02 / 05 / 2024

Ferhadiye Camii bosna hersek

Ferhadiye Camii bosna hersek

SARAYBOSNA Bosna Hersek'in Banya Luka kentinde, ülkede yaşanan savaş sırasında Çetnikler tarafından 7 Mayıs 1993 yılında temeline dinamit yerleştirilerek yıkılan tarihi Ferhadiye Camiinde, 21 yıl sonra teravih namazı kılınacak...

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı 2025'te açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı Metro Hattı'nı 2025 yılında hizmete açacaklarını söyledi.

Bosna Alaca Cami 4 Mayıs'ta açılacak!

Bosna'daki savaşta Sırplar tarafından tamamen yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde adeta küllerinden doğan Alaca Camii, 27 yıl aradan sonra açılacak

Bosna Hersek Foça Hünkar Camii ibadete açıldı!

TİKA koordinatörlüğü, Bosna Hersek Foça'da yer alan ve 1992'de Sırplar tarafından yıkılan Foça Hünkar Camisi'ni yeniden ibadete açtı.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi törenle açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Ferhadiye'nin tekrar açılması aslında bütün Bosna Herseklilere, Müslümanlara, Ortadokslara, Katoliklere ve bütün dünyaya bir barış mesajıdır. Bu barış mesajının doğru okunması lazım" dedi.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii açıldı!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Birlikte öyle bir dünya inşa etmeliyiz ki artık hiçbir kalbin sahibi, hiçbir cinayete kurban olmamalı, yok edilmemeli" şeklinde ifadelerde bulundu.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii bugün açılıyor!

Bosna Hersek'teki savaşta Sırpların yıktığı Ferhadiye Camisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle bugün açılacak. 23 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek olan camiinin UNESCO listesine adaylık süreci devam ediyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor!

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi yarın açılıyor. Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Banya Luka şehrindeki cami, TİKA destekleriyle yeniden inşa edildi.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi'nin açılış töreni 7 Mayıs'ta!

Davutoğlu, Banya Luka şehrinde TİKA tarafından yeniden inşa edilen Ferhadiye Camisi'nin açılışını yapacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Mayıs Cumartesi Bosna Hersek'i ziyaret edecek.

Ferhadiye Camii yarın hizmete açılacak!

Bosna’da 1993’te Sırpların temeline dinamit yerleştirerek yıktığı tarihi Ferhadiye Camii, yeniden ibadete açılıyor. TİKA’nın restore ettiği caminin açılışı için en büyük istek ise Başbakan Davutoğlu’nun açılışa katılması.

Bosna'daki Alaca Cami'nin inşaat çalışmaları başladı!

BOSNA Hersek'in Foça şehrinde 1992 yılında şclıri işgal eden Sırp birlikleri tarafindan yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ııce yeniden inşa edilecek tarihî Alaca Camii'nde inşaat çalışmaları başladı.

Ferhadiye Camii yeniden yapım çalışmalarında sona gelindi!

SARAYBOSNA Bosna Hersek'in Banya Luka kentinde, ülkede yaşanan savaş sırasında Çetnikler tarafından 7 Mayıs 1993 yılında temeline dinamit yerleştirilerek yıkılan tarihi Ferhadiye Camiinde, 21 yıl sonra teravih namazı kılınacak...

Bosna Hersek’teki tarihi Ferhadiye Camii inşaatını tamamlanıyor!

Bosna Hersek'te şimdiye kadar birçok tarihi yapının restorasyonunu yaparak kültürel mirasının ihyasına katkıda bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), diğer önemli sembol eserin ayağa kaldırılmasına destek veriyor...

Bosna Savaşı'nda yıkılan Alaca Camii yeniden inşa edilecek!

Bosna-Hersek'in batısındaki Foça'da Bosna Savaşı' nın hemen başında Sırp güçleri tarafından yıkılan Alaca Camii yeniden inşa edilecek. Alaca Camii' nin yeniden inşasına Türkiye destek verecek...

Ferhadiye Camii bosna hersek Haberi

Ferhadiye Camii bosna hersek

SARAYBOSNA Bosna Hersek'in Banya Luka kentinde, ülkede yaşanan savaş sırasında Çetnikler tarafından 7 Mayıs 1993 yılında temeline dinamit yerleştirilerek yıkılan tarihi Ferhadiye Camiinde, 21 yıl sonra teravih namazı kılınacak. 


Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin en büyük kenti Banya Luka'da 1992-95 savaşında temellerine kadar yıkılan, taşları Vırbas Nehri'ne atılan, arazisi bir süre park alanı ve şehir çöplüğü olarak kullanılan, ülkenin sembollerinden biri konumundaki tarihi Ferhadiye Camii'nin yeniden yapım çalışmalarında sona gelindi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) bir süre önce yarım kalan inşaatın tamamlama çalışmalarını üstlenmesi üzerine, camideki inşa çalışmaları hızlandı. 


TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, tarihi Ferhadiye Camii'ndeki çalışmaları Banya Luka Müftüsü Osman Kozliç'le birlikte yerinde inceledi. 


Çevik, TİKA'nın, tarihi Konyits Köprüsü, Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü, Maglay Kurşunlu-Yusuf Kalavun Paşa...