04 / 07 / 2024

faizleri yüzde 1e indiren kanun

faizleri yüzde 1e indiren kanun

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, faizleri yüzde 1'e indiren kanunun teklifinin Meclis'e getirilmesi halinde destek vereceklerini belirtti.

ABD'de mortgage faizleri yeniden yüzde 7'nin üzerine çıktı!

ABD'de 30 sene vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,03'e kadar çıkarken, mortgage başvuruları yüzde 2,6 azaldığı kaydedildi. 

Bankalarda faiz makası yüzde 12 açıldı! Yüzde 40 veren de yüzde 52'de veren de var! İşte banka banka faiz oranları...

Bankalarda mevduat faizlerinde makas yüzde 10 açıldı. En çok tercih edilen 92 gün vadeli TL mevduata yüzde 35 faiz de veren banka da var yüzde 52 faiz veren de. Peki 250 bin TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri 3 Temmuz 2024...

Yüzde 3 faizle konut kredisi kullanılarak ev alınır mı?

Yüksek konut fiyatları ve kredi faizleri nedeniyle birçok kişi ev alamayor. 1 milyon TL kredinin geri ödemesi 3-4 milyon liraları bulurken Girişimci Mert Ergün, yüzde 3 oranının yüksek olmadığını hatta bedava olduğunu söyleyerek nedenini açıkladı.

Konut kredisi faizleri vatandaşı evsiz bıraktı! Kredi ile konut sahibi olanların oranı yüzde 10 bile değil!

TÜİK Mayıs ayı konut satışları açıklandı. Verilere göre geçen ay yüzde 2,4 düşüş görüldü. Konut sahibi olmanın önündeki en büyük engel ise konut kredisi faiz oranları. Yüksek faizler vatandaşı evsiz bıraktı.

Mevduat faizleri düşüyor! En iyi oranı veren banka bile yüzde 55 faiz veriyor!

Yastık altında parası olan pek çok kişi tarafından yakından takip edilen mevduat faizlerinde düşüş başladı. En iyi oran veren bankanın bile faiz oranı yüzde 55'e indi.

ABD'de mortgage faizleri yüzde 6,93'e indi!

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından açıklanan resi verilere göre ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranları yüzde 6,93'e indi, ülkede mortgage başvuruları yüzde 0,7 düşüş gösterdi.

Konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Ev alma hayali kuranlar dikkat!

Yeni ev alacaklar ve konut yatırımı yapacaklar, fiyatların düşüp düşmeyeceğini merakla araştırırken, konut kredisi faizlerinin de nasıl seyredeceği merak ediliyor. Peki konut kredisi faizleri yüzde 1'e düşürse ne olur? Bu durumda ev alınır mı? İşte vatandaşların yorumları...

Merkez Bankası'ndan faiz artışı! Son dakika Merkez Bankası faizleri yüzde 50'ye çıkardı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir kararla 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. 

Amerika'da mortgage faizleri yüzde 7'ye kadar yaklaştı ve başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz miktarı yüzde 6,97'ye yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 1,6 kadar düşüş yaşadı. Aynı dönemde 15 sene vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,37'den yüzde 6,49'a kadar çıkmış oldu.

Banka banka mevduat faizleri yükseldi! 2 milyon TL'nin 1 aylık getirisi ne kadar oldu?

Yılın başında düşüşe geçen mevduat faizleri, son günlerde yönünü yukarı doğru çevirmiş durumda. Buna göre, bankaların aylık mevduata uyguladığı ortalama senelik faiz oranı yüzde 49'a kadar çıktı.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

Mevduat faizindeki artışın ardından bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü.

Kredi faizleri arttı, konut talebi yüzde 35 azaldı!

Rusya’da artan konut kredisi faizleri sonrası Moskova’da satılık dairelere talep kısa zamanda yüzde 35 azaldı. İşte konu ile ilgili detaylar...

faizleri yüzde 1e indiren kanun Haberi

faizleri yüzde 1e indiren kanun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Toplantısı'nda, vefat eden gazeteci yazar Altemur Kılıç'a Allah'tan rahmet diledi.


Kılıçdaroğlu, dünyadaki en değerli şeyin insan hayatı olduğuna işaret ederek, Türkiye'deki iş kazalarına değindi. Ocak ayında 110, Şubat'ta 140, Mart'ta 157, Nisan'da 168, Mayıs'ta 119, Haziran'da 200, Temmuz'da 133, Ağustos'ta 199, Eylül ayında 141 kişinin, son bir haftada ise 121 işçinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:


"Bunlar isimsiz insanlar. Hiç kimse 'Bu işçiler hayatını neden kaybetti' diye sormuyor. Bir lokma ekmek için hayatlarını kaybettiler. Bu insanlara, bu garibanlara hangi siyasi parti kucak açıyor? Gayet açık, gayet net, huzur içinde söylüyorum; bu insanların tek bir sahibi vardır o da CHP'dir, halkın partisidir. İş kazalarında Avrupa birincisi, dünya üçüncüsüyüz. Ama hiç kimse...