28 / 08 / 2024

Faizsiz finans kuruluşları artacak mı

Faizsiz finans kuruluşları artacak mı

OVP'de, mali piyasaların reel sektörün finansman ihtiyacını karşılayan, yurt içi tasarrufların artmasına katkı sağlayan, finansal ürün çeşitliliğine sahip, etkin ve şeffaf işleyen bir yapıya kavuşturulması öncelikli amaç olarak tanımlandı.

Katılımevim, yeni yatırımından 283.5 milyon dolar gelir elde edeceğini duyurdu!

Türkiye'nin önde gelen faizsiz finans kuruluşu Katılımevim, CarrefourSA Bursa AVM olarak kullanılmakta olan 100 bin m2 gayrimenkulün yüzde 70'ini kapsayan satın alma işleminin, gayrimenkulün sahibi olan Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş. isimli şirketin yüzde 70'inin satınalınması tamamlandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya'daki 310 depremzedeye geçici konut!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen şehirde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre merkezli finans kuruluşu tarafından 310 geçici konut yapılacağını açıkladı.

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Katılımevim 2023 yılının dokuz ayında net dönem karını yüzde 958 artırdı!

Türkiye'nin önde gelen faizsiz finans kuruluşları arasında bulunan BDDK lisanslı Katılımevim, 2023 yılının 3. çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, söz konusu dönemde net karını yüzde 958 artırdı.

Garanti Bankası emekli promosyonunda rakiplerini sollayarak birincilik tahtına oturdu!

Türkiye'nin önde gelen finans kuruluşlarından biri olan Garanti Bankası, emeklilere yönelik sunmuş olduğu cazip promosyon fırsatları ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Yeniden alevlenen rekabet ortamında, banka en yüksek promosyon ödemeleri yaparak emeklilere maddi destek sağlama hedefini

Mehmet Şimşek’in ataması Ortodoks politikalara dönüş mü, yoksa sembolik bir atama mı?

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığına atanmasını yabancı finans çevreler ilgiyle takip ediyor. Ancak bu atama Ortodoks ekonomi politikalarına dönüş mü yoksa sembolik bir atama mı? Kafalar karışık. İşte uluslararası finans kuruluşlarının yorumları…

Şirketler akın akın borsaya geliyor! Faizsiz finans kuruluşu Katılımevim de borsa yolunda!

Borsa İstanbul’da halka arz rüzgarı devam ediyor. Başvrusu SPK tarafından onaylanan Katılımevim halka açılıyor. Halka arzın 6-7 Haziran tarihlerinde, borsada satış yöntemi ile tamamının bireysel yatırımcılara yönelik gerçekleştirileceği belirtildi.

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans sektöründeki bir çok banka ve kuruluşun kredi musluklarını kapatması, üretim ve ihracatta tehlike sinyalleri vermeye başladı. Seçim belirsizliği ve nakit sıkışıklığı nedeniyle önünü göremeyen sanayici, ‘kredi yok, bankası var’ diyor.

Ceren Acer Kezik iş hayatına ne zaman başladı? Ceren Acer Kezik kimdir?

Türkiye'nin önde gelen finans kuruluşlarından Garanti BBVA'nın Genel müdür yardımcılarından biri olan; Ceren Acer Kezik iş hayatıne ne zaman başladı? Ceren Acer Kezik kimdir?

Altında alım zamanı! Fiyatlar düşünce fırsatı kaçırmayın! Bu yıl altın yeni rekorlar kıracak!

Belirsizlik ortamlarında en güvenli liman olarak yatırımcılar altına sığınıyor. ABD’de faiz artırımlarında sona gelindiği beklentilerinin kuvvetlenmesiyle altına olan talep yeniden canlanırken, uluslararası finans kuruluşları altının bu yıl rekor seviyelere ulaşacağını öngörüyor.

Burcu Çalıklı kaç yaşında? Burcu Çalıklı kimdir?

Türkiye'nin önde gelen finans kuruluşlarından DenizBank'ın İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Kariyerine 1992 yılında Retsam Ltd. Şti. Şirket Ortağı olarak başlayan Çalıklı, daha sonra finans sektöründe önemli görevler üstlenmiştir. Çalıklı, 1969 yılında doğmuştur.

Faizsiz finans kuruluşları artacak mı Haberi

Faizsiz finans kuruluşları artacak mı


Orta Vadeli Program'da (OVP), faizsiz finans sektöründeki ürün ve hizmet çeşitliliği ile bu alanda faaliyet gösteren kuruluş sayısının artırılması öngörülüyor.  


2015-2017 dönemini kapsayan OVP'de, mali piyasaların reel sektörün finansman ihtiyacını karşılayan, yurt içi tasarrufların artmasına katkı sağlayan, finansal ürün çeşitliliğine sahip, etkin ve şeffaf işleyen bir yapıya kavuşturulması öncelikli amaç olarak tanımlandı. OVP'de İstanbul'un uluslararası bir finans merkezi olmasına yönelik çalışmalara yeni bir ivme kazandırılacağı belirtildi. 


Bankacılık sektörünün düzenleme ve denetiminin ülke ihtiyaçları dikkate alınarak uluslararası standartlar çerçevesinde geliştirileceğine yer verilen programda, finansal istikrarı korumak ve ekonomideki devresel hareketlerin etkisini azaltmak amacıyla gerekmesi halinde makro ihtiyati düzenlemeler yapılacağı ifade edildi. 


Faizsiz finans kuruluşlarının sayısı artacak 


Programda, faizsiz finans sektöründeki ürün ve hizmet çeşitliliği ile bu alanda faaliyet gösteren kuruluş sayısının artırılacağı belirtilerek,...