18 / 07 / 2024

evimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz

evimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz

Satmak istediğimiz evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz diye merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız!

Ülkedeki yüksek enflasyonist ortam her üründe olduğu gibi konutların değerlerinde de belirsizliğe neden olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan ''Değerini belirleyemediğiniz evi satamazsınız'' dedi.

Mevduat faiz oranları yatırımların değerini katlama devam ediyor: Bu bankalar cazip fırsatlar sunuyor

Günümüzde tasarruflarını değerlendirmeyi düşünen birçok kişi için bankalardaki mevduat faiz oranları oldukça önemlidir. Mevduat hesapları, birikimlerini artırmak isteyen bireyler arasında giderek daha popülerleşmiştir. Bazı bankaların sunduğu mevduat faiz oranları yatırımların değerini artırıyor.

Bitcoin tarihi rekorunu kırdı! Son 4 yılda Türk Lirası değerini 22 kat yükseltti

Bitcoin, 2020 sene başından bu yana Türk Lirası cinsinden yüzde 2.140 değer kazanarak değerini, 22 kattan fazla artırdı ve tarihi bir rekor kırdı. İşte haberin ayrıntıları...

Fatih Ürek Bodrum'daki 5 katlı villasını satıyor! Değerini gören gözlerine inanamayacak!

Yoğun bir iş temposunu bulunan ve yaz aylarını Bodrum'da geçiren sevilen sanatçı Fatih Ürek, evini satmaya karar verdi. Peki Fatih Ürek'in Bodrum'daki evinin değeri ne kadar? 

Halk GYO'nun 4 projesinin toplam değeri 10,2 milyar TL'ye yaklaştı!

Halk GYO, 4 projesinin 2023 yılının ilk 6 ayına ilişkin satış rakamları ile inşaat durumlarını açıkladı. Şirket, yılın ilk yarısında 4 projenin değerini 10 milyar 165 milyon 826 bin 823 TL olarak duyurdu.

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Yazlık bölgelerde konut satış değerleri yüzde 884 arttı!

Endeksa verilerine göre, konut satış değerlerinde İstanbul Şile son 3 yıldaki yüzde 884 artış ile zirveye yerleşti. Peki, diğer illerde sonuç ne oldu? İşte ayrıntılar...

Borsada en çok onlar kazandırdı! Son 1 sene içinde değerini yaklaşık yüzde 1000’e katladı!

Özellikle borsayla yeni tanışmış olan yatırımcı, hangi hisselere yatırım yapacağı konusunda kararsızlık yaşıyor. İşte bir sene içinde değerini yaklaşık 5’e katlayan o şirket hisseleri…

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapuda bunu yapana ceza yağacak! 

Ev alıp satacaklar aman dikkat...Gerek gelir vergisini düşürmek gerek daha az tutarda tapu harcı ödemek için gayrimenkulün satış değerini düşük gösterenlere ceza yağacak... İşte detaylar...

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Emlak Konut GYO Maslak 1453'teki gayrimenkullerin değerini açıkladı! 

Emlak Konut GYO, Maslak 1453 projesinde yer alan 77 gayrimenkulün değerini açıkladı. Peki Maslak 1453'ün 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Ziraat GYO Levent arsasının değerini açıkladı! 

Ziraat GYO Levent arsasının değerini resmen açıkladı. Peki  Levent arsasının değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Dolar fırlayacak diyordu! Selçuk Geçer doların gerçek değerini ilk kez açıkladı! Bu rakamı görenlerin feleği şaştı!

Doların füze gibi fırlayacağını söyleyen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar almak veya satmak isteyenler için doların gerçek değerini ilk kez açıkladı. Bu rakamı görenlerin feleği şaştı! 

evimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz Haberi

evimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz

Evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz?

Bir konutunuzu, işyerinizi ya da arsanızı satmak istediğinizi farz edelim. Gerçekleşecek satış işlemi üzerinden zararlı çıkmamak adına söz konusu gayrimenkulün satış değerinin doğru olarak hesaplanması gerekiyor. Evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz diye merak ediyorsanız, hemen yanıtlayalım.


Evimizin ve işyerimizin satış değerini nasıl belirleyebiliriz?

Satışa sunduğunuz ev ya da işyerinizin satış değerinin belirlenebilmesi için alanında uzman bir emlak danışmanından yardım almak faydalı olacaktır. Bu konuda uzmanlar, satılmış olan mülklerin satış bedellerini ve metrekarelerini bildirip söz konusu ev ya da işyeri için doğru satış değerini belirtebiliyor.


Gayrimenkul değeri konumuna iç-dış özelliklerine, mevzuatlara uygunluğuna göre değişebiliyor. Bu nedenle bir uzmandan yardım almadan belirlenen gayrimenkul satış değeri yöntemi gerçeği yansıtmıyor. 




Işıl Seren...