04 / 05 / 2024

fed türkiye

fed türkiye

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yaptığı açıklamada "Fed'in kararları, bizim için bir korku değil, sadece hazırlıklı olmamız gereken hava şartlarıdır. Türkiye her türlü karar karşısında hazırlıklı" dedi.

FED Analistinden korkutan Türkiye yorumu

Fed Analisti Altınoğlu, Avrupa'da 2023 yılı içinde başlayacak olan resesyonun (ekonomik durgunluğun) Türkiye için fırsat olup olmayacağı sorusunu yanıtladı.

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Fed Başkanı mart ayından itibaren faiz artırımı kararları alırken dolar kuru hızla değer kazandı. Öte yandan Yüksek enflasyonun etkisi ile euro değer kaybediyor. Aradaki makas gittikçe açıldı. Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Powell’ın açıklamarı sonrası çarpıcı analiz: “Türkiye ekonomisini zor günler bekliyor”

Bugün yayınlanan bir analizde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (FED) yüksek faiz politikası karşısında zor günler beklediği belirtildi.

Türkiye’nin kredi risk priminde düşüş

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi FED'in faiz kararının ardından düşüş eğilimine girmişti, Türkiye Mayıs ayından bu yana en düşük değeri Temmuz ayının son günlerinde gördü. Türkiye’nin kredi notu 664 baz puana geriledi.

FED’in faiz kararı sonrası Türkiye ekonomisinde neler olacak? İşte Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike…

Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy, FED'in faiz kararı sonrası olabilecek senaryoları anlattı ve Türkiye ekonomisini bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekti…

Türkiye'de cebinde doları olan vatandaşlara çok çok hayati uyarı! Bu bilgiyi asla atlamayın

Fed Finansal İstikrar Bölümü Ekonomisti Levent Altınoğlu, Türkiye'de enflasyonun yüksek seyirde olmasına rağmen faizlerin düşük tutulduğuna dikkat çekerek faiz artışı gerekebileceğini söyledi. Bu durum da doları doğrudan etkileyecek. Elinde doları olanlar, faiz artışına dikkat... İşte detaylar...

Türkiye'de yastık altında kaç ton altın var?

Altın fiyatları Merkez Bankası Fed'in faiz kararı öncesinde yatırımcıların merkezinde olmaya devam ediyor. Peki Türkiye'de yastık altında kaç ton altın var?

FED faiz artışı Türkiye'yi nasıl etkiler?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de merakla bekleniyor. Peki Fed'in faiz artırımları Türkiye'yi nasıl etkileyecek?

Hakan Ateş: Türkiye 2016'da yüzde 3,5'in üzerinde büyür!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Türkiye'nin, bu yıl hele ki Fed ve diğer merkez bankalarının daha gevşek politikalar sürdürdüğü bir ortamda, enflasyonu düşürmesi ve büyümesini yine yüzde 3,5'in üzerinde, gerçekleştirmesi mümkündür." dedi.

Moody's'den Türkiye için faiz uyarısı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri bu haftaki toplantısında artırmasının Türkiye'yi de içeren bazı gelişen ülkelere yönelik riskler yaratabileceğine dikkat çekti.

EBRD: Türkiye faiz artışına en duyarlı ülke!

EBRD Başkanı Chakrabarti, Türkiye’nin Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasında Fed’in faiz artışına en duyarlı ülke olduğunu söyledi. Chakrabarti, Fed’in faiz artırımına gidip gitmemesinin uluslararası anlamda büyük bir oyun olduğunu belirtti.

Ali Babacan: Türkiye Fed’in kararına hazır!

Ali Babacan, Türkiye’nin ABD Merkez Bankasının (Fed) alacağı her türlü karar karşısında hazırlıklı olduğunu belirterek, “Gemi sağlamsa, mürettebat işini biliyorsa, kaptan işini biliyorsa, denizde dalga da olsa o gemi hedefine ulaşır” dedi.

Türkiye Fed'in her türlü kararına hazır!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yaptığı açıklamada "Fed'in kararları, bizim için bir korku değil, sadece hazırlıklı olmamız gereken hava şartlarıdır. Türkiye her türlü karar karşısında hazırlıklı" dedi.

fed türkiye Haberi

fed türkiye


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AA Editör Masası'nda yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararında işsizlik ve enflasyon konularında tereddüde düştüğünü belirterek, ABD'de iş gücü piyasasındaki gelişmelerin kötü seyrettiğini ifade etti.


Fed'in faiz artırımına başlamak için işsizliğin yüzde 6'ya düşmesini beklediğini anımsatan Babacan, ülkede işsizlikle beraber iş gücüne katılım oranının da hızla düştüğüne işaret etti. Babacan, bu tablonun aksine Türkiye'de çalışan sayısının hızla arttığını, işsizlikte ise küçük artışlar yaşandığını söyledi.


Türkiye'nin Fed'in alacağı her türlü karar karşısında hazırlıklı olduğunu vurgulayan Babacan, şunları kaydetti:


"Bir gemiyle yola çıktığınızda deniz her zaman durgun olmaz. Gemi sağlamsa, mürettebat işini biliyorsa, kaptan işini biliyorsa, denizde dalga da olsa, fırtına da olsa o gemi hedefine ulaşır. Biz, Türkiye olarak gemimizi güçlendirdik, sağlamlaştırdık. Deneyimli ekipler çok şükür işin...