09 / 05 / 2024

Fitch Ratings Güney Akım projesi

Fitch Ratings Güney Akım projesi

Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotasıyla yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini, bunun Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu vurguladı.

Fitch Ratings: Güney Akım Türkiye için pozitif olabilir!

Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotası ile yılda 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini belirterek, bu durumun, transit ülke olması açısından Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu belirtti

Fitch Ratings'ten Avrupa konut piyasası açıklaması: Ilımlı fiyat artışı bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirmede Avrupa konut piyasalarının çoğunda 2024 yılında ılımlı bir fiyat artışının görülmesinin beklendiğini kaydetti.

Fitch Ratings’dan güzel haber! Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine yönelik önemli bir açıklama yaptı. Fitch Ratings, orta vadeli potansiyel büyüme öngörüsünü yüzde 3,9'dan 4,1'e çıkardı.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, iki yıl aradan sonra Kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Dolar yıl sonunda kaç lira olacak? Fitch tahminlerini güncelledi...

Fitch Ratings, bugün Türkiye'ye yönelik büyüme, döviz kuru ve enflasyon tahminlerini güncelledi. Peki dolar kurunda beklentiler nasıl? 2023 yılında dolar kuru kaç lira olacak?

Fitch Ratings Ermenistan'ın kredi notunu düşürdü!

Fitch Ratings, Ermenistan’ın “BB-“ olan döviz cinsinden uzun vadeli kredi notunu “B+” seviyesine düşürdü, not görünümünü ise “durağan” seviyesinde tuttu.

Fitch Ratings: Koronavirüs Çin’in en çok elektronik sektörünü etkiliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, koronavirüs salgını nedeni ile tedarik zincirinde en çok aksamanın elektronik sektöründe görülmesinin beklendiğini aktardı.

Fitch Ratings Direktörü Parker: Türkiye ekonomisi etkileyici bir şekilde direnç gösterdi!

Fitch Ratings’in EMEA Ülke Notları Grubu Direktörü Parker, "Türkiye geçen yazki finansal krizden toparlanarak ve dengelenerek son derece etkileyici bir şekilde direnç ve esneklik gösterdi.” dedi.

Fitch, Güney Kıbrıs'ın kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Güney Kıbrıs'ın kredi notunu 'BB-' olarak teyit etti. Fitch, kredi notunun görünümü 'Pozitif' olarak belirlendi.

Fitch Ratings, Türkiye için ılımlı ekonomik iyileşme bekliyor!

Fitch Ratings, "Küresel Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye ekonomisinde 2017 yılında “ılımlı ekonomik iyileşmenin” beklendiği belirtti.

Fitch Ratings Güney Akım projesi Haberi

Fitch Ratings Güney Akım projesi


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Güney Akım projesinin yeni rotası ile yılda yaklaşık 63 milyar metreküp doğalgazın Türkiye'ye yönlendirileceğini, bu durumun, transit ülke olması açısından Türkiye için pozitif bir gelişme olduğunu belirtti.


Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, "Rusya'nın Güney Akım doğalgaz boru hattının yönünü değiştirmesi Avrupa'daki zayıf talep, jeopolitik gerilimler ve Avrupa'nın Rusya'ya doğalgaz bağımlılığını azaltmak istemesinin bir yansıması. Boru hattının Rusya ya da Bulgaristan'a ve oradan Avusturya'ya götürülmesindense artık Rusya ile Türkiye'yi bağlaması amaçlanıyor" ifadelerine yer verildi.


Avrupa'daki zayıf seyreden enerji talebi nedeniyle uzun süreli kontratları gerektirecek projelere karşı ilginin azaldığına işaret edilen açıklamada, "Çünkü talep döngüsel ve yapısal olarak seyrediyor. Piyasalar elektrik üretimi için başka ülkelerdeki kaynakları tercih ediyor. Son aylarda Ukrayna üzerinden Orta Avrupa'ya giden gaz dikkate değer...