14 / 05 / 2024

Fethiye imar problemi

Fethiye imar problemi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan başkanlığındaki heyet 1/1000 Ölçekli İmar Plan Notlarından kaynaklanan sorunları Ankara’ya taşıdı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel M...

Fethiye'nin uygulama imar sorunu Ankara'ya taşındı!

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan başkanlığındaki heyet 1/1000 Ölçekli İmar Plan Notlarından kaynaklanan sorunları Ankara’ya taşıdı...

Murat Kurum'dan son dakika imar açıklaması: İstanbul’da imar problemi kalmayacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, afetlere dirençli bir İstanbul yapacaklarını açıklayarak '' Nasıl Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye’de yaptıysak, 39 ilçede de milletimizle el ele vereceğiz. İmar problemi kalmayacak” dedi.

Fethiye'de kaçak yapı furyası yeniden başladı!

Seçimden önce yeri imar barışına imkan tanınacağı iddialarının ortaya çıkmasının ardından Muğla'daki sahil kesimlerinde kaçak binalarda patlama yaşandı. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Alim Karaca: Fethiye'nin bütüncül imar planı sorunu çözülmeli!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçeye ziyarete gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya tersanenin taşınması, bütüncül imar planı ve körfezin temizlenmesi problemlerini anlattığını ve çözüm için destek istediğini belirtti.

Ümraniyeliler depreme dayanıklı konutlarına kavuşuyor!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Kazım Karabekir Mahallesi ve çevresindeki mahallelerde yaşanan imar probleminin önümüzdeki günlerde çözüleceğinin müjdesini verdi. Başkan Yıldırım, şu an imar problemi yaşanan yerlerin yapılacak projelerle daha değerli bir hale geleceğinden bahsetti.

Fethiye’de iskele alanının imar planı askıda!

Fethiye Göcek Mahallesi’nde Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ‘iskele alanı’ yapılması planlanıyor. İskele alanının imar planı ise 30 gün askıya çıkarıldı.

Kayaköy'ün imar sorunu meclis gündeminde!

Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Fethiye'de imara aykırı özel marina inşası TBMM'de!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde imar planına aykırı olarak özel marina inşasına Bakanlık tarafından izin verildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Fethiye'deki özel marina inşasıyla ilgili 5 soru!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde imar planına aykırı olarak özel marina inşasına Bakanlık tarafından izin verildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Fethiye'deki özel marina inşası meclis gündeminde!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde imar planına aykırı olarak özel marina inşasına Bakanlık tarafından izin verildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kepez Düdenbaşı'nda imar problemi çözüldü!

Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, bölgede mülkiyet, imar problemlerinin çözüldüğünü söyledi.

İçerenköy ve Küçükbakkalköy'ün imar problemi ortadan kalkacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım,  İstanbul 1.bölge ittifak adaylarıyla buluştu bir araya geldi. İlçe adayları projelerini, Yıldırım İstanbul vizyonunu anlattı.

Ataşehir'de imar problemi ortadan kalkacak!

Sancaktepe Belediye Başkanı, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, “Sancaktepe’de yaptığımız hizmetler, bizim referansımız. Ataşehir’de de imar problemi ortadan kalkacak, vatandaşlar depreme dayanıklı evlerine kavuşacak.” diye açıklama yaptı. 

Fethiye imar problemi Haberi

Fethiye imar problemi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan başkanlığındaki heyet 1/1000 Ölçekli İmar Plan Notlarından kaynaklanan sorunları Ankara’ya taşıdı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya sorunun çözümü konusunda iyi yaklaşım gösterirken, sıkıntıları her yönüyle değerlendireceklerini açıkladı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından revize edilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı notları 12 Ocak 2015 tarihinde askıya çıktı. Plan notlarının askıya çıktığı tarihten önce inşaata başlamak için belediyeye başvuran inşaat ruhsatlarının da durmasına neden oldu. Belediyede işlemleri devam eden inşaat ruhsatlarının da durması Fethiye’de inşaat sektörünü olumsuz etkiledi.


FETHİYE’DE İNŞAAT SEKTÖRÜ DURDU

1/1000 ölçeli uygulama imar planı notlarının 12 Ocak 2015’de yürürlüğe girdiği tarihten itibaren başlayacak yeni inşaatlar eski plan notlarına göre projeleri hazırlanmış olması nedeniyle inşaatlara başlanamadı. Yeni plan notları mevcut...