04 / 05 / 2024

evlilik mal ayrılığı sözleşmesi

evlilik mal ayrılığı sözleşmesi

Evlenen çiftler, mal ayrılığı rejimi için aralarında sözleşme imzalayabiliyor. Peki, mal ayrılığı sözleşmesi nasıl imzalanır? Sözleşmede hangi maddelere yer verilir? İşte evlilik sözleşmesi mal ayrılığı örneği...

Evlenmeyi düşünenler dikkat! Başvurular yarın resmen başlıyor! Faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Evlenmeyi düşünen çiftlerin merakla beklediği faizsiz evlilik kredisi için başvurular yarın resmen başlıyor. Peki faizsiz evlilik kredisine nasıl başvurulur?

Faizsiz evlilik kredisinde tüm ayrıntılar netleşti! Kredi çekmek isteyenler hemen baksın!

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı, Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına yönelik yasa yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Yeni düzenleme ile faizsiz evlilik kredisinde ayrıntıları da netleşmiş oldu. Kredi çekmek isteyenler hemen baksın...

4.5 milyar liraya mal olması beklenen 'evlilik kredisi' başlıyor!

Hükümet yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL'lik evlilik kredisi desteği sağlayacak. 4.5 milyar liraya mal olması beklenen evlilik kredisi başlıyor.

Evlilik kredisinde son dakika gelişmesi: Yaş ve gelir kriteri ile tarih resmen belli oldu! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından faizsiz evlilik kredisinin ayrıntıları belli oldu. Bakan Göktaş, yaş ve gelir kriteri ile tarihi açıklayarak detayları paylaştı.

Emekliye ayrılacak öğretmenler ne kadar ikramiye ve maaş alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda 28 yıl boyunca görev yapan öğretmenin emekli maaşı ve ikramiyesi belli oldu. Peki, öğretmenler emekliliğe ayrılınca ne kadar maaş alacak? İşte detaylar...

Evlilik kredisi kimlere verilir? Evlilik kredisi şartları nelerdir? Evlilik kredisi nasıl alınır?

Evlilik kredisi yeni evlenecek çiftlerin gündeminde yer alıyor. Evlilik kredisi detayları belli oldu mu? Evlilik kredisi kimlere verilir? İşte tüm araştırılan detaylar!

Düğün hazırlığı yapanlara bir müjde daha! Hayat kurtaran detay

Evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, 'düğün sigortası' uygulamaya konuldu. Son iki haftada 80 çift düğününü sigortalatmış oldu.

Faizsiz evlilik kredisi almak için şartlar neler? Faizsiz evlilik kredisini nasıl alabilirim?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla gündeme gelen faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları araştırılıyor. Yeni evlenecek çiftlere Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla verilecek olan kredi, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vade seçeneğiyle sunulacak. Evlilik kredisine başvuru tarihi, başv

Genç çiftleri sevindiren müjdede yeni gelişme…Cumhurbaşkanının açıkladığı evlilik kredisi nasıl alınacak? 

Evlilik planları yapan gençleri sevindiren müjdenin ayrıntıları şekillenmeye başladı. Kimler evlilik kredisi alabilecek, ne kadar ödeme yapılacak? Detaylar haberde…

Prefabrik evin tapusu olur mu? Kışın prefabrik ev yapılır mı?

Prefabrik yapılara son dönemde artan ilgi beraberinde bazı soruları da getirmektedir. Prefabrik evler normal betonarme evlere benzemez. Peki prefabrik evler diğer yapılardan hangi özellikleri ile ayrılır? İşte detaylar!

Beko Çift Kapılı Üstten Donduruculu Buzdolabı kaç TL? Özellikleri neler? 18 Şubat 2023 fiyat listesi

Buzdolabını yenilemek isteyenler için Beko No frost teknolojiye sahip çift kapılı tasarımıyla soğutucu ve dondurucu kısmı birbirinden ayrılıyor. Bölmelerde olan işlemler birbirini etkilemediği için olumsuzluklara karşı etkili performans elde ediliyor. 

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapudan dolayı pek çok kişinin yaptırmak istediği işlemler bir süre zarfına yayılmaktadır. Alım ve satım işlemleri de aynı şekilde hisseli tapu için farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair merak edilen ayrıntılar!

evlilik mal ayrılığı sözleşmesi Haberi

evlilik mal ayrılığı sözleşmesi

Evlilik sözleşmesi mal ayrılığı örneği!

Evlenen çiftler, mal ayrılığı rejimi için aralarında sözleşme imzalayabiliyor. Bu sözleşme gereğince, eşlerden her biri kendisine ait olan kişisel mallarını yönetmek, bunlardan yararlanmak ve tasarruf etmek hakkına sahip oluyor.


Sözleşmeye yasal çerçeveler içerisinde tarafların istediği maddeler konulabiliyor. Örneğin, her eş kendi borçlarından sorumlu olması; bir diğerini borçlandırıcı tasarruflarda bulunmaması gibi. Evlilik mal ayrılığı sözleşmesi örneği


EVLİLİK MAL AYRILIĞI SÖZLEŞMESİ ÖRNEĞİ


……………………………ile ……………………… arasında, yapılacak/ yapılmış …./…./…./ tarihli evlilik akdi sebebiyle, taraflar Türk Medeni Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunun verdiği açık yetkiye dayanarak ve evlenme tarihinden geçerli olmak üzere aralarında mal ayrılığı rejimini kabul ettiklerini aşağıda belirtilen yasal sınırlar çerçevesinde beyan etmişlerdir.


1- Her birimiz, yasal sınırlar içerisinde, kendisine ait olan kişisel mallarını yönetmek, bunlardan yararlanmak ve tasarruf...