28 / 04 / 2024

Fesih kelimesi

Fesih kelimesi

Kira sözleşmesinin sona ermesi ve iş ortaklık sözleşmelerinin sona ermesi halinde karşımıza çıkan fesih kelimesinin anlamı nedir? Kira sözleşmesinin feshi ne anlam ifade ediyor? Fesih ne demektir, işte yanıtı...

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Fesih ihbarnamesi örneği 2021!

Ev veya iş yeri sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira kontratları belli zaman ve durumlarda fesh edilebiliyor. Peki fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır? İşte fesih ihbarnamesi örneği 2021...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Kira fesih örneği 2021!

Kira fesih örneği, mal sahibi tarafından kiracılığı sona erdirmek için hazırlanıyor. Peki kira fesih örneği nasıl hazırlanır? İşte Kira fesih örneği 2021...

İş yeri kiralarında kiraya verene 'fesih hakkı' imkanı!

Yeni Borçlar Kanunu'na göre kiraya verene, onuncu yıl sonunda sebebe dayanmaksızın fesih hakkı tanınmıştı. Bu hak, 1 Temmuzdan sonra iş yeri kiraları için de geçerli oldu.  

Loom Desıgn Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Loom Desıgn Mimarlık Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Fesih Katar tarafından kuruldu.

Sahur saatlerinde en çok 'emlak' kelimesi arandı! 

Tüketiciler, Ramazan ayında gece alışverişini tercih etti. Sahur saatlerinde en çok 'emlak' kelimesi arandı...

Reysaş GYO'nun 2.3 milyon TL'lik gayrimenkul satışı iptal edildi!

Reysaş GYO, Muğla İli Bodrum İlçesi'nde bulunan gayrimenkulün 2 milyon 300 bin Euro bedel ile satın alınmasına ilişkin "Aksoy Bodrum Taşınmaz Yatırımları A.Ş." ile şirket arasında yapılan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak fesih edildi. 

Rusya'daki AVM'lerde kira kaosu!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı verilmesini planlayan yasa tasarısıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki Duma’da bu hafta görüşülecek tasarı kabul edilirse ne gibi sonuçlara yol açabilir?

Rusya'da AVM'lerden 'Kiracılar çıkarsa 6,5 milyon kişi yoksullaşır' uyarısı!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı tanınması teklifi mülk sahiplerinin tepkisine sebep oldu. Büyük alışveriş merkezlerinin sahipleri, tasarının kabul edilmemesi talebiyle Duma’ya başvuruda bulundu...

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

Müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi!

Kamu İhale Kanunu hakkında Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Genelge kapsamında müteahhitlere ek süre ve sözleşmeyi fesih hakkı verildi.

Kira ödemeleri Haziran'dan sonra yapabilecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yeni tedbir paketine göre 1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020'ye kadar boyunca olan süreç içerisinde iş yeri kira bedelinin ödenememesi nedeniyle kira sözleşmeleri fesih edilemeyecek.

Fesih kelimesi Haberi

Fesih kelimesi

Fesih ne demektir?

Fesih kelimesi, genellikle kira sözleşmelerinin feshi ve iş ortaklıklarının feshi şeklinde karşımıza çıkıyor. Peki bu "fesih" kelimesi ne ifade ediyor? Fesih ne demektir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Fesih kelimenin anlamı:

Fesih kelimesinin sözlük anlamı, "önceden verilmiş bir yargının kaldırılması, bozulması, feshedilmesi" olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre "fesih" kelimesi kira sözleşmelerinin ve iş ortaklıklarının bozulduklarını ifade ediyor.


Kira sözleşmesinin feshi..

Kira sözleşmesinin bozulması halinde uygulanması gereken işlemler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanununa göre, kira sözleşmesinin feshi, olağanüstü nedenlerden veya sözleşme süresinin bitmesi gibi doğal nedenlerden söz konusu olabiliyor.


İş ortaklıklarının feshi..

Ortaklık sözleşmelerinin feshi de, sözleşme kapsamında yer alan şartların yerine getirilmemesi veya en az birinin gerçekleşmemesi halinde söz konusu oluyor. İş ortaklıklarının feshinde, ortaklık hisse senetleri Borsa kotundan da çıkarılıyor.





Işıl Seren...