23 / 07 / 2024

evler için depreme dayanıklılık testi

evler için depreme dayanıklılık testi

Ev sahiplerinin, sahip oldukları bağımsız bölüm ve bina ile ilgili duyduğu endişeler arasında depreme dayanıklılık hususu yer alıyor. Peki siz de "Evim depreme dayanıklı mı?" diye soruyorsanız işte depreme dayanıklılık testi..

Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi? Vatandaşlar vergilere neler diyor? 

İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez, 'Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi?' sorusunu gündeme getirdi. İşte ayrıntılar ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Prefabrik evler için 24 taksitli ucuz arsa satışı!

Satılık ucuz arsa arayan vatandaşlar için Milli Emlak en uygun fiyatlı ilanları sıraladı. Milli Emlak, vatandaşlar arasında büyük bir ilgi ile takip edilen hazine arazilerinin satışına devam ettiğini duyurdu. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı: Depreme önlem alabilmek için asgari ücret kaç TL olmalı?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB) tarafından gerçekleştirilen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nde "Aç olan, 'açız,' diyen bir millete deprem dersi veremezsiniz." diyen Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depreme önlem alabilmek için asgari ücretin kaç TL olması gerektiğini de açıkladı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan depreme dirençli kent için inşaat sektörüne iş birliği çağrısı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul’un hızlı biçimde depreme dirençli bir kent haline getirilmesi için inşaat sektörüne iş birliği çağrısında bulundu.

İnşaat devleri depreme dirençli İstanbul için aynı çatı altında toplanacak!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 20 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek “inSuppliers İnşaat Sektörü Profesyonelleri Buluşması” özel oturumunda sektör temsilcileri ile depreme dirençli İstanbul için bir çatı altında bir araya gelecekler. 

1935'te 'Eviniz bir hafta içinde yıkılacak' ilanı! Belediye tahta evler için sahaya çıktı!

1935 yılında Belediye, sağlam olmayan tahta evlerin yıkılmasına karar vermiş. Bu evlerde yaşan ev sahiplerine evlerin boşaltılması için bir haftalık süre verilmiş.

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi için yeni açıklama geldi!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir afetle karşı karşıya kalabileceğini ve yaşanacak depreme hazırlanmak için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

1940 yılında tahta, dayanıksız ve saz gibi yerlerde yaşayan aileler için ucuz ve dayanıklı evlerin yapılmasına karar verilmiş. 

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

İzmir hızla dönüşüyor: Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak!

İzmir’de 6 bölgede 8 etap halinde süren yaklaşık 820 bin metrekarelik dev bir alanda depreme dayanıklı yeni mahalleler oluşturuluyor. Depreme dayanıklı mahalleler için 4.5 milyar TL'lik kaynak ayrıldı.

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Doç. Dr. Çağlar Özer, yapılardaki statik projenin dışına çıkılmasının engellenmesi için belirli periyotlarda zemin kontrolü ve vize uygulanmasını tavsiye etti. İşte ayrıntılar...

evler için depreme dayanıklılık testi Haberi

evler için depreme dayanıklılık testi

Evim depreme dayanıklı mı?

Ev sahiplerinin, sahip oldukları bağımsız bölüm ve bina ile ilgili duyduğu endişeler arasında depreme dayanıklılık hususu yer alıyor. Bu endişe ile yaşamak istemeyen kimseler çeşitli depreme dayanıklılık testi yapabiliyor. 


Örneğin bazı firmalar, sağlamlık ve depreme dayanıklılık çalışmaları yapıyor. Aynı zamanda bu testi, Yapı ve Deprem Uygulama Araştırma Merkezleri de gerçekleştirebiliyor. Cüzi bir miktar karşılığında evinizin depreme dayanıklı olup olmadığını yapılacak teknik çalışmaların sonucunda öğrenebilirsiniz.


Ya da; İTÜ Mezunları Derneği Bursa Şubesi’nin hazırladığı 12 soruluk testi çözerek de yaşadığınız binanın depreme dayanlıklı olup olmadığına kanaat getirebilirsiniz. Siz de "Evim depreme dayanıklı mı?" diyorsanız aşağıdaki testi çözebilirsiniz.


Depreme dayanıklılık testi..

1- Binanızın bulunduğu yer:

- Kayalık zemin: 0

- Yüksek ve tepelik yer: 1

- Eğimin yüzde 20’den fazla olduğu yamaçlar: 2

- Çevresine göre çukur...