19 / 07 / 2024

Faiz düşüşü ile konutta satışlar canlandı

Faiz düşüşü ile konutta satışlar canlandı

Faiz düşüşü ile satışlar canlandı ancak maketten satış düzenlemesinin bu olumlu havayı bozmasından korkuluyor...

Konut ve çatılı iş yerinin tahliye taahhüdü ile tahliyesinde nelere dikkat edilmeli?

Av. Mücahit Beyaz konut ve çatılı iş yerinin tahliye taahhüdü ile tahliyesi hakkında nelere dikkat edilmesi gerektiğini maddeler halinde açıkladı. İşte detaylar...

Altın fiyatları haftaya düşüş ile başladı! 29 Ocak 2024 altın fiyatları...

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe düşüş ile başladığı belirtildi. Altının gram fiyatı 10.55 itibarı ile Foreks piyasalarda 2050 lira seviyesinde işlem gördü. Çeyrek altın 3 bin 353 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 797 liradan satıldığı kaydedildi.

Faiz kararı sonrası dolar ve euroda yeni zirve! Dolar ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 250 baz puan faiz artışı ile dün yükselen dolar ve euro kuru bugün yeni rekoruna imza attı. Peki Dolar ne kadar oldu? Euro bugün kaç lira? 22 Aralık 2023 döviz kurları...

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İlk defa konut alacaklara yönelik Orta Vadeli Program (OVP) ile konut kredisi başvuru tarihleri ve şartları, konu ile ilgilenenlerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Peki 1,20 düşük faiz oranı ile İlk Evim konut kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? 

ABD'de mortgage başvuruları düşüşünü devam ettirdi...

Amerika'da 24 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste dördüncü haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz düşüşünü sürdürdüğü kaydedildi. İşte haberin ayrtıntıları...

Ev alacaklara kredi şoku! Bir ev alan iki ev parası faiz ödüyor: 2.4 milyon TL kredinin aylık taksiti en az 72 bin TL!

Konut kredilerinde aylık maliyet de resmen fırladı. Artık bir konut alan vatandaş, iki ev parasını da bankaya faiz şeklinde ödüyor. İşte ayrıntılar...

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

CEPTETEB ihtiyaç kredisi: Düşük faiz oranlarıyla hızlı ve kolay başvuru!

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi, hızlı ve pratik başvuru süreci ile acil ihtiyaçlarınıza anında çözüm sunuyor. Ayrıca düşük faiz oranları ile finansal gereksinimlerinizi uygun bir şekilde karşılamanıza yardımcı oluyor. 70.000 TL'ye kadar nakit sunan bu kredi için kefil veya teminat şartı aranmıyor.

Goldman Sachs açıkladı! Fed faizleri 2024 Haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacak!

Fed faiz kararı ile ilgili kritik açıklama  ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'tan geldi. Goldman Sachs ekonomistleri Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacağını söyledi. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den temmuz faiz kararı ile ilgili ilk açıklama! Euronun kaderi belli oldu!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den temmuzdaki faiz kararı ile ilgili ilk açıklama geldi. Peki karar sonrası euro ne olacak? Euro yükselir mi, düşer mi? Euronun kaderi belli oldu.

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den kritik açıklama geldi!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde Temmuz ayındaki para politikası faiz kararı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euro/TL kurunda son dakika gelişmesi.

Sıfır ya da 2. el fark etmez! Yapı Kredi Bankası düşük  faiz oranlı taşıt kredisi veriyor!

Araba alacak vatandaşların dikkatine!! Bu kredi sayesinde düşük faiz imkanı ile araba sahibi olabileceksiniz. Peki hangi banka tarafından düşük faizli kredi imkanı sağlanacak? 

Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi! Euro'nun yönü belli oldu! Euro yükselecek mi, düşecek mi? İşte cevabı!

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını 4 Mayıs günü açıklayacak. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Boris Vujcic, 4 Mayıs’ta gerçekleştirilecek toplantı öncesi faiz oranları ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Euro'nun yönü belli oldu! Euro yükselecek mi, düşecek mi? İşte cevabı!

Faiz düşüşü ile konutta satışlar canlandı Haberi

Faiz düşüşü ile konutta satışlar canlandı

Yaz mevsimi ve Merkez Bankası'nın ekonomiyi soğutma önlemlerinden fazlasıyla etkilenen konut satışları yeniden canlanmaya başladı. Ramazandan itibaren kendini hissettiren canlanma ile sektörün son çeyreği yüzde 2-3'lük büyüme ile kapatacağı öngörülüyor. Konut sektöründeki en önemli gelişme ise konut faiz oranlarının yüzde 1'in altına inmesi oldu. Bu gelişmeyle satışlar yüksek olmasa da satışlardaki artış ivmenin yukarı doğru çıkmasını sağladı. Ancak satışların artış tredinde kalması için sektörün önündeki maketten satış, KDV oranları gibi düzenlemelere dikkat çeken sektör temsilcileri, Suriye konusundaki gelişmelrin de önemli olduğunun altını çizdi.

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, maketten satış için o inşaattaki ruhsat ve kat ittifakının kurulmasının esas alınması gerektiğini kaydetti. Varlıbaş: ''Denetim firmaları kontrolünde de hem inşaat hem de satışın yapılmasını sağlayacak tedbirler alınmalı. Yani satıştan alınan...