04 / 10 / 2024

faizler neden arttı

faizler neden arttı

Merkez Bankası’nın faiz artırımı, iş dünyasında da yankı buldu. TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, güçlü Türk Lirası için zorunlu faiz artışının kaçınılmaz olduğunu söyledi, “Artışın yansımaları olumlu olacaktır,” dedi.

Kiralar, konut fiyatları ve enflasyon neden artıyor? 

Türkiye genelinde konut piyasasında farklı eğilimler göze çarparken, İstanbul'da kiralık konut fiyatları yüzde 9 arttı. İktisatçı Ali Çufadar, 'Kiralar, konut fiyatları ve enflasyon neden artıyor?' sorusunun yanıtını verdi...

İstanbul'da kira bedelleri neden satılık fiyatlara göre daha çok arttı?

Emlakjet tarafından açıklanan rakamlara göre;  İstanbul'da kiralık konut fiyatları yüzde 9 artış gösterirken, satılık konut fiyatları yüzde 3 arttı. Analist Tardu Barlas, rakamları değerlendirdi. İşte Barlas'ın o paylaşımı...

Konut satışları neden arttı? Tebernüş Kireçci 'konun özeti bu' diyerek açıkladı!

TÜİK, konu satış rakamlarını açıkladı. Buna göre konut satışları temmuzda bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 16,0 arttı. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci konut satışlarındaki artışın nedenini açıkladı.

Ekonomist Mert Başaran sordu: 22 yılda altın 200 kat, Ataköy'deki 1+1 daire 100 kat artarken, dolar neden 21 kat arttı?

Ekonomist Mert Başaran resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2022 ve 2024 yılları arasında tüm varlıkların 100-200 kat arası artarken, neden doların 21 kat ile en az artan olduğunu sordu.

İnşaat sektöründe malzeme fiyatlarındaki artışlar görenlere 'yok artık' dedirtti! İşte sektörün en büyük sorunu!

İnşaat sektöründe işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar her geçen gün yükseliyor. Sektör temsilcileri bu duruma tepki gösterirken inşaat maliyetlerinin neden arttığı ise ortaya çıktı. .

Dolar artığında zamlanan ürünler, düştüğünde neden inmiyor?

Ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirlere rağmen zamlar durmuyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından, ”Döviz arttığında anında ürünlerine zam yapanlar döviz düştüğünde neden indirim yapmıyor” diye sordu. Vatandaş cevapladı.

Madem sıcak para geliyor, borsa neden düşüyor?

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi 10 bin puanın üzerine çıksa da birçok hisse hala 7200 seviyelerinde işlem görüyor. Ekonomi gündeminde yurt dışından sıcak para girişinin arttığı konuşulurken Ekonomist Barış Soydan, bu paranın hangi yatırım araçlarına gittiğini ve borsanın neden düştüğünü sordu.

2021'den bu yana konut fiyatları yüzde 611 arttı! 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 2021 yılında Türkiye'de hem dövizin fırlamasının ardından enflasyonunda arttığına ve bunun da barınma krizine neden olduğuna dikkat çekti. Emir, Meclis'te yaptığı konuşmasında konut krizini değerlendirdi. 

Konut satışları aylık yüzde 12,2 arttı: Yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Konut satışları Mart'ta yıllık yüzde 0,1 düşerken aylık yüzde 12,2 yükseldi. Peki yüksek fiyatlara rağmen satışlar neden artıyor?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı! Depremler neden arttı? 

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat deprem felaketinden bu yana neredeyse bir sene geçerken, Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da depremlerin neden arttığını açıkladı. İşte o açıklamalar...

ABD'de mortgage başvuruları yüzde 9.9 arttı, faizler yükseldi!

ABD'de mortgage başvuruları 5 Ocak ile biten 2024 yılının ilk haftasında yüzde 9,9 artış kaydetti ve faizler yükseldi. 

Krediyle ev alacaklara şok: Faizler 10 yılın zirvesinde! Aylık taksitler hane gelirini yutuyor...

Konut kredisinde faizler fırlarken, konut kredisi kullanımı düştü. Bu durum birinci el konut piyasasında daralmaya neden oldu. İşte GYODER Gösterge 2023 3. Çeyrek Raporu'nda yer alan veriler...

Üniversite dönemi yaklaştı, kiralık konut fiyatları peş peşe arttı!

Türkiye genelinde her sene olduğu gibi bu senede Ağustos ayında hem konut hem de kira fiyatları arttı. Peki, konut fiyatları neden yükseldi? İşte detaylar...

faizler neden arttı Haberi

faizler neden arttı

Merkez Bankası'nın döviz kurundaki yükselişi geriletmek için faiz artırımına gitmesi iş dünyasında da olumlu karşılandı. Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Merkez Bankası’nın kararının Türk Lirası’nı korumanın yanı sıra, bilhassa dövizle borçlanmış şirketler için önemli bir adım olduğunu söyledi. Türk ekonomisinin, ABD ve AB ülkelerindeki global krize rağmen büyümeyi sürdürdüğünü, yatırım, üretim ve istihdam artışında istikrarlı çizginin devam ettiğini vurgulayan Güral şunları söyledi:

“İstikrarın sürmesi için Türk Lirası’nın da güçlü olması gerekmektedir. Ancak son haftalarda kurlarda yaşanan ani değişiklikler, TL’ye olumsuz yansıyordu. Bu anlamda müdahale kaçınılmazdı.” 


GÜÇLÜ EKONOMİ İÇİN GÜÇLÜ TL


Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırmasından sonra dolarda gerileme başladığını anımsatan Erkan Güral, “Bu sürecin, başta ekonomimiz olmak üzere ülke dinamiklerine vereceği zararı en aza indirmemiz lazım. Bu...