06 / 05 / 2024

fikri ışık bursa bilim merkezi açılışı

fikri ışık bursa bilim merkezi açılışı

Büyükşehirlerden başlanarak tüm illerde Bilim Merkezleri inşa edilecek. Modern ve tam donanımlı merkezlerden ilki Bursa’da hizmete girdi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Fikri Işık’ın katıldığı törenle hizmete açıldı...

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Hf Home Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hf Home Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  1 milyon TL sermaye bedeli ile Fikri Çıkılmazkaya tarafından kuruldu.

Bursa'da 4 asırlık mevlevihane restore ediliyor!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edildikten bir süre sonra yıkılıp yerine su depoları inşae dilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi'ni gün yüzüne çıkarıyor.

Bursa'da 2020 Şubat'ta 4 bin 477 konut satıldı! 

Bursa'da Şubat ayında 4 bin 477 konutun satıldı. TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 48,3 artış meydana geldi...

400 yıllık Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Kaderine terk edilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yapım çalışmaları ile yeniden özgün kimliğine kavuşuyor.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden yeniden doğuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından onarım çalışmalara başlayan 4 asırlık Bursa Mevlevihanesi, özgün kimliğiyle hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eser, Bursa turizmine de değer katacak” diye konuştu.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden doğuyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi’ni de özgün kimliğine kavuşturuyor.

Eskişehir'de konut satışları yüzde 10 azaldı!

TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü konut satış verilerini açıkladı. Buna göre, Eskişehir'de 2018 yılında  yıllık toplam konut sayısı bir önceki yıla göre yüzde 10,1 düştü.

Bursa Mevlevihanesi küllerinden doğuyor!

Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını orijinal haliyle geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi’ni özgün kimliğine kavuşturuyor.

Fikri Işık'tan Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı yanıtı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan yanıt geldi.

Bursa'da konut satışları yüzde 13.7 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,7 oranında artarak 4 bin 911'e ulaştı.

Bursa'da ipotekli konut satışı arttı!

TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, satışı yapılan 5 bin 724 konuttan 2 bin 939'u ilk el, 2 bin 785'i ise ikinci il satış olarak gerçekleşti.

Eski kaptanlar 66 yıllık Bursa Atatürk Stadı'na veda etti!

Bursaspor'un bugüne kadar görev yapan takım kaptanlarından Mesut Şen, Sedat Özbağ, Sedat Özden, Beyhan Çalışkan ve Ömer Erdoğan, "Timsah Arena"nın tamamlanmasının ardından yıkımına başlanan 66 yıllık Atatürk Stadı'nda bir araya geldi.

fikri ışık bursa bilim merkezi açılışı Haberi

fikri ışık bursa bilim merkezi açılışı


Büyükşehirlerden başlanarak tüm illerde Bilim Merkezleri inşa edilecek. Modern ve tam donanımlı merkezlerden ilki Bursa’da hizmete girdi.


Bursa’da inşa edilen Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Işık, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugününe ve yarınına damga vuracak çok önemli bir tesisin hizmete girdiğini söyledi.


Türkiye'nin tüm illerinde bilim merkezleri kurmayı hedeflediklerini dile getiren Işık, ülkenin tarihi, kültürü ve medeniyetinin yüklediği sorumluluğu yerine getirmeyi amaçladıklarını anlattı. Çocuklara eğlenerek öğrenebilecekleri merkezler kuracaklarını söyleyen Işık, şunları kaydetti: "Deney yapacaksınız, deneme-yanılma yöntemini göreceksiniz. Bileceksiniz ki dünyanın pek çok önemli buluşu, ısrarlı deneme-yanılmalar sonucu ortaya çıkmış. Artık çok şükür eğitim kitaplarımız, ezbere dayalı olmaktan kurtuluyor. Artık çocuklara 'çok...