26 / 05 / 2024

faizsiz ev yeni düzenleme 

faizsiz ev yeni düzenleme 

250 binden fazla kişinin katılım sağladığı faizsiz konut sistemi yasal düzenleme ile güvence altına alınacak.

Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz ev sahibi olunmak mümkün!

FKB Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, herkesin alternatif bir finans modeli olan Dayanışma Ekonomisi ile kredisiz, faizsiz hatta peşinat dahi ödemeden ev sahibi olabileceğini söyledi. 

Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! Düşük taksitle, faizsiz ev almak mümkün…

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Emlak Katılım Bankası, ülke çapında avantajlı konutların rahatlıkla satın alınmasına yardımcı oluyor. Düşük kâr oranıyla faizsiz sunduğu konut kredisi işe herkesin kira öder gibi ev sahibi olmasına destek olan Emlak Katılım, makul ödeme planıyla makul konut kredi

Tasfiye edilen faizsiz ev firmalarında para iadesi ne zaman olacak?

Tasfiye edilen faizsiz konut firmaları mağdur olan vatandaşlar paralarını ne zaman alacağını araştırıyor. İşte faizsiz ev şirketleri iade süreçleri...

Birevim ve Çözüm Tasarruf birleşiyor!

Faizsiz ev sisteminin mimarı Birevim, Çözüm Tasarruf’la birleşiyor. Firmalar konuya ilişkin Rekabet Kurulu'na başvuru yaptı.

Faizsiz konut şirketlerindeki son durum mecliste!

Faizsiz ev satın alma sistemi olarak işleyen tasarruf finansman şirketleri meclis gündemine taşındı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin soru önergesi sundu. 

3 milyon vatandaş tasarruf finansmanıyla tanışacak!

Faizsiz ev edindirme sistemine ilgi her geçen gün artıyor. Mağduriyetin giderildiği tasarruf finansmanında hedef 2023 yılı sonuna kadar 3 milyon kişi. 

Haziran'daki faizsiz ev ve araç teslimlerinin değeri yarım milyara dayandı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen faizsiz ev ve araç teslimlerinin değeri Haziran 2021'de yarım milyara dayandı...

Eminevim dijital kayıtla faizsiz ev sahibi olun!

Eminevim'e dijital kayıt uygulamasını hayata geçirdi. Buna göre, Eeminevim'e dijital kayıt yaptırarak ev sahibi olma imkanı bulunuyor. 

Ev alacaklar dikkat! Faizsiz ev nasıl alınır? 

Banka kredisi ile ev almak istemeyen vatandaşlar faizsiz ev nasıl alınır sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, faizsiz ev nasıl alınır? İşte detaylar...

Faizsiz ev hayaline yeni önlemler!

Küçük birikimlerle konut ve otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşların yeni adreslerinden olan faizsiz konut sistemine yeni düzenlemeler getirildi. Sektör, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) denetimine alındı.

Faizsiz konutta yeni dönem!

Faizsiz ev ve araç edindirme ile ilgili uzun zamandır beklenen yasa, TBMM’den geçti. Uygulamaya geçecek yasayla beraber belirlenen şartlara sahip olan şirketler yasal bir statü altında hizmet verebilecek. 

Faizsiz konut sisteminde neler değişecek?

Faizsiz konut sistemi kanunlaşıyor. Faizsiz ev ve taşıt edindirme faaliyetinde bulunan firmalar yasal denetim altına alınacak. Peki faizsiz konut sisteminde neler değişecek?

Faizsiz ev alma sisteminde yapılan denetimler mecliste!

Faizsiz şekilde ev satın alabilmek için hizmet veren çeşitli firmalara yönelik yapılan denetimler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

faizsiz ev yeni düzenleme  Haberi

faizsiz ev yeni düzenleme 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, faizsiz konut edindirme sistemine devlet güvencesi geldiğini açıkladı. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; 250 binden fazla kişinin katılım sağladığı sistemde faaliyet gösteren şirket sayısı 40'a yaklaştı. Faiz hassasiyeti bulunan ya da banka kredisindeki ek faiz maliyetini yüklenmek istemeyenlerin ilgi gösterdiği bu sistemin toplam konut satışlarından aldığı pay yüzde 15'e ulaşırken, yasal güvenceyle bu payın ikiye katlanması bekleniyor.

Ekonomi ile hukuk arasındaki ilişkiye büyük önem verdiklerini vurgulayan Elvan, "Ortak akılla gerekli düzenlemeleri yapacağız. İstişareye sonuna kadar açık olacağız. Kapılarımız 24 saat tamamen açık olacak" dedi.

MERKEZ BANKASI BAĞIMSIZ 

Hazine ve Maliye bürokratlarına sonuna kadar güvendiğine dikkat çeken Elvan, "Bürokrat arkadaşlarıma şunu söyledim; 'Beni eleştireceksiniz. Eğer siz bana 'Efendim siz doğrusunu biliyorsunuz' derseniz sizinle çalışmam'. BDDK,...