06 / 05 / 2024

eximbank kredileri

eximbank kredileri

Ticaret Bakanı Pekcan, Eximbank'ın döviz kredilerinde vade ve türlerine göre değişen oranlarda 100 baz puana varan yeni indirimlere gidildiğini söyledi.

Türk Eximbank'tan döviz kredilerinde 90 baz puana varan indirim!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank'ın Türk lirası kredi faizlerinin ardından döviz kredilerinde de bugün itibarıyla 90 baz puana varan indirim yapıldığını bildirdi.

Türkiye’de tarım kredileri son beş yılda 200 milyar lira arttı!

Türkiye’de tarım kredileri hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam nakdi krediler 391 milyar lirayı buldu. 2021 yılında bu rakam sadece 166 milyar lira olarak kaydedilmişti.

İhtiyaç kredileri coştu! Borcu borçla kapatıyoruz! Bir haftada ihtiyaç kredileri 15 milyar lira birden arttı!

Merkez Bankası’nın faiz üst sınırı koymasına rağmen mart ayının son haftasında ihtiyaç kredileri adeta gaza bastı. İhtiyaç kredileri, 15 milyar lira birden artarken, bu artışın EYT’lilerin yanı sıra borcu borçla kapatmaya çalışan tüketicilerin kredi talebinden kaynaklandığı belirtiliyor.

BDDK'dan son dakika açıklaması! Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 185 milyar TL'ye çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 185 milyar TL'ye çıktı...

Konut ve taşıt kredileri kullanımı arttı mı? O rakamlar açıklandı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 77,5 milyar TL artış gösterdi ve 7 trilyon 282,7 milyar TL'ye çıktı. Peki konut ve taşıt kredileri kullanımında son durum ne? İşte detaylar...

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların 3. çeyrekte hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı.

Faiz indirimi sonrasında konut kredileri ne kadar cazip?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredilerinde faiz oranları düşüşe geçti. Peki, şu anda konut kredileri faiz oranları ne kadar cazip? İşte detaylar...

KOBİ kredileri yüzde 29 büyüdü!

Türkiye Bankalar Birliği'nin araştırmasına göre, Mart 2021 itibarıyla KOBİ kredileri bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29 artarken, KOBİ'lere kullandırılan nakdi krediler 879 milyar TL'ye ulaştı.

Konut kredileri 2020'ye göre geriledi mi?

Merkez Bankası’nın Kasım 2020'den günümüze devam ettirdiği parasal sıkılaştırma, kredi faizlerinin yüzde 20'yi aşmasına sebep oldu. Peki konut kredileri ne oldu?

Bireysel kredilerde konut kredileri ne oldu?

TCMB, bankaların 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile ikinci çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren "Banka Kredileri Eğilim Anketi"ni yayımladı. Anket sonucuna göre bireysel kredilerde konut kredi standartları aynı kaldı. 

Atilla Benli: Konut kredileri hacmi arttı!

TSB Başkanı Atilla Benli, "Pandemi sürecinde gerçekleşen faiz indirimlerinin etkisiyle konut, araç ve ihtiyaç kredileri hacminde artış yaşanırken, bu artışlarla birlikte kredi bağlantılı sigortaların ağırlıklı olduğu hayat branşında da 2020 yılının haziran ve temmuz aylarında aylık bazda yüzde 100’ü

Bireysel kredilerin yüzde 34'ünü konut kredileri oluşturdu!

Bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel krediler yüzde 45 artarak 849 milyar lira oldu. Bireysel kredilerin yüzde 46'sını ihtiyaç kredileri, yüzde 34'ünü konut kredileri oluşturdu.

Ekrem İmamoğlu: Metro kredileri için iyi sinyaller alıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Metro kredileri için iyi sinyaller alıyoruz" dedi ve "İstanbul’u bu 5 yılda, çok önemli adımlara hazırlamış oluyoruz" açıklamasında bulundu.

Konut kredileri sınırlandırılmamalı!

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmesi, konuta olan talepte artış yaşanmasına sebep oldu. Konut kredisi kullanımının artmasıyla, koşullar her geçen gün zorlaştırılıyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Konut kredileri kısıtlanmamalı” dedi...

eximbank kredileri Haberi

eximbank kredileri

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Eximbank'ın kasım ayındaki 90 baz puanlık indirimden sonra döviz kredilerini daha uygun koşullarda ve daha yoğun kullanabilmesine imkan tanıyacak yeni bir faiz düzenlemesi yapılmasına karar verdiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ihracatçılara Kasım 2019 itibarıyla 40 milyar dolar finansman sağlayan Türk Eximbank'ın 2020'de bu desteğini daha da artırma hedefi kapsamında kredi maliyetlerindeki indirime ilaveten ihracatçılardan gelen talepler doğrultusunda vadeleri de uzattığına dikkati çeken Pekcan, bankanın yeni kredi faiz düzenlemesi ve vadeleri hakkında şu bilgileri verdi: "İhracatçımızın bankası Türk Eximbank, döviz kredilerinde, vade ve türlerine göre değişen oranlarda olmak üzere 100 baz puana varan yeni faiz indirimlerine gitti. Yapılan düzenlemeye göre, kısa vadeli kredi faizlerinde 15 baz puan indirim yapılmasına, marka kredisi...