05 / 05 / 2024

finansal mimari nedir

finansal mimari nedir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi 4. toplantısını gerçekleştirdik. Piyasalardaki likidite ve kredi büyümesine ilişkin gelişmeleri, yeni finansal mimari çalışmaları ele aldık" diye konuştu.

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Proje finansmanı nedir?

Proje finansmanı, özel projelerde önemli bir görevi üstlenen profesyonellerin yönettiği bir süreçtir. Bu süreçte, projenin finansal işlemleri geleceğe yönelik esas alınır. Bu noktada proje finansmanı nedir, ne anlama gelir ve teknikleri nelerdir soruları önem kazanıyor.

Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır?

Emeklilik tasarruflarına öncelik vermenin veya borç ödemenin önemi, finans uzmanlarının finansal güvenliğiniz için sık sık gündeme aldığı konulardan biridir. Peki Finansal Güvenlik Nedir? Finansal Güvenliğe Nasıl Ulaşılır? İşte detaylar.

Dijital Türk Lirası nedir? Ne zaman hayata geçirilecek? Finansal yaşama neler getirecek?

İlk test ödemesi yapılan dijital Türk Lirası gerçek hayata nasıl adapte edilecek? Dijital Türk Lirası finansal hayatta neleri değiştirecek, artıları eksileri neler olacak?

Berat Albayrak: Yeni finansal mimari çalışmaları ele aldık!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi 4. toplantısını gerçekleştirdik. Piyasalardaki likidite ve kredi büyümesine ilişkin gelişmeleri, yeni finansal mimari çalışmaları ele aldık" diye konuştu.

Mimari proje neleri kapsar?

Mimari proje, inşa edilecek yapı için yapılan hazırlıkların başında geliyor. Peki, mimari proje nedir? Mimari proje neleri kapsar?

Körfez'de yeni bir finansal mimari oluşacak!

Ambargo koyulan Katar'daki krizin çözülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimat verdi. Erdoğan, Körfez’de yeni bir finansal mimarinin oluşacağı belirtti.

Kırsal sit alanı nedir?

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olan, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan alanlara sit alanları deniyor. Peki, kırsal sit alanı nedir?

Kira sertifikası, Sukuk nedir?

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir?‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Gayrimenkul sektörüne et

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nedir?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından bazı finansal haklar tanınıyor. Bu hakların başında faiz desteği geliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nedir?

Kentsel dönüşümde devlet desteği nedir?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahibi ile kiracılara devlet bir takım finansal destekler sunuyor. Peki, kentsel dönüşümde devlet desteği nedir? Kentsel dönüşümde finansal destekler nelerdir?

Yerinde dönüşüm kredisi nedir?

Kentsel dönüşümde riskli binasını yıkan malikler, devletin sunduğu finansal desteklerden de yararlanabiliyor. Bu desteklerin başında kentsel dönüşüm kredisi yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde yerine dönüşüm kredisi nedir?

Kentsel dönüşüm destek kredisi nedir?

Kentsel dönüşümde, riskli alanlarda yer alan riskli binalarını tahliye eden hak sahiplerine devlet tarafından birtakım finansal destekler sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşüm destek kredisi nedir? Nasıl alınır?

finansal mimari nedir Haberi

finansal mimari nedir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) 4. toplantısını gerçekleştirip piyasalardaki likidite ve kredi büyümesine ilişkin gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Albayrak, Twitter hesabından açıklama yaptı. 

FİKKO'nun 4. toplantısını yaptıklarını belirten Albayrak, piyasalardaki likidite ile kredi büyümesine ilişkin gelişmeleri, yeni finansal mimari çalışmalarını ve ikinci çeyrekte başlatacakları yapısal düzenlemeler başta olmak üzere çok sayıda konuyu değerlendirdiklerini kaydetti. 

Albayrak, "Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi 4. toplantısını gerçekleştirdik. Piyasalardaki likidite ve kredi büyümesine ilişkin gelişmeleri, yeni finansal mimari çalışmaları ele aldık" açıklamasında...