05 / 05 / 2024

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları panel

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları panel

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, 16 kentinden patent başvurusu dahi yapmamış Türkiye ’nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmesinin zor olacağını dile getirdi

Et ve Süt Kurumu'ndan müjde! İŞKUR üzerinden KPSS’siz personel alacak! Başvurular başladı...

İş arayan ve iş verenlerin ortak noktası olan İŞKUR'da pek çok iş ilanı yer alıyor. Söz konusu ilanlara bir yenisini Et ve Süt Kurumu ekledi. ESK, KPSS şartsız personel alımı yapacak.

O üniversiteye tam 252 memur alınacak! Hem de yazılı ve sözlü sınav olmadan!

Üniversitede memur olmak isteyenlerin merak ettiği ve araştırdığı ilanlara bir yenisi daha eklendi. O üniversiteye tam 252 memur alınacak. Hem de yazılı ve sözlü sınav olmadan...

Vestel’den küçük ev aletleri ve süpürgelerde 3 al 2 öde kampanyası! Son gün 15 Eylül!

Beyaz eşya, küçük ev aletleri ve elektrikli süpürge denilince akla ilk gelen markalardan Vestel, çok ses getirecek bir kampanyaya imza attı. Vestel, küçük ev aletleri ve süpürgelerde 3 al 2 öde kampanyasını başlattı.

BİM süt ve süt ürünlerine zam yaptı: 150 lira olan klasik beyaz peynir 215 liraya yükseldi

BİM market süt ve süt ürünlerine zam yaptı: Klasik beyaz peynir fiyatları arttı. İşte detaylar...

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Marketlerde 1 litre süt 40 TL'ye dayandı! Son dakika: Süt ve süt ürünlerine yüzde 35'e varan zam!

Ağustos 2023 itibarıyla süt ve süt ürünlerine yüzde 12-35 aralığında yeni bir zam daha yapıldı. Zammın ardından bazı markaların bir litre süt fiyatı 38,95 liraya kadar yükseldi. İşte ayrıntılar...

Ehliyet, kurs ve sürücü belgesi harç ücretleri 2023 ne kadar oldu?  Sürücü kursu fiyatları kaç TL? 

Ehliyet almak isteyenler 2023 güncel ehliyet ücretlerini mercek altına aldı. Bilindiği üzere ehliyet kurs fiyatları ve sınav harç ücretleri 2023 yılında güncellendi. İşte yeni ödemeler ve tüm detayları...

Ehliyet fiyatları 2023 ne kadar? Sürücü belgesi harç ve sınav ücretleri kaç TL oldu? 

Ehliyet almak isteyen kişiler güncel fiyatların ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Ehliyet Fiyatları 2023 ne kadar? Sürücü belgesi harç ve sınav ücretleri kaç TL oldu? İşte detaylar...

Kurban pazarlarında satılmayan hayvanları Et ve Süt Kurumu alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kurban Bayramı sebebiyle pazarlara getirilen fakat satılamayan kurbanlıklar, Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacak.

Et ve Süt Kurumu'ndan ucuz et müjdesi! Artık bu fiyattan alacaksınız

Et ve kıyma ücretlerine indirim müjdesi geldi! Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığı ile yapılan açıklamada, kırmızı et ücretlerinin düşürüldüğü ilan edildi. ESK, indirimli ücretleri açıkladı. İşte ayrıntılar.

Et ve Süt Kurumu'ndan mükemmel hamle! Kırmızı et fiyatlarına indirim mi geliyor?

Yılbaşından itibaren zamların en çok uygulandığı ürünler arasında kırmızı et vardı. Enflasyonunda etkisiyle bir türlü düşmek bilmeyen kırmızı et fiyatları için müjdeli haber Et ve Süt Kurumu'ndan geldi. Alınan karar ile 150 TL indirim bekleniyor. İşte tüm ayrıntılar.

Et ve Süt Kurumu'ndan flaş açıklama! Çok önemli bir gelişme yaşandı!

Et ve Süt Kurumu (ESK), şarküteri üretimi yapan firmalara yönelik olarak mayıs sonuna kadar 16 bin canlı kesimlik büyükbaş hayvandan elde edilecek karkasların satışını yapacağını açıkladı.

Son dakika.. Et ve Süt Kurumu'ndan müjde! Ucuza kırmızı et satışı yapılacak

Kırmızı etteki fahiş yükseliş, zaten geçim darlığı çeken vatandaş için lüks halini alırken, Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokole binaen, artık kasaplara uygun ücretli kırmızı et satışı yapılacak.

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları panel Haberi

Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları panel


Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda TÜSİAD, TÜRKONFED ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları’ konulu toplantının açılışında konuştu. Onatça “Birkaç yıl içerisinde KOBİ’lerimizin patent ve marka başvuru sayısını iki katına çıkarmak zorundayız” dedi.


TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, 16 kentinden patent başvurusu dahi yapmamış Türkiye’nin dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmesinin zor olacağını belirtti.  Onatça, 2002 yılında sayısı 1.874’ü bulan patent başvuru sayısının 2012 yılında 11.599’a, 1.784 olan tescil edilen patent sayısının ise 7.816’ya ulaştığını söyledi. Onatça, hem başvurulan hem de tescil edilen patent sayısında gözle görülür bir artış yaşandığını ama yine de yetersiz kaldığını kaydetti.


DESTEK OLMAZSA YAPAMAZLAR


TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, “İller bazında...