17 / 05 / 2024

fed fazi oranı eylülde artacak

fed fazi oranı eylülde artacak

Blackstone başkan yardımcısı Wien, "Güçlenen ABD ekonomisi Fed'i faiz oranlarını Eylül'de artırmaya teşvik edebilir" dedi. Eylül ayı için faiz olasılığı yüzde 21'den yüzde 33'e geldi.

Fed faiz kararını açıkladı! Faiz oranı 2001 yılından bu yana en yüksek aralıkta!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler çerçevesinde değiştirmeyerek 22 senenin en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 bandında sabit tuttu.

Fed yöneticisi açıkladı! Faiz ne zaman düşecek?

ABD Merkez Bankası Fed faizleri yükseltmeyi sürdürürken New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranının gelecek sene düşmeye başlamasını bekliyor.

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz hamlesi sürecek! Faiz artışı doları nasıl etkiler? 2023 sonunda dolar TL kuru ne olur?

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizlikler sürüyor. Fed'in faiz oranını yüzde 6'ya kadar çıkarabileceğine yönelik tahminler kuvvetlenirken, Banka'nın 2023 yılı sonunda faiz indirmeye başlayacağına yönelik öngörüler zayıfladı.

FED'den faiz sinyali geldi! 25 puanlık karar kapıda!

Fed'in önümüzdeki toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Fed Yönetim Kurulu üyelerinden Waller kurumdan gelen faiz açıklamalarına destek verdi. Aralık ayında yapılan 50 paz puanlık artırımla beraber ülkede faiz oranı 4.25-4.50 seviyesine yükseltilmişti.

Bitcoin'de fırtına duruldu mu? İşte FED tutanakları sonrasında Bitcoin'de son dakika!

FED son toplantı tutanaklarını yayınladı. Bu, merkez bankasının enflasyon ve oran artışları hakkındaki düşünceleri ve Bitcoin (BTC) fiyatının tepkisi hakkında daha fazla ipucu sağlayabilir.

Dolar neden yükseliyor? 

ABD Merkez Bankası (FED) faiz oranını beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırdı. Karar sonrası dolar yükselmeye başladı. Peki dolar neden yükseliyor?

Fed Başkanı Aralık ayı için yumuşama sinyali verdi

Fed'in merakla beklenen faiz kararı açıklandı ve politika faizi 75 baz puan artışa gidildi. Böylece faiz oranı 3,75 - 4 bandına yükselirken, kararın ardından düzenlenen basın toplantısında "yumuşama sinyali" geldi.

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?

Küresel piyasaların büyük bir heyecan ile beklediği kritik veri açıklandı. FED faiz kararında çok önemli bir etkiye sahip olan tarım dışı istihdam verileri beklentilerin üstüne çıktı. ABD istihdam verilerinin sonra gözler ise FED toplantısına çevrildi. Peki, ABD işsizlik oranı, FED’in kararını nasıl

ABD'de açıklanan işgücü piyasası verileri FED'in faiz kararını güçlendirdi

ABD'de istihdam verileri haziranda beklenenden fazla arttı. Ülkede tarım dışında kalan işgücü piyasasında istihdam haziranda 372 bin kişilik artış gösterdi. İşsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 3,6'da kaldı. Açıklanan rakamlar FED'in fazi artırmaya olan görüşünü güçlendirdi.

FED açıklaması sonrası emtia piyasasındaki ürünlerin fiyatı arttı

Emtia piyasasında bir önceki hafta görülen yükseliş eğilimi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ılımlı ve yumuşak tondaki açıklamalarıyla geçen hafta da devam etti. Fiyatı en çok artan 3 ürün doğal gaz, kahve, paladyum oldu. Altın ise binde 4 oranında artış gösterdi.

FED sonrası dolarda beklentiler yükseldi: Dolar 20 lira olur mu?

Piyasaların büyük merakla beklediği Amerika Merkez Bankası FED faiz kararını dün saat 21:00'da açıkladı. FED faiz oranını 25 baz puan artırdı. Peki FED sonrası dolar ne oldu? Dolar yükselecek mi? İşte merak edilen soruların cevabı...

FED sonrası petrol fiyatlarında son durum!

FED faiz oranını bugün saat 21:00'da, 25 baz puan artırdığını açıkladı. FED kararı sonrası gözler piyasalara çevrildi. Gün içinde 103,96 dolara kadar yükselen petrolün varili FED sonrası ne oldu? İşte merak edilenler...

fed fazi oranı eylülde artacak Haberi

fed fazi oranı eylülde artacak

Blackstone Group LP'nin danışma hizmetleri birimi başkan yardımcısı Byron Wien, güçlenen ABD ekonomisinin Fed'i faiz oranlarını Eylül'de artırmaya teşvik edebileceğini söyledi. Wien Pazar günü katıldığı bir televizyon programında, "Bence ekonomi ikinci yanda çok da gidecek ve Fed faiz artı istiyor" diye konuştu. Fed Başkanı Janet Yellen, Cuma günü Cleveland'da yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin gelişme göstermesi ile birlikte faiz oranı artırımının bu yıl gelebileceği ifadesini korudu. Bloomberg'in derlediği verilere göre Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme ihtimali 8 Temmuz'daki yüzde 54 seviyesinden yüzde 67'ye yükseldi.  Eylül ayı için olasılık yüzde 21'den yüzde 33'e geldi. Wien, "Yılın geri kalanında ekonomik temeller gelişme gösterecek. Karlar tahminlerden iyi gelecek. Petrol fiyatlarının ılımlı şekilde yükselmesini bekliyorum" dedi. 


Bursa...