13 / 05 / 2024

Eymir Gölü çevresi imar izni

Eymir Gölü çevresi imar izni

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Eymir Gölü'nün çevresindeki şahıs arazilerine yapılacak tesis ve konutlar için "ağaçlandırma" zorunluluğu getirdi...

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Melih Gökçek'ten Eymir önerisi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü’nün Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda halka açılması gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, “Artık herkes şunu kabullenmeli. Eymir artık halka açılacaktır." dedi

Ankara Eymir'de yapılması planlanan otel projesi iptal edildi!

Ankara’da Eymir Gölü yakınlarına yapılması planlanan ‘Diplomatik Otel’ projesi iptal edildi. Göl çevresi, 1. Derece Doğal Sit Alanı konumunda olduğundan bozulma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı.

Kuzuluk Göl Park çevresi şekillenmeye başladı!

Yeni yapılanma sonrasında 3 farklı teknik ekiple ilçe genelinde çalışmalarına aralıksız devam Sakarya Akyazı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri, Kuzuluk Göl Park etrafını şekillendirmeye başladı.

Gölyazı ve Uluabat Gölü turizme açılıyor!

Bursa’nın önemli turizm bölgelerinden biri olan Gölyazı, sahip olduğu tarihi ve doğal sit alanlarıyla turizme kazandırılacak. Uluabat Gölü ve çevresi de koruma altına alınacak.

Bafa Gölü'nün çevresi turizme kazandırılacak!

Biyolojik çeşitliliğiyle dikkati çeken Bafa Gölü 'nün çevresindeki tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Bölgenin kültür turizmi destinasyonuna katkı sunacak.

Gökçek: Eymir'i alacağız, devamına boğaz yapacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı programda Eymir Gölü ile ilgili planlarını şöyle açıkladı: “Eymir elden çıkmış vaziyette. Eymir’i alacağız, devamına da boğaz yapacağız”

Gökçek: Eymir'i inşallah ODTÜ'den alacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki gece katıldığı bir televizyon kanalında, Ankara gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçek, Eymir Gölü ile ilgili tartışmalara da değindi.

Eymir Gölü yanına inşa edilecek otelim ÇED toplantısı yapıldı!

Eymir Gölü'ne 150 metre uzaklıkta yapılması planlanan 'diplomatik otel' projesi için ilk 'halkın katılımı toplantısı' Mühye Köyü köy kahvehanesinde düzenlendi..

Eymir Gölü halkın ortak malı olacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü 'nün Büyükşehir 'e devri ile ilgili iddialı açıklamalarını devam ettirdi. ODTÜ 'lülerin burayı kendi mülkleri gibi gördüklerini belirtti.

Eymir Gölü çevresine ağaçlandırma zorunluğu geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Eymir Gölü'nün çevresindeki şahıs arazilerine yapılacak tesis ve konutlar için "ağaçlandırma" zorunluluğu getirdi...

Melih Gökçek ısrarlı: Eymir’i alacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü’nin ODTÜ’den alınarak Ankaralının kullanımına açılacağını Güvenpark’ı yeniden düzenleyeceklerini, Turan Güneş Bulvarı’nın genişletileceğini, kente yeni stat yapılacağını açıkladı.

Eymir Gölü çevresi imar izni Haberi

Eymir Gölü çevresi imar izni

Eymir Gölü çevresindeki özel mülkiyet alanlarında gerçekleştirilecek projelere en fazla 2 kat sınırı ve ağaçlandırma şartı koyan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, günlerdir bazı çevreci gruplar ve meslek odaları tarafından gündeme getirilen Diplomatik Otel için de Çevre Etki Değerlendirmesi(ÇED) raporu talep etti. 


SİT ALANI OLMASA DA KORUNUYOR 

ODTÜ'nün ağaç katliamı ile gündemde olan Eymir Gölü ve çevresindeki şahıs arazileri de bakanlığın koruması altında. 2008 yılında Mülga Özel Çevre Koruma Başkanlığı 1/1000 ölçekli 46 bin 100 metrekarelik alanın imar planı onaylarken Çankaya Belediyesi parselasyon çalışmasını yaparak arazide hak sahibi olan vatandaşlara İmar Durum Belgesi verdi. Sit alanı olmamasına rağmen Eymir Gölü çevresindeki özel mülkiyet alanlarındaki yapılaşmalara bazı kriterler getiren bakanlık böylelikle göl ve çevresini korumayı amaçlıyor. 


OTEL PROJESİNE ONAY ÇIKMADI 

Özel mülkiyet alanına yapılması planlanan...