01 / 05 / 2024

fikirtepe dönüşüm mağdurları

fikirtepe dönüşüm mağdurları

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümleri tek tek çözülürken, yine mağdur haberleri gelmeye başladı. Mağdur olduklarını söyleyen aileler Fikirtepe'de eylem yaptı.

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları için müjdeli haber!

Fikirtepe kentsel dönüşüm uygulamalarında karşılaşılan sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge TBMM'ye sunuldu.

Fikirtepe dönüşüm mağdurlarından sanatsal kampanya!

Seslerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na duyurabilmek için 2019'a sanatsal bir kampanya ile giren Fikirtepe Kentsel Dönüşüm mağdurları, Kadıköy Süreyya Operası önünde ‘Leke Fikirtepe’ isimli enstalasyon ile etkinliği başlattı.

Bakanlık, Fikirtepe mağdurlarının sorunlarını çözecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Demirtaş, Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürü Böke ve ayrıca CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurlarını ziyaret etti...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getirdi.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Beşiktaş Akatlar'daki kentsel dönüşüm mağduriyeti Meclis gündeminde!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, İstanbul Beşiktaş Akatlar'da yaşanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İşte detaylar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un o ilçesinde dönüşüm tam gaz! Cazibe merkezi olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe dönüşüm projesinde 13 bin konutun ihalesinin tamamlandığına dikkat çekerek 2023'ten itibaren etaplar halinde teslimlerin yapılacağını belirtti.

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesinde imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/1 Parsel İnşaatı İle Park Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Mustafa Ekşi İnş. - Aydur Yapı A.Ş. İş Ortaklığı ile 27 Aralık tarihinde imzalandı. 

Beykoz’da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Beykoz Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor. Vatandaşlara evlerinden çıkmaları için 45 gün süre tanınırken, hak sahipleri duruma tepki gösterdi. 

Fikirtepeli dönüşüm mağdurlarından iflas tepkisi!

Kentsel dönüşümün en kötü örneklerinden birinin yaşandığı İstanbul Fikirtepe’de, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hakim ortakken şirketindeki çalışanına ‘bedelsiz olarak’ devrettiği Selimoğlu Yapı İnşaat A.Ş. iflas etti. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/2-3 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 8 Aralık tarihinde imza atıldı. 

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.

fikirtepe dönüşüm mağdurları Haberi

fikirtepe dönüşüm mağdurları

İstanbul'un Fikirtepe ilçesinde kentsel dönüşüm düğümü çözülmeye başladı. Ancak bazı sorunlar ve itirazlar yaşanıyor.

CNN Türk'te yer alan habere göre; kentsel dönüşümde evleri yıkıldıktan sonra kirada oturanlar için çalışmalar hızlandı. Mağdur aileler birinci etap projesi içine alındı. Ancak bir grup aile buna itiraz etti. Onlar da evlerini verdi, kiraya geçti ancak birinci etap projesinin içine alınmadı.

Mağdur olduklarını söyleyen aileler Fikirtepe'de eylemlerini gerçekleştirdi. Aileler, anlaştıkları firmadan kira ödemelerinin geç yapıldığını, ayrıca emlak vergisi ödemelerinde de sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Yeni Fikirtepe için geri sayım başladı!

Fikirtepeli kentsel dönüşüm mağdurları için müjdeli...