandığını farz edelim. Bu yeni yapılan inşaatın evinize zarar vermesi halinde sorumluluk kimde olur? Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Ebru Gündeş-Reza Zarrab çifti 90 bin liralık depozitoyu istiyorlar!

Ebru Gündeş-Reza Zarrab çiftine 2010-2012 yılları arasında kaldıkları Kemerburgaz'daki ev sahipleri, daireye zarar verdikleri gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme 'eve zarar verdiler' iddialarının bilirkişi raporunda tespit edilemediğini söyleyerek davayı red

Reza Zarrab Kemer Country'deki eve zarar verdi mi?

Ebru Gündeş-Reza Zarrab çiftine kaldıkları Kemerburgaz’daki ev sahipleri, daireye zarar verdikleri gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme ‘eve zarar verdiler’ iddialarının bilirkişi raporunda tespit edilemediğini söyleyerek davayı reddetti.

Dubleks eve DASK yapılır mı?

Binaları tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altına alan DASK, meskenlere yönelik bir sigorta türü olarak nitelendiriliyor. Peki, Dubleks eve DASK yapılır mı?

Eyüp'te istinat duvarı çöktü!

İstanbul Eyüp'te yol kenarındaki istinat duvarı çöktü. Herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı olayda, çöken duvar daha alçakta bulunan binadaki 3 eve zarar verdi. Binadakiler tahliye edildi.

eve zarar verme davası Haberi

eve zarar verme davası

Eve zarar verme cezası!

Başkasının taşınır veya taşınmaz malına zarar veren kimselere uygulanacak olan ceza hükümleri Türk Ceza Kanunu kapsamında açıklanıyor. Eve zarar verme cezası ile ilgili hükümler madde 151'de yer alıyor.


Mala zarar verme

MADDE 151. - (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. 


(2) Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında yukarıdaki fıkra hükmü uygulanır.


Eve zarar vermenin nitelikli halleri

MADDE 152. - (1) Mala zarar verme suçunun;

a) Kamu kurum ve kuruluşlarına ait, kamu hizmetine tahsis edilmiş veya kamunun yararlanmasına ayrılmış yer, bina,...