24 / 07 / 2024

evi satanların dikkat etmesi gerekenler

evi satanların dikkat etmesi gerekenler

Evi alırken ödenen tapu harcı da değer artış kazancından düşülebilerek daha az vergi ödenebilecek. İstanbul’da bir vatandaşın sorusu üzerine Maliye özelge ile konuya açıklık getirdi.

Ev sahibi kiracı kavgası durulmuyor! Mağdur ev sahipleri 'Fırsatçı kiracılar bizi batırıp evi alma derdinde' diyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fırsatçı kiracıların ev sahiplerine evi satın almayı teklif ettiğini söyledi.

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Dries Mertens Maçka'da oturduğu evi satın almak istedi! Dairenin dudak uçuklatan fiyatını duyunca vazgeçti! 

Galatasaraylı futbolcu Dries Mertens, İstanbul Maçka'da oturduğu daireyi satın almak istedi fakat evin dudak uçuklatan fiyatını duyunca almaktan vazgeçti. 

Köylerde evi, sahillerde yazlığı olanların da emlak vergisi artacak mı? Evi, yazlığı olana şok! 

İkiden fazla konuta sahip olanlara katlamalı Emlak Vergisi getirilmesine yönelik düzenleme taslağı, yazlıkçılarla köyünde evi olanların vergi yükünü artırabilir. İşte ayrıntılar...

Dünyanın en pahalı evi 425 Milyon Euro’ya satılıyor!

Dünyanın en pahalı evi Fransa’nın gözbebeği Paris’e 40 kilometre uzaklıkta yer alan Chateau d’Armainvilliers, 425 milyon Euro'ya satılıyor.

Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız!

Ülkedeki yüksek enflasyonist ortam her üründe olduğu gibi konutların değerlerinde de belirsizliğe neden olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan ''Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız'' dedi.

Kira tespit davası açmak isteyen ev sahipleri dikkat!

Yüzde 25 zam sınırına takılan ev sahipleri çareyi kira bedelinin tespiti davasında bulurken, söz konusu davada Yargıtay'ın dikkat ettiği bazı noktalar bulunuyor. İşte ev sahibi kiracı paylaşımları ile dikkat çeken Hukuk Bil'in o paylaşımı...

Emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? Evi, arsası olanlar dikkat! 

1 Mart’ta başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs günü sona erecek. Peki emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte ayrıntılar...

Dünyanın en pahalı evi Chateau d'Armainvilliers 425 milyon Euro'ya satışa çıktı!

Paris yakınlarında yer alan Chateau d'Armainvilliers satışa çıktı. Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan talipleri olduğu kaydedilen evin satışı gerçekleştiğinde dünyanın en pahalı evi unvanını da kazanmış olacak.

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar evi dönüşüme giren vatandaşlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan 2024 kira yardımı ne zaman yatırılacak? 

Geçen yıl evini satanlar dikkat! 1 Nisan'a kadar bunu yapmayana ceza var!

2023'te evini satanların 1 Nisan 2024 tarihine kadar elde ettikleri kazancı beyan etmeleri gerekiyor.  İşte o beyan ile ilgili ayrıntılar... 

EYT'liler ve emeklilik başvurusu yapanlar için çok kritik ikramiye detayı geldi! Bu tarihlere dikkat!

Milyonlarca vatandaşın geliri bu yılın Temmuz ayında yeniden artacak. Temmuz zammı öncesi gözler emekli ikramiyelerine çevrilmişken EYT'lilerin ve emeklilik başvurusu yapanların dikkat etmesi gereken bazı tarihler bulunuyor. 

Çin'de konut satın alma kuralları gevşetildi! Vatandaş artık istediği büyüklükteki evi satın alabilecek!

Çin’de  konut satın alma kuralları gevşetildi. 120 metrekarenin üzerindeki evlere olan satın alma kısıtlamaları kaldırdı.

evi satanların dikkat etmesi gerekenler Haberi

evi satanların dikkat etmesi gerekenler

Evi alırken ödenen tapu harcı da değer artış kazancından düşülebilerek daha az vergi ödenebilecek. İstanbul’da bir vatandaşın sorusu üzerine Maliye özelge ile konuya açıklık getirdi.


Özelgede, değer artış kazancının hesaplanması sırasında, mülkün satın alma bedelinin yanı sıra değerini artıracak şekilde yenilenmesi veya ilaveler yapılması için yapılan harcamaların maliyet hesabına dahil edilebileceği vurgulandı. 2010 yılında 200 bin liraya aldığı evini 2013 yılında 300 bin liraya satan kişi, alırken o tarihte geçerli binde 16.5 üzerinden 3.300 lira, satarken de binde 20 oranı üzerinden 4 bin lira tapu harcı ödedi. Vatandaşın vergi kazancı, en düşük (yüzde 15) vergi üzerinden hesaplandığında dahi 1.110 liraya...