26 / 05 / 2024

Fikirtepe kaç emsal olacak

Fikirtepe kaç emsal olacak

Kadıköy Fikirtepe’de süren kentsel dönüşümün kodlarını Emlakkulisi.com çözüyor, okurlarıyla paylaşıyor. Fikirtepe’de kaç metrekareye kaç emsal uygulanacak? Emsale neler dahil olacak? Fikirtepe emsallerinde artış olacak mı? İşte tüm bu sorulara cevaplar...

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Kiracısının huzurunu kaçıran ev sahibine emsal ceza geldi. B.K. adlı kadın kiracısını evden tahliye etmek isteyen ev sahibi Ö.Y., bir ay boyunca zile basıp, mesaj atıp, arayarak baskı yaptı. Mahkeme hapis cezası verdi. 

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Mahkemeden 'kaçak yapılarla ilgili' emsal karar!

Milyon dolarlık villaların yer aldığı sitede bulunan ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyette bulundu, kaçak yapıların yıkılması amacıyla karar verildi.

Kentsel dönüşümde 'emsal artışı ve metrekare' önemi!

Gazeteci Yalçın Bayer, "Dönüşüme girmesi gereken iki milyon ev için 10-15 yıllık plan yapılmalı. Evler TOKİ, KİPTAŞ veya anlaşılan başka müteahhitler tarafından emsal artışı olmadan ve metrekare değişmeden belli bir kârla yenilenmeli'' diyor.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm hezimeti!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan ancak yıkılmayan binalar sığınmacı ve kağıt toparlayıcıların meskeni oldu. Metruk binalar ise yıkılma riskiyle karşı karşıya.

Yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak?

Katlar alanı katsayısı (KAKS) (Emsal), yeni imar yönetmeliği ile yeniden belirlendi. Peki, yeni yönetmelik ile emsal hesabı nasıl olacak? Emsal oranı yüzde kaçtır?

Brooklyn Dream Kadıköy'de lansman fırsatını kaçırmayın!

İstanbul Kadıköy-Fikirtepe bölgesinde inşa edilen Brooklyn Dream projesi 17 Mayıs'ta basına tanıtılacak. Projede daire fiyatları 315 bin TL'den başlıyor. Brooklyn Dream Kadıköy'de lansman fırsatını kaçırmayın.

Brooklyn Life Fikirtepe'de fiyatlar 393 bin TL'den başlıyor!

Brooklyn Life; yeni yıla Anadolu Yakasının kalbi Fikirtepe'de ev sahibi olarak girmek isteyenleri kaçırılmayacak bir kampanya ile buluşturuyor. Projede daire fiyatları 393 bin TL'den başlıyor.

Yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Fikirtepe'nin boş olması araba hırsızlarının fırsatı oldu!

Fikirtepe'nin boş olmasını fırsata çeviren hırsızlar çaldıkları arabaları burada parçalıyorlar. Kat karşılığı müteahhitlere verilen gecekondularda mülteciler yaşarken her sokak başında hurda ve yanmış arabaların belirmesi dikkatlerden kaçmadı.

Vartaş'ın Fikirtepe'deki ikinci adasında sözleşme fesihleri!

Fikirtepe'de ilk imzaları yüzde 50 oranlarıyla toplayarak anlaşan ve bir kaç puan daha artırımı yoluyla toplamda beş ada ile anlaşan Vartaş firmasının anlaştığı ikinci adasında vatandaşlar sözleşme fesihlerine başladı.

Fikirtepe'de ifraz ve düşük emsal riski!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde imza atmamış vatandaşlar ile anlaşmak yerine kanunları zorlayıp arkadan dolanma girişimleri sürecin sağlıklı ilerlemesini engelliyor ve zaman kaybına sebep oluyor.

Antalya Zeytinköy'deki hastanenin kaçak alanları yasallaşacak mı?

Zeytinköy bölgesinde inşaatı biten özel hastane alanının kaçak bölümleri emsal artışı ile yasalaştırılmak istenirken örnek teşkil edeceğinden kaçağı bulunan oteller adeta pusuya yattı.

Fikirtepe kaç emsal olacak Haberi

Fikirtepe kaç emsal olacak



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul’un Kadıköy İlçesi Fikirtepe Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm projesinde emsal değerleri belli oldu. 


Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında inşaat firmalarının tasarım projeleri ve avan projeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin onayından geçiyor. Ardından uygulama projeleri onaylanıyor ve uygun görülen projelere ruhsat veriliyor…



Fikirtepe emsal değerleri!


Fikirtepe sürecinde en çok merak edilen konulardan biri de emsal değerleri oldu. Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde kaç emsal uygulanacak? Emsale neler dahil neler değil? Müteahhit, yapının hangi bölümlerini emsale katabilir, hangi bölümlerini katamaz?.. İşte cevapları…


Kadıköy Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre Fikirtepe Mahallesi’nde emsal değerleri, parsellerin metrekare aralığına göre şöyle;


- En az parsel büyüklüğü 600 m2 dir. E: (Emsal) 1.80


- Büyüklüğü 601-1200 m2 arasındaki parsellerde E: 2.30


- Büyüklüğü 1201-2500 m2 arasındaki parsellerde  E: 2.40


-...