04 / 05 / 2024

Fazıl Türk

Fazıl Türk

Mersin Doğu girişi için çalışmalar hızlanacak. Akdeniz Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yılın son meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk Başkanlık etti.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Türk yatırımcılara Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlıyor! 

Kapalı Maraş'a yönelik açılımın çok önemli olduğunu belirterek, Türk yatırımcılara "Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlamıştır. Maraş'ta önemli gelişmeler olacak. Türk yatırımcılar ona göre projeler geliştirmeli" çağrısı yaptı.

TKGM Türk Vatandaşlığı Kılavuzu yayınlandı!

TKGM Türk Vatandaşlığı Kılavuzu yayınlandı. Klavuzla ilgili konuşan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Taşınmazın hangi yolla alındığı ve alınma tarihine vatandaşlık işlemlerinde dikkat edilecek.'' dedi.

Kılıçtürk İnşaat Nakliye Elektrik Makina Medikal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçtürk İnşaat Nakliye Elektrik Makina Medikal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Othan tarafından kuruldu. 

Kuveyt Türk altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek!

Kuveyt Türk, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ve bireysel yatırımcıların tasarruflarının kazanca dönüştürülmesi amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılan altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek...

250'yi aşkın kişi yatırımla Türk vatandaşlığına başvurdu!

Türk vatandaşlığı kazanmada yapılan kolaylaştırma sonrası başvurular 250'yi geçerken 100 milyon dolarlık yatırım geldi. 

Türk Vatandaşlığı Kanunu Yönetmeliği değişikliği tam metni 2018!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yabancıların vatandaşlık kazanımında satış vaadi sözleşmesi de yeterli olacak...

Uzungöl'de imar kirliliğine türkülü tepki!

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi, Trabzon'un Çaykara ilçesinde imar kirliliği tartışmaları ile gündeme gelen Uzungöl için türkü yazdı.

210 yabancı yatırımcı Türk vatandaşlığı için başvurdu!

Yabancı yatırımcıların Türk vatandaşlığına başvurusu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, "30 Ekim'e kadar İstanbul ve Ankara'da 210 başvuru oldu. Bu önemli bir rakam"  dedi...

Türk vatandaşlığına özel merkez!

250 bin dolar karşılığında yabancı yatırımcının Türk vatandaşlığına geçmesinin önünün açılmasının ardından, İstanbul Valiliği ve İstanbul Ticaret Odası harekete geçti...

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğinde değişiklik!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)’De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Fazıl Türk Haberi

Fazıl Türk

Akdeniz Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yılın son meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk Başkanlık etti. 


Akdeniz Belediye Meclisi'nde, Mersin'in doğu girişinin hızlı bir biçimde düzenlenebilmesi için, bu bölgede 155 hektarlık 1 'inci etap alanının imar planı yapım yetkisi Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. 


Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki meclis birleşim tutanak özetleri kabul edildi. 


Gündemin 3'üncii maddesinde yer alan, geçici işçi vizeleri ile ilgili teklif, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Mersin'in kronikleşen sorunlarından biri haline gelen kentin doğu girişinde yapılması planlanan iyileştirme ve düzenleme çalışmaları görüşüldü. Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilen gündem maddesi ile özel proje alanı ı'inci etap olarak işaretli yaklaşık 155 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı...