29 / 04 / 2024

Evlilikte edinilen mallar boşanma sonrası nasıl paylaştırılır

Evlilikte edinilen mallar boşanma sonrası nasıl paylaştırılır

Evlilikte yasal olarak uygulanan mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bir eşin bütün malları, edinilmiş mal kabul ediliyor. Peki, diğer rejimleri kabul eden evlilikte hangi mallar ortak oluyor?

Yedieminlerde bulunan hacizli mallar yarın satışa çıkıyor

Yedieminlerde bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların, yarın itibarı ile satışa çıkarılacağı açıklandı. İşte sarışa çıkarılan mallar ve haberin detayları...

Hacizli malların satışında yeni sistem yarın başlıyor: Borçlular öncelikli alıcı olacak! 

Muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesi ile ilgili süreç yarın resmen başlıyor. Dettaylar tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Adalet Bakanı Tunç  duyurdu! Hacizli malların satışında yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında, artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Köksal Yiğit tarafından kuruldu.

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Merve Köseoğlu tarafından kuruldu.

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Dikkat! Hacizli mallar tüm Türkiye’de satışa çıkıyor!

Hacizli mallar, elektronik ortamda düzenlenen ihaleyle Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerde satışa çıkıyor. Peki bu malların satışı hangi yolla yapılacak, ihaleye kimler nasıl katılabilecek?

Domates de İhracı Kayda Bağlı Mallar listesinde 

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla domates de artık ihraç etmek için izin alınması gereken mallar arasına girdi. Karar bugünden itibaren yürürlükte.

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Ayıplı mal nedir? Ayıplı mallar nelerdir?

Ayıplı mal nedir, ayıplı mallar nelerdir? Alınan ürünlerden hangileri ayıplı mal kategorisine girmektedir. İşte detaylar!

Terra İç Mimarlık Mühendislik Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San.İç Ve Dış Tic.Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Terra İç Mimarlık Mühendislik Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Terra İç Mimarlık Mühendislik Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi'nin merkezi Kadıköy'de yapıldı.

Aile malları ortaklığı nedir? Aile malları ortaklığı nasıl kurulur? Hangi durumlarda sona erer?

Aile malları ortaklığı, genellikle miras yolu ile elde edilen malların korunması için akrabalar arasında resmi sözleşme ile kurulan bir ortaklıktır. Bu ortaklıkta, herkes mallar üzerinde eşit hakka sahiptir ve ortaklar, diğer ortakların onayı olmadan, kendi malları üzerinde tasarrufta bulunamaz. İşt

Evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Haciz alacaklının başvurusu üzerine borcun tahsilinin devletin icra dairesince borçlulardan alınması oluyor. Ancak bazı mallar haczedilemiyor. Peki, evde haczedilemeyen mallar nelerdir?

Evlilikte edinilen mallar boşanma sonrası nasıl paylaştırılır Haberi

Evlilikte edinilen mallar boşanma sonrası nasıl paylaştırılır

Evlilikte hangi mallar ortak?

Evlilikte yasal olarak uygulanan mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Bu rejim, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor.


Belirli bir malın eşlerden birine ait olduğunu iddia eden kimse, iddiasını ispat etmekle yükümlü oluyor. Eşlerden hangisine ait olduğu ispat edilemeyen mallar onların paylı mülkiyetinde sayılıyor.


Bir eşin bütün malları, aksi ispat edilinceye kadar edinilmiş mal kabul ediliyor. Peki, evlilikte hangi mallar ortak?


Edinilmiş mallar

Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir.

Bir eşin edinilmiş malları özellikle şunlardır:

1. Çalışmasının karşılığı olan edinimler,

2. Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler,

3. Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar,

4. Kişisel mallarının gelirleri,

5. Edinilmiş...