28 / 04 / 2024

evin değeri nasıl belirlenir

evin değeri nasıl belirlenir

Ev alırken fiyatların oldukça değişkenlik gösterdiği biliniyor. Peki bu fiyatlar neye göre değişiyor? Bir evin fiyatını belirlerken hangi kalemler dikkate alınıyor?

Evin gerçek değeri nasıl belirlenir?

Gayrimenkul yatırımları büyük bedeller ödeyerek yapılan yatırımlar. Bu sebeple ev alırken veya satarken gerçek değerini belirlemek de kritik bir konu. Peki eviniz ne kadar değerli?

Brüt arsa payı değeri evin değerinin belirlenmesinde etki ediyor!

Şükrü Kızılot: "Evinizin değeri belirlenirken, bina değerine eve ait arsanın brüt “arsa payı” değeri de ekleniyor. Böyle olunca, sokağın solundaki 100 m2 evin emlak vergisi değeri, sokağın sağındakinden 5-6 kat fazla olabiliyor"

Konut rayiç bedel sorgulama 2023! Evin rayiç bedeli nasıl hesaplanır? İşte e-Devlet, Gelir İdaresi sorgulama adımları...

'Rayiç bedel ne demek? Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir? 2023 rayiç bedel nasıl hesaplanır?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. İşte e-Devlet ve Gelir İdaresi rayiç bedel hesaplama 2023... 

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

Prof. Dr. Ali Hepşen, konuta erişilebilirlik konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki konuta erişilebilirlik nasıl kolaylaşır? Fahiş fiyatlar için hangi önlemler alınmalı? 

TOKİ aylık taksitleri ne kadar 2023! TOKİ’de ödemeler nasıl olacak? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor?

TOKİ’ye başvuru yapıp ve kurada ismi çıkan vatandaşlar nasıl ödeme yapacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ taksitlerine dair detaylar!

Altın ve gümüş için "yatırım yap" tavsiyesi

Enflasyon ve dolar karşısında güvenli yatırım aracı ne? Küresel piyasalarda derin dalgalanmalar olurken, dev kuruluş yatırımcılarına "emtia alın" tavsiyesinde bulundu. Hangi yatırım aracının değeri nasıl değişti?

EYT’de maaş hesaplama! EYT’de maaş nasıl belirlenecek?

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar için maaş hesaplamaları gündemde yer alıyor. EYT’de maaş nasıl belirlenecek? sorusunun yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Türkiye'de 27 bin bina kimlik aldı! Peki süreç nasıl başladı, sistemin avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…

Miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yakını vefat eden bir veya birden fazla kimseye miras olarak ev kaldığını düşünelim. Bu durumda miras kalan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Konutun gerçek değeri nasıl belirlenir?

Konut alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler yapılabiliyor. Bazen ev sahipleri bazen de kiracılar bu nedenle mağdur oluyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler evlerin değerini düşük gösteriyor. Peki evin gerçek değeri nasıl belirlenir?

Ev alacaklar dikkat! Bu haberimiz size!

Gayrimenkul alımlarında ya da satışlarında bazı kurnazlıklar ve hileler olabiliyor. Masraflardan kaçınmak isteyen kişiler gayrimenkullerin değerlerini daha düşük gösterebiliyor. Peki gayrimenkullerin gerçek değeri nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

evin değeri nasıl belirlenir Haberi

evin değeri nasıl belirlenir

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Nilüfer Kas köşesinde konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Nilüfer Kas'ın 'Konutta fiyat farkının nedenlerini ifşa ediyorum' başlıklı yazısı...

Zaman zaman ‘Bizim ev şurada olsaydı ne para ederdi’ diye konuşanlar, fiyat farkına isyan eden ve itirazda bulunanlar oluyor.  İtirazlarında biraz da olsa haklılar ama bu kişiler uygulamada fiyat farkının kendi kapsamında bir mantığa sahip olduğunu anlayamıyor.

Bir evin fiyatını belirlerken maliyet kalemlerinin iyi anlaşılması gerekir. Burada en önem arz eden kalem ise arsadır. Arsa değeri de lokasyondan etkilenir. Eğer dünün dutluğunda bugün residence inşa edilmediyse, sizin dutluk hala dutluktur, fiyatı da artmamıştır. Boğazı gören bir arsa ile şehrin merkezinden kilometrelerce uzak, İstanbul’dan çok komşu kente daha yakın sınırda bulunan bir arsanın değerlerinin arasında büyük fark olur. Arsanın imar...