29 / 04 / 2024

Expo 2017 türk müteahhitler Expo 2017 projesi

Expo 2017 türk müteahhitler Expo 2017 projesi

Türk müteahhidler, EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak Kazakistan'da 4 milyar doları bulacak yatırımlarda yer almak için harekete geçiyor. 5 milyon ziyaretçi beklenen organizasyon için havaalanı ve tren garı başta olmak üzere birçok yapılım yenileniyor.

Türk yatırımcılar rotasını İspanya'ya çevirdi!

Türk vatandaşlar İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına yoğun ilgi gösteriyor.  2017'den beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

Ev alan 18 bin yabancı Türk vatandaşı oldu!

Türkiye'de belli bir gayrimenkul yatırımı yapan yabancılar Türk vatandaşlığı elde edebiliyor. Ocak 2017 ve Haziran 2021 yılları arasından  17 bin 968 yabancı ev alarak Türk vatandaşlığı elde etti.

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Türk yapı sektörü Afrika için buluşuyor!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 8-11 Nisan 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, yapı sektöründe birçok fırsat yaratacak...

New York’taki Türk Evi’nin yüzde 70’i tamam!

Temeli 2017 Eylül ayında atılan, New York’taki Türk Evi’nin yüzde 70’i tamamlandı. CCN Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çeçen, Türk Evi’nin Engineering News Record (ENR) tarafından ödüle değer görüldüğünü anlattı.

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Dubai’ye çıkarma yapan 73 Türk firması, Expo 2020’ye hazırlanan inşa durumundaki otel ve restoranları yakın takibe aldı. 

Albaraka Türk 2017’de 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdı!

Katılım bankalarının konut kredilerinin son 5 yılda iki kat artığına dikkat çeken Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, “Banka olarak 2017’de 5 bin 500 müşterimize, 1 milyar liralık konut kredisi kullandırdık” diye açıklama yaptı. 

Türk müteahhitlerden ekonomiye 200 milyar dolar katkı!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamda Türk müteahhitlerin 2017 yılında ekonomiye 200 milyar dolar girdi sağladığını belirtti.

Türk gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası neresi?

Knight Frank’in raporuna göre, 2017’de lüks evlerde fiyat artışı enflasyonun gerisinde kalınca Türk yatırımcılar da Avrupa gayrimenkul pazarına yöneldi.

Türk Nippon sigorta hedeflerinin üzerinde büyüdü!

2017 yılında özellikle bireysel ve orta ölçekli işletmelerin sigorta ürünleri ile sağlık sigortalarına ağırlık veren Türk Nippon Sigorta, yüzde 57 oranında büyüdü. Genel Müdür Dr. E. Baturalp Pamukçu, “2018’de de bu alanlarda aktif bir oyuncu olarak büyümemizi sürdüreceğiz” diyor...

Türk müteahhitler yurt dışında 354,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitler bugüne kadar yurt dışında 354,6 milyar dolarlık iş üstlenirken, sadece 2017 yılında alınan işlerin tutarı 14,7 milyar dolara ulaştı.

Expo Turkey by Qatar’da Türk firmalara yoğun ilgi!

Expo Turkey By Qatar’da Türk şirketlerine 5 milyar dolarlık yatırım fırsatı sunulurken başta gayrimenkul sektörü olmak üzere bilişim, gıda ve yapı malzemesi dahil 7 ana sektörde ihracata yönelik bir çok önemli adım da atıldı.

Türk şirketleri Katar'a çıkarma yaptı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2. Expo Turkey by Qatar ile Türk şirketlerinin Katar'a adeta çıkarma yaptığını açıkladı. 

Expo 2017 türk müteahhitler Expo 2017 projesi Haberi

Expo 2017 türk müteahhitler Expo 2017 projesi


Türk müteahhidler, EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak Kazakistan'da 4 milyar doları bulacak yatırımlarda yer almak için harekete geçiyor. 5 milyon ziyaretçi beklenen organizasyon için havaalanı ve tren garı başta olmak üzere birçok yapılım yenilenmesi planlanıyor. İFA Dünya Kupası ve olimpiyat oyunlarından sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyon olarak gösterilen EXPO 2017'ye ev sahipliği yapacak Kazakistan'da 2 milyar dolan devlet desteğiyle, 2 milyar dolan da özel sektöre ihale edilmek üzere 4 milyar dolara varan inşaat projesi öngörülüyor. Astana'da Cumhurbaşkanlığı Merkezi, Astana Stadyumu, önemli oteller ve Orta Asya'nın en büyük camisi gibi pek çok yapının inşasını üstlenen Türk müteahhidlerin EXPO 2017'in önemli projelerinde de yer alması bekleniyor. Kazakistan Türkiye İşadamlan Derneği Genel Sekreteri Ahmet Alyaz, tüketime...