04 / 05 / 2024

faizler neden arttı

faizler neden arttı

Merkez Bankası’nın faiz artırımı, iş dünyasında da yankı buldu. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, güçlü Türk Lirası için zorunlu faiz artışının kaçınılmaz olduğunu söyledi, “Artışın yansımaları olumlu olacaktır,” dedi.

2021'den bu yana konut fiyatları yüzde 611 arttı! 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2021 yılında Türkiye'de hem dövizin fırlamasının ardından enflasyonunda arttığına ve bunun da barınma krizine neden olduğuna dikkat çekti. Emir, Meclis'te yaptığı konuşmasında konut krizini değerlendirdi. 

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı! Depremler neden arttı? 

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat deprem felaketinden bu yana neredeyse bir sene geçerken, Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da depremlerin neden arttığını açıkladı. İşte o açıklamalar...

ABD'de mortgage başvuruları yüzde 9.9 arttı, faizler yükseldi!

ABD'de mortgage başvuruları 5 Ocak ile biten 2024 yılının ilk haftasında yüzde 9,9 artış kaydetti ve faizler yükseldi. 

Krediyle ev alacaklara şok: Faizler 10 yılın zirvesinde! Aylık taksitler hane gelirini yutuyor...

Konut kredisinde faizler fırlarken, konut kredisi kullanımı düştü. Bu durum birinci el konut piyasasında daralmaya neden oldu. İşte GYODER Gösterge 2023 3. Çeyrek Raporu'nda yer alan veriler...

Üniversite dönemi yaklaştı, kiralık konut fiyatları peş peşe arttı!

Türkiye genelinde her sene olduğu gibi bu senede Ağustos ayında hem konut hem de kira fiyatları arttı. Peki, konut fiyatları neden yükseldi? İşte detaylar...

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

Milyoner sayısı dört ayda 132 bin arttı! Milyoner sayısı neden yükseliyor? 

Bankalardaki 1 milyon Türk Lirası ve üzerindeki mevduat hesapları ilk dört ayda 132 bin 683 arttı ve 982 bin 573’e yükseldi. Peki milyoner sayısındaki artışın sebebi ne? 

TCMB’nin yüzde 8,5’a düşürdüğü faizler, bankalarda neden yüzde 30’u aştı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son dönemlerde faizleri sürekli düşürürken, ihtiyaç sahiplerinin bankalardan kullandığı kredi faizleri ise 30’u aştı. Peki neden?..

 Konteyner evlere depremden sonra yüzde 30 zam geldi! Bir konteyner ev 95 bin liraya çıktı!

Deprem sonrası barınmak için çadıra göre çok daha uygun ve sağlıklı bir çözüm olan konteyner ev fiyatlarına yüzde 30 oranında zam geldiği ortaya çıktı. Peki konteyner ev fiyatları neden arttı? İmalatçılar ne diyor?

Böylesi görülmedi! Bu altcoinin fiyatı bir gün içinde tam yüzde 60 arttı!

Kripto para piyasasında bugün oldukça hareketli bir gün yaşandı. Bir altcoinin fiyatı gün içerisinde yaklaşık yüzde 60 artarak tüm dünyada şaşkınlık uyandırdı. Peki bu altcoin hangisi ve fiyatı saatler içinde neden bu kadar arttı?

Konuta hücum başladı, fiyatlar bir yılda yüzde 200'e yakın arttı! Ev fiyatları neden yükseliyor? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışı kaleme aldı. Peki ev fiyatları neden yükseliyor? İşte ayrıntılar...

iPhone’ların maliyeti neden arttı? İşte herkesin merak ettiği sebep..

Teknolojinin maliyeti de her şey gibi her geçen gün artarken yapılan araştırmalara göre iPhone cihazlarının maliyetleri bir önceki yıla göre yüzde 20 arttı.

faizler neden arttı Haberi

faizler neden arttı

Merkez Bankası'nın döviz kurundaki yükselişi geriletmek için faiz artırımına gitmesi iş dünyasında da olumlu karşılandı. Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Merkez Bankası’nın kararının Türk Lirası’nı korumanın yanı sıra, bilhassa dövizle borçlanmış şirketler için önemli bir adım olduğunu söyledi. Türk ekonomisinin, ABD ve AB ülkelerindeki global krize rağmen büyümeyi sürdürdüğünü, yatırım, üretim ve istihdam artışında istikrarlı çizginin devam ettiğini vurgulayan Güral şunları söyledi:

“İstikrarın sürmesi için Türk Lirası’nın da güçlü olması gerekmektedir. Ancak son haftalarda kurlarda yaşanan ani değişiklikler, TL’ye olumsuz yansıyordu. Bu anlamda müdahale kaçınılmazdı.” 


GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN GÜÇLÜ TL


Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırmasından sonra dolarda gerileme başladığını anımsatan Erkan Güral, “Bu sürecin, başta ekonomimiz olmak üzere ülke dinamiklerine vereceği zararı en aza indirmemiz lazım. Bu...