04 / 05 / 2024

Fikirtepe inşaatlar ne zaman başlayacak

Fikirtepe inşaatlar ne zaman başlayacak

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde sorun ne? Fikirtepe’de yıkımlar yapıldığı halde inşaatlara neden başlanamıyor? Fikirtepe'de inşaatlar ne zaman başlayacak? Kira ödemeleri müteahhitler için neden sıkıntı olmaya başladı? İşte belgeleriyle cevaplar...

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?

TOKİ 100 bin konut inşaatlarına dair pek çok soru sorulmaktadır. Vatandaşlar inşaatlarının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Giresun Dereli'deki iş yeri ve konut inşaatlarında son durum ne?

Giresun Dereli ve Doğankent'te inşa edilen konutlar hakkında bilgi veren AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk inşaatların 14 Haziran 2021'de bitirilmesinin planlandığını belirtti. 

Tel Abyad'daki kamu inşaatlarında son durum ne?

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Barış Pınarı Harekatı sayesinde terörden temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde yapımı süren kamu inşaatlarını inceledi.

Ekrem İmamoğlu: Metro inşaatları hızlanacak!

CHP İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, metro inşaatlarına hız kazandıracaklarına hız vereceklerini söyledi. Yeşil alan sayısını artıracaklarını söyleyen İmamoğlu, ''Yapılaşmanın önüne geçilmeli” dedi.

Fortis Sinanlı Fikirtepe daire fiyatları ne kadar?

2018'in sonunda teslim edilmesi planlanan Fortis Sinanlı projesi Yiğit Group ve Sinanlı Yapı tarafından inşa ediliyor. Peki Fortis Sinanlı Fikirtepe daire fiyatları ne kadar?

Manisa'daki hastane inşaatlarında son durum ne?

Manisa’da inşaatları devam eden 558 yataklı Şehir Hastanesi ve 400 yataklı Merkezefendi Devlet Hastanesi’nin 2018 yılının başında vatandaşlara hizmet vermeye başlayacakları bildirildi.

Kadıköy'de inşaatlar denetim altında!

Kadıköy Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı yapı denetim ekipleri Kadıköy’ün her noktasında inşaatları denetliyor.Kentsel dönüşümün yoğun şekilde yaşandığı ilçede yıkımdan, hafriyata varana kadar inşaatlar denetimden geçiyor.

Fikirtepe'de inşaatların yüzde 40'ı tamamlandı!

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, İnşaat, kazı ve iksa ruhsatlarıyla beraber bölgede başlayan inşaatlar yüzde 40'a yaklaşmış durumda.

Bayburt Üniversitesi Yeni Kampüs inşaatları ne durumda?

Bayburt Üniversitesi, Yeni Kampüs alanındaki inşaatlar hız kesmeden devam ediyor. Tamamlanan ve temeli atılan yeni binalarıyla Yeni Kampüs, öğrencilerin sosyal imkânları ve modern fiziki alt yapısı ile güçlü bir ortamda eğitim görmelerine imkân sağlayacak

Türkiye Diyanet Vakfı cami inşaatlarına 2 milyar TL harcadı!

Türkiye Diyanet Vakfı kurulduğu günden bugüne, ezana hasret kalan ülkelerin cami inşaatları için 2 milyar lira harcadı. 25 ülkede 100’ü aşkın camiyi gurbetçilerin hizmetine sundu.

Antalya Kapıçay ve Adrasan Gölet inşaatları ne durumda?

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Kapıçay ve Adrasan gölet inşaatlarını inceledi. Turkay Özgür, “Bugün teknik ekibimiz ile birlikte Kumluca Adrasan ve Finike Kapıçay Gölet inşaatlarımızda inceleme de bulunduk. " dedi.

Ordu Fatsa Huzurevi inşaatı ne zaman bitecek?

Ordu’nun Fatsa İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Fatsa Huzurevi inşaatında incelemelerde bulundu. Peki Ordu Fatsa Huzurevi inşaatı ne zaman bitecek?

Fikirtepe inşaatlar ne zaman başlayacak Haberi

Fikirtepe inşaatlar ne zaman başlayacak



Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde kamuya terklerin hangi kamu kurumuna yapılacağının netleşmemesi, ada tevhidi ve 2/3 yasasının uygulanmasındaki aksamalar, inşaat firmalarını Fikirtepe’ye girmeye pişman olma noktasına getirdi. 


Fikirtepe’de yıkım yaptığı haksahibinin kira yardımlarını ödeyen firmalar, bir türlü inşaata başlayamama nedeniyle sıkıntıya girdi. Bir çok firmanın Fikirtepe’ye girdiklerine pişman olduğu söyleniyor. 


Fikirtepe Dumlupınar Eğitim Merdivenköy Mahalleleri Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği (FİDEM) Başkanı Ercüment Oruç’un Emlakkulisi.com ile paylaştığı bilgilere göre Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde inşaatların bir türlü başlamamasının iki nedeni var:


Birincisi; yıkımı yapılan adaların tevhidi; yani üzerinde binaların yıkıldığı adalar tapuda birleştirilemeyince inşaat firması yeni proje için inşaata başlayamıyor ve bu sürede hak sahibi vatandaşlara iki yıldır boş yere kira ödemesi yapmış oluyor.


İnşaat firmasının ada tevhidi yapması için Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nden karar çıkması...