13 / 05 / 2024

fatih yapı denetimleri

fatih yapı denetimleri

Fatih Belediyesi tarafından yürütülen envanter çalışmasının birinci etabında eski Eminönü bölgesinde 32 mahalledeki toplam 2 bin 632 adet tescilli sivil mimari yapının güncel durumları tespit edildi.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Fatih Ebiçlioğlu kimdir? Maliye Bakanlığı’nda hangi alanlarda çalıştı? Koç Holding’de ne iş yapıyor?

Fatih Ebiçlioğlu hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders veriyor? Arçelik’te hangi alanda çalışmalar yapıyor? İşte Fatih Ebiçlioğlu’nun hayatına ilişkin detaylar...

Fatih Erdoğan kimdir? Fatih Erdoğan ne iş yapıyor?

Fatih Erdoğan kimdir? Fatih Erdoğan hangi mesleği yapıyor? Fatih Erdoğan nereden mezundur? İşte detaylar!

Fatih Bayraktar Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fatih Bayraktar Yapı Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Bayraktar tarafından kuruldu.

Fatih Üçyıldız İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fatih Üçyıldız İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Yıldız tarafından kuruldu.

Fatih'te 10.5 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

Basın İlan Kurumu, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Binbirdirek Mahallesi, 235 ada 21 parselde, 25 yıl süreli olarak "Yapım veya Onarım Karşılığı Kiralama" modeli işini 10 milyon 488 bin 336 TL'ye ihaleye çıkardı.

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1 Nolu Şubesi açıldı!

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 1 Nolu Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Gedikli tarafından açıldı.

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 2 Nolu Şubesi açıldı!

Lagos Yapı İnşaat Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 2 Nolu Şubesi bugün Fatih'te 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Gedikli tarafından açıldı.

Menteşe'de imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Kaçak yapı denetimleri kapsamında Muğla'nın Menteşe ilçesinde yer alan imara aykırı yapılar yerle bir ediliyor...

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Fatih'te 2 bin 632 adet yapının mimari durumu incelendi! 

Fatih Belediyesi tarafından yürütülen envanter çalışmasının birinci etabında eski Eminönü bölgesinde 32 mahalledeki toplam 2 bin 632 adet tescilli sivil mimari yapının güncel durumları tespit edildi.

6 milyon 100 bin konut denetlendi!

İzmir'de meydana gelen depremin ardından ülke genelindeki yapı denetimleri tekrar gündeme geldi. Bugüne kadar ülke genelinde 6.1 milyon konutun denetimi tamamlandı. 400 bin binada da çalışmalar devam ediyor.

fatih yapı denetimleri Haberi

fatih yapı denetimleri

Fatih Belediyesince yürütülen envanter çalışmasının birinci etabında eski Eminönü bölgesinde 32 mahalledeki toplam 2 bin 632 adet tescilli sivil mimari yapının güncel durumları hakkında inceleme yapıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 10 binin üzerindeki tescilli kültür varlığı ile İstanbul'un tescilli eserlerinin üçte birini bünyesinde barındıran, bu özelliğiyle yerli ve yabancı turistler tarafından Türkiye'de en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen Fatih'te "Fatih'in Kültürel Miras Envanteri" projesi yürütülüyor.
Külliyeler, camiler, saraylar ve sarnıçların yanı sıra ziyaretçilerin dolaşmaktan keyif aldığı yerler arasında geleneksel konut mimarisine sahip sokak ve mahallelerin de bulunduğu ilçedeki bu eşsiz hazineye sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla Fatih Belediyesi bünyesinde oluşturulan ekip kasım ayından bugüne envanter çalışmalarına devam ediyor.

Kültür varlıklarına veya komşuluğunda bulunan parsellere ilişkin yapılması...