04 / 05 / 2024

Fikirtepede büyük arazi satışı

Fikirtepede büyük arazi satışı

Kadıköy Fikirtepe’de bulunan ve 2007’de Avusturyalı Meinl European’ın satın aldığı Göztepe Çocuk Esirgeme Kurumu arazisi 16 Mayıs’a kadar yeni sahibine devrediliyor. Kulislerde toplam 90 dönümlük arazinin en az 100 milyon Euro’ya satılacağı konuşuluyor...

Kiralık arazi arayanlara büyük müjde! 3 şehirde 6 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık araziler!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden kiralık arazi arayanlara büyük müjde geldi. Yayımlanan ihale ilanları kapsamında 6 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla arazi kiralaması yapılacak...

Ankara Büyükşehir Belediyesi 900 milyonluk arazi satıyor!

Yerel seçimlere son üç ay kala Ankara Büyükşehir Belediyesi 900 milyon liralık  arazi satışı ilanı verdi.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

Samsun Büyükşehir'den satılık 3 arazi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kavak Karadağ'da yer alan 3 adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin alanları 16 bin 753 metrekare ile 31 bin 263 metrekare arasında değişiyor.

Ankara'da arazi almak isteyenlere büyük fırsat! Bu fiyatlar kaçmaz! Kahramankazan, Polatlı, Sincan, Yenimahalle...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara'nın çeşitli ilçelerinde yer alan 389 farklı arsayı açık artırma yoluyla satışa sunuyor. Ankara'da arazi almak isteyenlere büyük fırsat...

Ordu Büyükşehir'den büyük fırsat! Arsa, arazi ve apartman satacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Altınordu ve Ünye'de yer alan arsa, arazi ve apartmanı satışa çıkardı.

ABD'nin en büyük arazi sahibi Bill Gates oldu! 

Dünyanın en zengin 4'üncüsü olan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD'deki en büyük tarım arazisine sahip kişi oldu. Gates 1 milyon dekarın üzerinde araziye sahip.

Kanal İstanbul güzargahındaki en büyük arazi yatırımı Araplardan!

Kanal İstanbul güzergahında toplamda 100 bin 630 kişiye ait 163 bin 745 adet tapu bulunuyor. El değiştiren arazilerden en büyük alana sahip ilk 10 şahıs/şirketten 3 tanesi Arap yatırımcılardan oluşmuş.

ABD'nin en büyük toprak sahibi Bill Gates neden bu kadar arazi aldığını anlattı!

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan BillGates, komplo teorilerine de konu olan büyük arazi yatırımlarına ilişkin sessizliğini bozdu; satın almaların iklimle alakalı olmadığını, yatırım grubunun böyle tercih ettiğini belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iki senede 310 milyon liralık arazi aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 ve 2020 yıllarında 310 milyon liralık gayrimenkul satın aldı. 2021 yılında ise kamulaştırmalar için 218 milyon lira harcanması hedefleniyor.

5 büyük ilde arsa fiyatları yüzde 14 ile yüzde 47 arasında arttı!

Yeni Nesil Gayrimenkul Değerleme Ve Lokasyon Analizi Platformu Endeksacom’un verilerine göre 5 büyük şehirde arsa fiyatları son 1 senede yüzde 14 ile yüzde 47 arasında, arazi fiyatları ise yüzde 20 ile yüzde 30 arasında arttı.

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Ev satarken büyük vergi cezasına dikkat!

Remax 7tepe’de Arazi Yatırım Uzmanı olan Mert Başaran ev satacakları uyardı. Başaran, "Büyük vergi cezasına dikkat" dedi...

Fikirtepede büyük arazi satışı Haberi

Fikirtepede büyük arazi satışı



İstanbul’un Anadolu yakasının en değerli arazilerinden biri olan ve Göztepe Çocuk Esirgeme Kurumu (ÇEK) arazisi olarak bilinen 90 dönümlüğündeki arazi, Atrium Europan Real Estate tarafından 16 Mayıs 2014 tarihine kadar yeni sahibine devrediliyor. 


Gayrimenkul kulislerinde; Göztepe ÇEK arazisinin en az 100 milyon Euro değerinde olduğu ve adı sır gibi gizli tutulan yeni sahibine 16 Mayıs 2014 tarihine kadar tapu devrinin yapılacağı konuşuluyor. 


Arazi için daha önce uluslararası yapı marketi ve alışveriş merkezi yatırımcılarının teklif verdiği de gelen bilgiler arasında.



Arazi ne zaman Avusturyalı firmanın oldu?


Türkiye, arazinin ilk satışını 21 Şubat 2007 tarihli Vatan Gazetesi’nde Tebernüş Kireçci imzasıyla yayımlanan haberle öğrenmişti. Kireçci’nin haberine göre; Avusturyalı Meinl Bank’ın ana hissedarı olduğu Meinl European, İstanbul Göztepe’de Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait olan 90 dönümlük dev...