30 / 04 / 2024

foça imar sorunu

foça imar sorunu

Foça'da yapılmak istenen birçok yatırımın belediyenin yarattığı imar engeline takıldığını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, turizm ilçesinin bu nedenle kan kaybettiğini söyledi

Kadir Özgirgin: Foça'nın en büyük engeli imar sorunu!

Foça'da yapılmak istenen birçok yatırımın belediyenin yarattığı imar engeline takıldığını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, turizm ilçesinin bu nedenle kan kaybettiğini söyledi.

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. Ertuğrulgazi’nin 10 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu çözülüyor.

Foça'daki eğitim alanının imar planı değişikliğine mahkemeden dur!

İzmir’in Foça ilçesindeki Bağarası Mahallesi’nde yer alan ve büyükşehir meclisince eğitim alanından alınarak özel eğitim alanı yapılması uygun görülen alan için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldı.

Foça yeni imar planlarına kavuşuyor!

Foça'da uzun süredir süren Koruma Amaçlı İmar Planı çalışması kapsamında yeni bir adım atıldı. 

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'nde imar sorunu çözüldü!

Eyüpsultan İslambey Mahallesi Sinekli Kemer’de imar sorunu çözüldü. İslambey Mahallesi, Sinekli Kemer Koruma Bandına ilişkin imar planı değişikliğiyle ilgili müjdeyi Başkan Deniz Köken açıkladı. 

Başakşehir Şahintepe'nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin, Şahintepe Mahallesi için sürdürdüğü imar ve uygulama çalışmaları bitirildi. Düzenlemeyle birlikte bölge imara açılacak.

Kayaköy'ün imar sorunu meclis gündeminde!

Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Eskişehir'in imar sorunu var!

Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ertuğrul Balkan, Eskişehir'in genel olarak bir imar sorunu olduğunu ifade etti...

Avcılar'a imar ve dönüşüm müjdesi!

Avcılar Belediye Başkan adayı Dr. İbrahim Ulusoy, ara vermeden çalıştığı yerel seçim projelerini anlattı. Ulusoy, Avcılar'a imar ve dönüşüm müjdesi verdi.

Esenler’in tarihi imar sorunu kökünden çözüldü!

Esenler’de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu çözüldü. Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Konutlarımızı 14 ayda tamamlayarak teslim etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu...

Çankaya'nın 40 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır imar sorunu çözülmeyen Zafertepe’nin imar planının tamamlandığı müjdesini verdi. 

Ümraniye'nin imar sorunu ortadan kalkacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, imar sorunu olan bazı mahallelerin daha güzel bir imar planlamasıyla çehresinin değişeceğini ifade ederek, ''Ümraniye’nin bana göre Kazım Karabekir ve diğer mahalleleri uçacak'' dedi.

Bitlis Rahva'nın imar sorunu çözüldü!

Bitlis'te yıllardır beklenen Rahva bölgesindeki imar sorunu yapılan girişimler ve çalışmaların ardından çözüldü.

foça imar sorunu Haberi

foça imar sorunu

İzmir'in tarihi ve turistik anlamda büyük öneme sahip olan ilçelerinden biri olan Foça, imar sorunu yüzünden gelişemiyor. Yeni Asır'a konuşan AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, ilçenin önündeki en büyük engelin imar sorunu olduğunu söyledi. Foça'da yapılmak istenen birçok yatırım ve projenin imar sorunu nedeniyle hayata geçirilemediğini ifade eden Özgirgin, "Foça'da ne ilçe belediyesi, ne de büyükşehir belediyesi hiçbir hizmet yapmadığı gibi hükümet ve bakanlıklar nezdinde yapılmak istenen projelere de engel oluyor. Foça kan kaybediyor. Turizm günden güne kötüye gidiyor. Ama CHP zihniyeti 'Foça küçük olsun, gelişmesin, bizim olsun' mantığıyla hareket ediyor" diye konuştu.

Foseptik kabusu


CHP'li belediyenin ilçeye çivi bile çakmadığını söyleyen Özgirgin, "Büyükşehir Belediyesi de aynı. Yeni Foça hala kanalizasyon bekliyor. Eski Foça'nın merkezinde İsmetpaşa ve Fevzipaşa Mahalleleri'nde...