28 / 04 / 2024

Fikri mülkiyet yatırım

Fikri mülkiyet yatırım

ABD Ticaret Odası’nın 25 ülkedeki fikri mülkiyethaklarını incelediği yıllık raporuna 2013 yılı itibariyleTürkiye’de dahil edildi. Fikri mülkiyet hakları raporundailk defa değerlendirilen Türkiye 14. sırada yer aldı

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Yabancı yatırımcının mülkiyet hakkına koruma geliyor!

İnsan Hakları Eylem Planı ile yabancı yatırımcıya hukuk güvencesi geliyor. Bu plan ile yabancı yatırının mülkiyet hakkına korunacak.

KKTC, yatırım yapılmayan turizm arazilerini geri alacak!

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yatırım yapılmayan turizm arazilerin geri alınacağını açıkladı.

OSB'lerde yatırım yapılmayan arsa kalmayacak!

OSB’lerin daha etkin çalışmasına yönelik düzenlemeler yapılıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSB’lerde yatırım yapılmayan arazilerin üretime kazandırılması için radikal düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

İMPOMES Mülkiyet Erişim Sistemi 4,5G ile yatırımcının cebinde!

Daha önce Türkiye’nin sayılı Holdingleri, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ve Bankalarının kullandığı İMPOMES Mülkiyet Erişim sistemi, 4.5 G ile birlikte bireysel yatırımcının da hizmetine giriyor.

Fikri Işık: Yatırımlarda önemli reformlar gerçekleşecek!

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) faaliyete başlayan 9 yeni fabrikanın toplu açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yatırılarda yeni ve önemli reformlar gerçekleşeceğini belirtti.

Trabzon'da Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi toplantısı yapıldı!

İNCELEME ve ziyaretler için dün havayolu ile Trabzon'a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen "Yatırım Adası ve Endüstri Bölgesi' projesinin toplantısına katıldı.

Gayrimenkul yatırım fonlarında vergi muafiyeti dönemi başladı!

GYF, gayrimenkul yatırımcısına gerekli likitideyi sağladığı gibi, devlet güvencesi ve vergi avantajı sağlıyor. Kurumlar vergisinden de muaf olan GYF’ler, özel düzenleme ile tapuda mülkiyet sahibi olma hakkı tanıyor.

Fikri Işık: Akdeniz, Ege-Marmara ve Karadeniz'e yatırım bölgesi kurulacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Akdeniz, Ege - Marmara ve Karadeniz’e 3 büyük üretim - yatırım bölgesi kurulacağını söyledi. Bu bölgelerde sanayici binaya para bağlamayacak. Fabrikayı devlet yapacak, sanayici kira ödeyecek

Ödemiş OSB'nin altyapı işleri 2015 yatırım programına alındı!

Başkan Mahmut Badem, Ödemiş OSB hakkındaki bilgileri paylaştı. Aradan Bilim, Sanayi ve 24 saat geçmeden bizzat Bakan Fikri Teknoloji tarafından Ödemiş OSB'nin alt yapı islerinin 2015 yatırım programına alındığına dair bilgi verildi.

ABD Ticaret Odası: Fikri mülkiyette iyileşme yabancı yatırımı artırır!

ABD Ticaret Odası’nın 25 ülkedeki fikri mülkiyethaklarını incelediği yıllık raporuna 2013 yılı itibariyleTürkiye’de dahil edildi. Fikri mülkiyet hakları raporundailk defa değerlendirilen Türkiye 14. sırada yer aldı

Fikri Işık: Tekno-Yatırım projesini başlattık!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bir ilk olan "Tekno-Yatırım" projesiyle orta, yüksek ve orta-ileri teknoloji alanlarındaki 50 milyona kadarlık yatırımların destekleneceğini bildirdi.

Fikri Işık: Türkiye'nin her yerine yatırım yapılıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde çeşitli ziyaret ve açılış törenlerine katıldı. Işık, "Türkiye büyüyor, gelişiyor, kalkınıyor. İstikrar sayesinde Türkiye'nin her tarafına yatırımlar yapılıyor" dedi.

Fikri mülkiyet yatırım Haberi

Fikri mülkiyet yatırım


ABD Ticaret Odası tarafından hazırlanan uluslararası fikri mülkiyet haklarına yönelik raporda ilk kez değerlendirilen Türkiye’nin 14. sırada yer aldığı kaydedildi. Ankara’da bahar aylarında bir panel düzenleyen Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye/ ABFT) Türkiye’de fikri mülkiyet haklarına yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Türkiye’de yabancı doğrudan yatırımların artırılmasında fikri mülkiyet haklarının geliştirilmesinde doğrudan rol oynadığı vurgulandı. 


Dernek tarafından, hazırlanan bilgi notunda, ABD Ticaret Odası’nın 25 ülkedeki fikri mülkiyet haklarını incelediği yıllık raporlarına 2013 yılı itibariyle Türkiye’nin de dahil edildiğini ve hakların korunması seviyesi bakımından 14. sırada yer aldığı belirtildi. Raporda, Türkiye’nin zayıf yönlerinin veri koruma, internet üzerinde çevrimiçi telif hakları ortamı ve tek tip paketleme öne çıktı. 


Ülkeye katkı sağlar 

Dernek tarafından fikri mülkiyetin ülkeye sağladığı olası faydalara ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili bir bilgi notu da...