19 / 07 / 2024

Fitch notları

Fitch notları

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü "durağandan", "negatife" revize ederken, kredi notunu teyit etti

Fitch, 8 Türk şirketinin notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu B+ seviyesine yükseltmesinin ardından, 8 Türk şirketin döviz cinsi kredi notlarını da yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Bloomberg kötü haberi verdi! Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’ten Türkiye kararı

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili kararını açıkladı.

Fitch, ABD'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana revize etti

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşının etksiyle ekonomisi resesyon tehlikesine giren ABD'nin ekonomi karnesini Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşu Fitch açıkladı.

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Merkezi New York'ta bulunan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel makroekonomik görünümün yılın başından bu yana önemli ölçüde kötüleştiğini açıkladı. Faiz artışları, enflasyon ve stagflasyonun durumu iyice zorlaştırdığına dikkat çekildi.

Fitch bu yıl petrolde oluşacak fiyat beklentisini yükseltti! Yakıt fiyatları ne zaman düşecek açıklandı

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, ortalama petrol fiyatlarında bu sene yükseliş beklediğini açıkladı. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle, Rus petrolünün piyasadan önemli ölçüde çekilmesiyle petrolün varil fiyatının artacağı tahmin ediliyor.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

Dolar yıl sonunda kaç lira olacak? Fitch tahminlerini güncelledi...

Fitch Ratings, bugün Türkiye'ye yönelik büyüme, döviz kuru ve enflasyon tahminlerini güncelledi. Peki dolar kurunda beklentiler nasıl? 2023 yılında dolar kuru kaç lira olacak?

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.

Fitch'ten Türk bankalarına yönelik açıklama geldi!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten Türk bakanlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Türkiye'de sermaye artırımına giden kamu bankalarından ziyade sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımının gerekebileceğini aktardı.

Fitch Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-'den 'B+'ya düşürdüğünü açıkladı.

Fitch'ten Çin'deki emlak şirketlerine nakit sıkışıklığı uyarısı!

Fitch son aylarda borç kriziyle boğuşan Çin emlak sektörüyle ilgili değerlendirmelerde yaptı. Rapora göre konut satışlarının yüzde 30 gerilemesi halinde, Fitch'in derecelendirdiği 40 kuruluştan yaklaşık üçte biri nakit sıkışıklığıyla karşılaşabilir. 

Fitch notları Haberi

Fitch notları


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yabancı ve yerli para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının görünümünü "durağandan", "negatife" revize ederken, kredi notunu teyit etti.


Fitch Ratings'ten yapılan yazılı açıklamada; not ve görünüm kararına gerekçe olarak ülkede artan politik belirsizlik gösterildi.


Açıklamada, "Mevcut yüksek siyasi belirsizlik Yunanistan'ın kredibilitesine ilişkin riskleri artırırken, kamu finansmanı ve piyasalara yeniden açılım olasılığı aylarca ertelenebilir. 25 Ocak'ta yapılacak olan genel seçimler Yunanistan'ın politika yapımının yönünü daha da belirsiz kıldı. Beklentimiz siyasi düğümlenmenin yaza kadar devam etmesi yönünde değil. Fakat politik kilitlenme finansman zorluklarını artırarak, resesyona dönüş riskini yükseltebilir" ifadeleri kullanıldı.


Fitch açıklamasında, Yunanistan hükümeti ve Troyka arasında anlaşmanın mümkün olabileceğine işaret ederek, kamuoyu anketlerinin Syriza Partisini önde gösterdiğini, taraflar arasında uzayabilecek görüşmelerin karmaşık bir hal alabileceği ve...