30 / 04 / 2024

Fikirtepe Platformu projeleri

Fikirtepe Platformu projeleri

Fikirtepe'de 17 inşaat şirketinin bir araya gelerek bölgedeki sorunları aşmak için oluşturduğu Fikirtepe Platformu'nun gündeminde ‘problemler' var.

Fikirtepe Platformu'nda çalışmalar hızlandı!

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projesinin hızla ve başarılı bir şekilde tamamlanması için güç birliğini hayata geçiren, Başkanlığını Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu'nun yaptığı Fikirtepe Platformu, çalışmalarına hız kesmeden devam

Fikirtepe Platformu yurtdışına açılacak!

Türkiye’nin ilk planlı kentsel dönüşüm projesi için çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği, Fikirtepe Platformu’nu oluşturdu.

Fikirtepe Platformu'nun ilk projesi 2016'da teslim edilecek!

Kadıköy Fikirtepe'de 17 inşaat şirketi bir araya gelerek güç birliği yaptı. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği, Fikirtepe Platformu'nu oluşturan 17 şirketin ilk projeleri 2016 yılının sonunda teslim edilecek.

Fikirtepe'deki inşaat firmaları Fikirtepe Platformu'nu kurdu!

Fikirtepe’de inşaatın başladığını duyurmak ve imaj tazelemek için Nuhoğlu İnşaat bölgedeki 12 firma ile bir araya gelerek Fikirtepe Platformu’nu kurdu.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Fikirtepe Platformu'ndan Bakanlığa 'yasal düzenleme' çağrısı!

Leke Fikirtepe kampanyası, ikinci ayında da devam ediyor… Fikirtepe Platformu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “Yasal Düzenleme” çağrısı yapıyor.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çilesi!

Fikirtepe’de 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan evlerin sahipleri, projelerin başlamamasından şikayet ediyor. Firmaların vaatlerini yerine getirmediğini söyleyen mağdurlar sorunun çözülmesini istiyor.

Fikirtepe'de projeleri Kiptaş ve İller Bankası tamamlayacak!

Fikirtepe’de yaşanan sıkıntılar hakkında en net çözüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığı ile getirişiyor. Bakanlık mevcut sıkıntılı projeleri Kiptaş ve İller Bankası aracılığıyla tamamlanacağını açıkladı. 

Kiptaş Fikirtepe'de satış ofisi açtı!

İller Bankası ve İBB iştiraki olan Kiptaş ile Fikirtepe'de proje yapan Vartaş ve Anka Yapı’nın projeleri için ortaklık kurulmuştu. Kiptaş projeler için Fikirtepe'de satış ofisi açtı.

Fikirtepe’de 13 yapı adasının temeli atıldı!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Türkiye'nin her köşesinde konut projeleri hayata geçirmeye başladık'' dedi.

Kiptaş Fikirtepe'de sahaya iniyor!

Fikirtepe’de zora düşen Vartaş ve Anka’nın projeleri için ‘çözüm’ imzaları atıldı. Finansman desteğini İller Bankası verecek, inşaatları Kiptaş yapacak. Kiptaş, 5 Şubat’a kadar sahaya inecek

Babacan Holding'ten Fikirtepe'ye 2 bin 500 yeni konut!

Babacan Holding, şimdi de kentsel dönüşüm projeleri için kolları sıvadı. Kadıköy Fikirtepe’de iki ayrı dönüşüm projesine start veren Babacan Holding, toplam 950 milyon TL değerindeki yatırımla 2 bin 500 konut inşa edecek.

Nazmi Durbakayım, Fikirtepe Platformu’nun yeni başkanı oldu!

Fikirtepe’de bölgenin kentsel dönüşümü, altyapı çalışmaları, sosyo kültürel gelişimi ve hak sahipleri ile müteahhitler arasında diyalog geliştirici olan Fikirtepe Platformu’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım oldu.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm için özel çözüm!

Dönüşümün pilot bölgesi Fikirtepe’de bakanlıktan sonra direksiyona özel sektör geçmeye hazırlanıyor. Teknik Yapı Başkanı Durbakayım, “Sorunlu projeleri bakanlık devraldı. Bölgedeki sorunlu adalara biz de talibiz” dedi.

Fikirtepe'de metrekare fiyatları 15 bin TL'yi bulacak!

Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe’de metrekaresi 4 bin TL olan konutlarda fiyatın 7-8 bin TL’ye çıktığını, 15 bin TL’yi göreceğini söyledi. Nuhoğlu, “Firmalar ve kamu çalışıyor. 2017 Fikirtepe yılı olacak” dedi

Efekta Mimarlık, Fikirtepe’de 6 proje birden yapıyor!

Kuruluşundan bu güne yaptığı kentsel dönüşüm projeleri ile dikkat çeken Efekta Mimarlık dönüşümün sembol lokasyonu Fikirtepe’ye damgasını vurdu.

Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesini inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'de iş yapan müteahitlerle toplanıyor. Özhaseki, Fikirtepe'yi ziyaret edip, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde başarılı çalışmalara imza atan projeleri yerinde inceleyip, son durumları hakkında bilgiler alacak.

Fikirtepe Platformu projeleri Haberi

Fikirtepe Platformu projeleri

Platformun üyelerinden Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, Fikirtepe'de 61 yapı adası bulunduğunu hatırlatarak, “21 adada yapılaşmayla ilgili süreç başladı. Ancak diğer 40 yapı adasında problemler henüz çözülemedi. Bunların 30'u ile ilgili sorunların 1-2 ay içinde çözülmesini öngörüyoruz. Diğer 10 adada yaşanan sorunların çözümü için ise platform olarak çaba gösteriyoruz.” dedi. Fikirtepe'de 2016 yılında ev teslimlerinin başlayacağını belirten Sinanlı, 2018 sonunda ise bölgenin dönüşümünde en az yüzde 80 hallolur.” dedi.


Yiğit Grup ile kentsel dönüşüm için kurdukları ortaklığın tanıtım toplantısında konuşan Reşit Sinanlı, ortaklığın da ilk adımı İstanbul Fikirtepe'de attığını söyledi. Fikirtepe'de 30 bin metrekare alanın dönüşümü için 2012 yılından bu yana çalıştıklarını söyleyen Sinanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Sinanlı, “650 malikle anlaşıp dönüşüm sürecinde son aşamaya geldik....