05 / 05 / 2024

fast limiti 2022

fast limiti 2022

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) para transferlerinde 2 bin TL şeklinde açıklanan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlem tutarı limitinin 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5 bin TL'ye çıkartacağını açıkladı.

MB açıkladı! FAST işleminde üst limit 50 bin TL'ye yükseltildi...

Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde üs limiti 50 bin TL'ye kadar yükselttiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Para transferi yapanlar dikkat! FAST limiti artırıldı!

Para transferinde FAST limiti yükseltildi. Bankalar arasında 7/24 süratli para transferi yapılmasına olanak sağlayan FAST limitinin artırıldığı duyuruldu. İşte detaylar.

ÖTV indirimi engelli araç fiyatları yeniden belirlendi! İşte detaylar...

ÖTV muafiyeti limiti, ÖTV indirimi engelli araç fiyatları ve limiti 2022 yılı itibariyle yeniden düzenlendi. Araç limiti kapsamında 450 bin 500 TL'ye kadar araçları alabilecek olan engelli vatandaşlar, markalar tarafından belirlenen modelleri engelli ÖTV indirimi kapsamında alabilecek. İşte tüm deta

2022 engelli araç fiyatları ne kadar? 2022 engelli araç limiti ne olur?

Engelli bireylerin ÖTV’siz araç satın alma hakları vardır. Bu durumda engelli vatandaşlar, 2022 engelli araç limitinin değişip değişmediğini araştırıyor.

2022 FAST işlem limiti değişti! Peki yeni FAST limiti ne kadar oldu? Kaç TL'ye yükseldi?

Farklı bankalar arasında para göndermek ve almak isteyen vatandaşlar için saat ve gün sınırlamasını ortadan kaldırarak büyük bir kolaylık sağlayan FAST işlemi için limitler yeniden gözden geçirildi.

FAST işlem limitine güncelleme geldi! İşte 2022 FAST işlem limiti

Çeşitli bankalar transferleriyle para göndermek ya da almak isteyen kişilere özel saat kısıtlandırılmasının ortadan kaldırması sebebiyle büyük avantaj elde eden FAST işlemi için limitler yeniden oluşturuldu. Peki FAST yeni limiti ne kadar?

2022 yılında engelli vatandaşların yararlanabileceği ÖTV muafiyetli araç alım limiti ne kadar oldu? İşte detaylar...

Engelli vatandaşlar 2022 yılında ÖTV muafiyetli araç alım limitinin ne kadar olduğunu merak ediyor. ÖTV muafiyetli araçlardan sadece engelli vatandaşlar yararlanabiliyor. Engelli vatandaşlar için 2022 yılında ÖTV muafiyetli araç alım limiti belli oldu.

Merkez Bankası'ndan son dakika 'FAST' kararı! 5 bin liraya çıkarılıyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) para transferlerinde 2 bin TL şeklinde açıklanan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlem tutarı limitinin 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5 bin TL'ye çıkartacağını açıkladı.

Kirayı bankaya yatırma limiti 2022 ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında kiranın banka aracılığı ile ödenmesi zorunluluğu bulunuyor. Ancak ev kirasında belli bir limitin altı elden de ödenebiliyor. Peki, kirayı bankaya yatırma limiti 2022 ne kadar?

TOKİ Adana Sarıçam kura sonucu 13.01.2022!

TOKİ Adana Sarıçam kura sonucu 13.01.2022 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Adana Sarıçam kura sonucu 13.01.202 ve proje detayları...

Emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi nedir? Ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

2022'de ev alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2022 yılında ev alma hayali gerçek olanlar tapudaki devir işlemi için ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca vatandaş vergi ve harç tutarlarını araştırmaya başladı. 2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

fast limiti 2022 Haberi

fast limiti 2022

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) para transferlerinde 2 bin TL şeklinde açıklanan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) işlem tutarı limitinin yükseltileceğini açıkladı. Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi işlem tutarı limiti 21 Şubat 2022 tarihi itibarıyla 5 bin TL'ye çıkartılacak.

Merkez Bankası'nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ülkemiz ödemeler altyapısının yenilikçi iş yapış yöntemlerini destekleyecek çalışmalar kapsamında 21 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye'nin kendi ulusal karekod standartlarını "TR Karekod" olarak isimlendirerek oluşturmuş ve 8 Ocak 2021 tarihinde yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST'ı devreye almıştır.

Ödemeler ekosisteminde liralaşma odaklı her türlü teknolojik yeniliklerin çok hızlı bir şekilde uyarlanmasına yönelik stratejik teknolojilerdeki tüm gelişmeler yakından takip edilmektedir.

Orta ve uzun dönem amacı lira ile ödemelerin...