22 / 11 / 2024
fuzul

evini satana gelir vergisi

evini satana gelir vergisi

01.01.2007 ve sonrasında elde edilmiş ise iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı olarak vergilendiriliyor. Peki, 2014 yılında satılan meskenin gelir vergisi nasıl ödenecek?

Ev satılınca gelir vergisi ödenir mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış vergisine tabi tutuluyor. Peki, ev satılınca gelir vergisi ödenir mi?

Evi satanlara vergi!

Gelir Vergisi Kanun esaslarına göre, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkulleri belli bir süre içinde elden çıkarmaları durumunda vergi ödemeleri gerekiyor. İşte evi satanlara vergi...

Evimi sattım, vergi ödeyecek miyim?

Gelir Vergisi Kanununa göre, gayrimenkullerin elden çıkarılmasında bazı vergisel sorumluluklar söz konusu oluyor. Peki kimler değer artış kazancı vergisi öder? Evimi sattım, vergi ödeyecek miyim?

Evini 5 seneden sonra satana yüzde 40’a varan, birden fazla konutu olana katlamalı vergi geliyor!

Evini 5 seneden sonra satanlara yüzde 40’a varan oranlarda vergi gelebileceği belirtilirken, ayrıca 2 ve daha fazla evi olanların Emlak Vergisi de katlanabilir. 

Evini kiraya verenler dikkat! Bu paralar geri alınacak!

Evini kiraya veren pek çok kişi kira gelir vergisi ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki hangi harcamalar kira gelir vergisinden muaf oluyor? 

Evini kiraya vereceklerin bilmesi gereken 10 ayrıntı!

Evini kiraya vermek, pasif gelir elde etmek için harika bir seçenek olabilir. Ancak, kiraya verenlerin bilmesi gereken bazı önemli ayrıntılar vardır. 

Evini satan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Değer artışı kazancında şok!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, bugünkü köşesinde gelir vergisini kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in 'Evini satan vergi ödeyecek mi?' başlıklı yazısı...

2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?

Evini satarak gelir elde eden vatandaşlar hangi vergiyi, ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. Siz de "2021'de evimi sattım vergi ödeyecek miyim?" diyorsanız işte yanıtı...

Evini satana vergi var mı?

Gelir Vergisi Kanunu'nun 80/6'ncı maddesi uyarınca gayrimenkulün iktisap tarihinden başlayıp 5 yıl içinde elden çıkarılmasından elde elde edilen kazancın vergisi oluyor.

Evini satana yüksek vergi geliyor!

Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) vergi artışı lüks ve ithal ürünlerin yer aldığı ÖTV sepetinin genişletilmesi ve gayrimenkullerin hem gerçek değerinde alım satımı hem de satışı sırasında 5 yıl elinde tutanlara getirilen istisna gibi etkinliği olmayan istisna ve indirimlere dikkat çekildi... 

Bu yıl evini satanlara vergi var mı?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince evini satıp kazanç elde eden kimselerin bu kazançları üzerinden vergi ödemeleri gerekli oluyor. Peki, bu yıl evini satanlara vergi var mı?

Kira gelir vergisi 1. taksiti son günü 2018!

Geçtiğimiz sene evini ve işyerini kiraya vererek istisnadan yüksek kira geliri elde eden mükellefler ödemelerini iki taksitte yapabiliyor. Peki, kira gelir vergisi ilk taksiti ne zaman sona erecek?

Kira gelir vergisi beyanname dönemi başladı!

Geçtiğimiz sene evini ya da işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimseler için kira gelir vergisi beyanname dönemi başladı. Beyannameler 26 Mart akşamına kadar verilebilecek..

2017'de evini kiraya verenler ne kadar vergi ödeyecek?

2018 yılı vergi takvimine göre geçtiğimiz sene kira geliri elde eden kimselerin kira gelir vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başlayacak. Peki, 2017'de evini kiraya verenler ne kadar vergi ödeyecek?

Evtiko ile evini satana iki günde tiko para!

İşadamı Sina Afra'nın yeni dijital platformu 'evtiko.com' evini satmak isteyene iki günde tiko para veriyor.

Oturduğu evi satana vergi yok mu?

Gelir vergisi, satışın yapıldığı tarihi takip eden yıl gerçekleşiyor. Buna göre 2015 yılında satılan taşınmaz mallar için gelir vergisi 2016 yılında ödenecek. Peki, oturduğu evi satana vergi yok mu?

evini satana gelir vergisi Haberi

evini satana gelir vergisi

2014 yılında satılan meskenin gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca, aşağıda belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturmaktadır.


-Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı,

-Voli mahalleri ve dalyanlar,

- Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar,

- Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları,

Elden çıkarmadan maksat, yukarıda yazılı mal ve hakların satılması, bir bedel karşılığında devir ve temliki, trampa edilmesi, takası, kamulaştırılması, devletleştirilmesi, ticaret şirketlerine sermaye olarak konulmasıdır.


Mal ve haklar bedelsiz olarak edinilmişse bu mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancı olarak vergilendirilmeyecektir.


Bunun dışında,...