28 / 04 / 2024

eyüp mülkiyet sorunu

eyüp mülkiyet sorunu

Eyüplüler, yapılan yasal düzenlemeyle tapularına kavuşuyor. Eyüp'te mülkiyeti hazineye ait olan arsalardaki 19 Temmuz 2003 tarihinden önce yapılanması bulunan vatandaşlar tapularını alabilecek.

Sultangazi'deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, ilçedeki 40 yıllık mülkiyet sorununu da çözdü. Sultangazi'de riskli olduğu tespit edilmiş olan binaların yerine, depreme dayanıklı yapılar inşa edildi.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

Yeni Eyüp Evleri 2. Etap 15 soruda tüm detaylarıyla!

Yeni konut yatırımlarına son sürat devam eden Aksüs Yapı, Yeni Eyüp Evleri 2. Etap projesi için harekete geçti. Peki, Yeni Eyüp Evleri 2. Etap projesi nerede? İşte Aksüs Yapı'nın Yeni Eyüp Evleri 2. Etap projesi projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Yeni Eyüp Evleri 15 soruda tüm detaylarıyla!

Yeni Eyüp Evleri projesinin detayları belli oldu. Eyüp Evleri  projesi 15 soruda tüm detaylarıyla haberimizde yer alıyor. İşte Eyüp Evleri projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Balıkesir'de mülkiyet sorunu ortadan kaldırılıyor!

Balıkesir'de 34 senedir 18.02 bölgesinde 34 senedir çözülemeyen mülkiyet sorunlarında mutlu sona ulaşılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bölgede bulunan hak sahiplerine tapularını teslim etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Eyüp Yeşilpınar kentsel dönüşüm hamlesi!

İBB şirketi Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt, Eyüp Yeşilpınar’daki riskli alanda yapılan kentsel dönüşüm projesinde yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Konya Akşehir'de 10 bine yakın kişinin mülkiyet sorunu çözüldü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde 10 bine yakın kişiyi ilgilendiren mülkiyet sorununun çözüme kavuştuğunu dile getirdi. 

Kepez'de mülkiyet sorunu sona eriyor!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçe genelinde yaşanan mülkiyet sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor. 

KİPTAŞ, Eyüp dönüşüm projesinin ruhsatını aldı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, önceki gün yaptığı açıklamada Eyüp'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ruhsatın alındığını duyurdu.

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı’nın Eyüp’te İBB’nin 3 kez mühürlediği dere yatağındaki inşaata ilişkin soru önergesi kabul edilmedi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, bu konunun İBB’yi ilgilendirmediğini belirterek, “Burası şov yeri değildir. Meclisi boşuna meşgul etmeyin” dedi.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Beykoz’un mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü!

İstanbul'un gözde ilçeleri arasında yer alan Beykoz’da mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü...

Balıkesir Sanayi 2. Kapı bölgesindeki mülkiyet sorunu çözülüyor!

1986'da İller Bankası Şehir Plancıları tarafından imar çalışması yapılan,18.02 bölgesi olarak bilinen Sanayi 2. Kapı bölgesindeki 34 senelik mülkiyet sorunu vatandaşların tapu ile aldıkları parsellerin tamamının korunması kaydıyla çözüme kavuşturuluyor.

eyüp mülkiyet sorunu Haberi

eyüp mülkiyet sorunu

Mülkiyet sorunu yaşayan Eyüplüler, yapılan yasal düzenlemeyle tapu sorunu konusunda önemli bir kazanım elde etti. Eyüp genelinde mülkiyeti hazineye ait olan arsalardaki 19.07.2003 tarihinden önce yapılanması bulunan vatandaşlar Eyüp Belediyesine tapu alımı için başvurabilecekler.


Son yapılan kanun düzenlemesi, Eyüp'te bir çok vatandaşın tapu alma noktasında önüne çıkan engelleri kaldırdı. Düzenlemede, mülkiyeti hazineye ait olan arsaların üzerinde bulunan yapılarla ilgili, 4706 sayılı kanunda “31.12.2000 öncesi yapılar” ibaresi “19.07.2003'ten önce yapılanması bulunanlar” olarak değiştirildi.


Daha önce 31.12.2000 tarihinden sonra hazine arazisine yapılan yapılara tapu verilemiyordu. Ancak yapılan yeni düzenlemeyle bu tarih 19.07.2003 tarihine çekildi. Böylece binlerce Eyüplünün daha tapu almasının yolu açılmış oldu.


Bu düzenleme ile Eyüp İlçesinde, mülkiyeti hazineye ait olan arsaların üzerinde, 4706 sayılı kanuna göre 19.07.2003 öncesi yapısı bulanan vatandaşlar tapu...