25 / 07 / 2024

Eyüp hakkında bilgi

Eyüp hakkında bilgi

1958 yılında hazırlanan imar planı Belediye Meclisi'nde kabul edilmiş. Planda iskana tahsis edilen sahalar belirlenmiş. Eyüp fabrika, atölye, gecekondu ve diğer binalardan arındırılacakmış. Silahtarağa Caddesi'ne de bir tünel açılacakmış.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa'da Eyüp Nebi Külliyesi inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte Eyüp Nebi Camii Ve Külliyesi, için inşaat çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Değerli Konut Vergisi hakkında bilinmesi gereken her şey!

Son günlerin en çok tartışılan konularından biri de Değerli Konut Vergisi. İşte Değerli Konut Vergisi hakkında bilinmesi gereken her şey...

Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 6 şey!

Türkiye'nin en pahalı projesi olan yeni havalimanı pazartesi günü açılıyor. Şu ana kadar alanın ismi dışında projeyle ilgili herhangi bir soru işareti yok. İşte Yeni Havalimanı hakkında bilmeniz gereken 6 şey...

Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum!

Alibeyköy-Eminönü arasındaki mesafeyi 35 dakikaya düşürecek Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda son durum görüntülendi. 

Ortadoğu Yeni Nesil Eyüp ödeme bilgisi!

Ortadoğu Yeni Nesil Eyüp ödeme bilgisi hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Ortadoğu Grup tarafından yükselen projede sadece 7 bin 400 TL peşinatla ev sahibi olunuyor.

Yeni Nesil Eyüp kampanyalı ödemeleri!

Yeni Nesil Eyüp kampanyalı ödemeleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. Eyüp Çırçır Mahallesi'nde hayata geçirilen projede teslimler 1 günde yapılıyor.

Eyüp Stadı'nda çalışmalar başlıyor!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da girişimleriyle depreme dayanıksız olduğu için müsabakalara kapatılan Eyüp Stadı yenilenecek...

Eyüp hakkında bilgi Haberi

Eyüp hakkında bilgi

Eyüp imar planı Belediye Meclisi'nce kabul edildi.


İskana tahsis edilen sahalar, abideler sitesi dışında bırakıldı. Zalpaşa yolu boyunca iki katlı ahşap evler inşa edilecek.


  Eyüp'ün eski eserler ve tarihi abideler sahasına ait imar planı hazırlanmış ve Belediye Meclisi'nce kabul edilmiştir.

  Yeni planda: İslam aleminin mukaddes beldesi Eyüp'ün fabrika, atölye, gecekondu ve diğer binaların tecavüzünden kurtarılması ve buranın turistik bir hüviyet alması hususu üzerinde bilhassa durulmuştur. Eyüp Cami'nin 150 metre kadar kuzeyinden Silahtarağa Caddesi'ne bir tünel açılması kararlaştırılmıştır. Eyüp'teki eski eserler ayrıca muhafa edilmiş ve sahil alçak bir rıhtımla gezi haline getirilmiştir. İskana tahsis olan sahalar, abideler sitesi dışında bırakılmıştır. Bu arada tarihi abidelerin batı kısmındaki Zalpaşa yolu boyunca iki katlı olmak üzere Türk evleri karakterini taşıyan ahşap binaların inşaatı uygun...