05 / 05 / 2024

Fatih Üniversitesi arazi tartışması

Fatih Üniversitesi arazi tartışması

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin 29 dönümlük arazi üzerinde kurulan Fatih Üniversitesi’ne araziyi bedelsiz tahsis ettiği, üniversitenin de 11 yıl boyunca araziyi protokole aykırı biçimde kullandığı belirtiliyor. 

Wings Ankara projesinde tapu sahiplerine mahkeme şoku!

Mahkeme Ankara'da THK Üniversitesi arazi üzerinde inşa edilen Wings Ankara projesinde 242 ev ve iş yeri sahibinin tapuları sahiplerinden alınarak THK'ya geçirildi.

Japonya'da arazi ve arsa düzenlemesi ile afetler azaltılıyor!

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. 

Diyarbakır'da arazi anlaşmazlığı kavgasında 8 zanlı tutuklandı!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Fatih Mahallesi'nde 3 Haziran gecesi aileler arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 11 kişinin de yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 8 zanlı hakkında tutuklama kararı verildi...

Cumhurbaşkanı'nın Şehir Üniversitesi arazi tahsisinden Davutoğlu ayrılınca haberi olmuş!

Gazeteci Abdulkadir Selvi "Erdoğan, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, arazinin Şehir Üniversitesi’ne bedelsiz olarak devredilmesi konusunda kendisine bilgi verilmediğini söylemiş. 'Arazi tahsisinden Davutoğlu başbakanlıktan ayrıldıktan sonra haberim oldu' demiş" diyor...

5 vakıf üniversitesine 1 milyon 700 bin metrekare arazi tahsisi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski yol arkadaşı Ahmet Davutoğlu arasındaki İstanbul Şehir Üniversitesi tartışması kulislerde konuşuluyor. Diğer bir yandan yapılan arazi tahsisi gözlerin son yıllarda açılan diğer vakıf üniversitelerine çevrilmesini neden oldu.

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edilmiş!

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz yollarla Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaları ile bedelsiz arazi tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı...

Fatih Üniversitesi'nin arazisi bedelsiz mi tahsis edildi?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin 29 dönümlük arazi üzerinde kurulan Fatih Üniversitesi’ne araziyi bedelsiz tahsis ettiği, üniversitenin de 11 yıl boyunca araziyi protokole aykırı biçimde kullandığı belirtiliyor. 

Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı arazi semt parkı olacak!

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev arazi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

İstanbul Üniversitesi'ne 700-800 dönüm arazi tahsis ettik!

Öğrenci sayısı itibarıyla kaliteyi artıracak adım atmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'ne Hasdal tarafında 700-800 dönüm bir arazi tahsis ettiklerini, burada İstanbul Üniversitesi'nin asli kampüsünün veya külliyesinin olacağını belirtti.

Fatih'teki tartışmalı araziye park yapılacak!

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev arazi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Fatih'teki dev araziyle ilgili önemli gelişme!

İstanbul'un Fatih ilçesindeki Vatan Caddesi'nde Burger King ve Migros'un yer aldığı arazi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Peki yıllardır tartışmalara konu olan araziye ne yapılacak?

Cibali Bilgi Evi, Medipol Üniversitesi'ne tahsis edildi!

Fatih Belediyesi'nin onrarım yaptıktan sonra bilg evi olarak kullandığı Cibali Bilgi Evi binası 10 yıllığına Medipol Üniversitesi'ne tahsis edildi.

Fatih Üniversitesi arazi tartışması Haberi

Fatih Üniversitesi arazi tartışması

CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin, 29 dönüm yeşil alan statüsündeki araziyi FETÖ'ye bağlı Fatih Üniversitesi'ne ücretsiz tahsis ettiği ortaya çıktı. 

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre üniversitenin Büyükçekmece Akçaburgaz mevkisindeki 135 dönümlük kampusunun hemen yanı başında yer alan 29 dönümlük bu arazinin "spor ve rekreasyon alanı" olarak 2002 yılında üniversite yönetiminden talep edildiği ifade edildi. 

Belediye bünyesindeyken park alanı olan arazi, Büyükçekmece Belediyesi ile Fatih Üniversitesi arasında 10 Kasım 2003'te imzalanan protokolle devredildi. Protokolde, Fatih Üniversitesi'nin belediyeye hiçbir bedel ödemeyeceği de belirtiliyordu. 

Belediyeden milyonlarca değerindeki araziyi bedelsiz olarak alan Fatih Üniversitesi, araziyi halkın kullanımına açık olarak park, spor ve rekreasyon alanı olarak kullanılacağı taahhüdüne rağmen, protokol hükümlerine aykırı olarak etrafını tellerle çevirdi. 

Belediye ancak 2014 yılında FETÖ operasyonları başlayınca milyonluk arazinin protokol hükümlerine aykırı olarak...