19 / 05 / 2024

foça kıyıları değerlendi mi

foça kıyıları değerlendi mi

Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi projesi kapsamında Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde hem ekosistem hem de ekonomik gelişim açısından önemli başarılar elde edildi.

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Cari açık OVP tahminini 8’inci ayda aştı! Rezervlerde 18,6 milyar dolar erime yaşandı!

Cari işlemler dengesi ağustosta 619 milyon dolar açık verdi. OVP’de yılın tümünde 42,5 milyar dolar öngörülen cari açık ilk sekiz ayda 43,1 milyar doları buldu. Cari açığın finansmanı nedeniyle döviz rezervleri de eriyor.

Emlak Konut GYO Batıyakası Köy projesinin değeri 2.4 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO, Batıyakası Köy projesinin gayrimenkul değerleme raporunu yayımladı. Peki Batıyakası Köy projesinin değeri ne kadar oldu? İşte Emlak Konut GYO'nun açıkladığı o rakamlar...

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? Yılbaşında AVM’ler açık mı kapalı mı olacak? Yılbaşı AVM çalışma saatleri!

Yılbaşında AVM’lerin açık olup olmayacağına dair sorular şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Peki 31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık?

TOKİ'den Ege ve Akdeniz kıyılarında 33 kampanya!

TOKİ, Ege ve Akdeniz kıyılarında toplam 33 yeni proje hayata geçirecek. Peki bu projelerden o yerleşim yerlerinde oturmayanlar ya da gurbetçiler konut alabilecek mi? İşte detaylar...

Açıköğretim ücretlerine zam geldi! Kayıt yaptıracak olanlar dikkat!

Açıköğretim Üniversitelerin’de 2022-2023 materyal ödemelerine zam geldi. Her yarıyıl ödenen materyal ücretine 112,50'ye varan oranda zam yapıldı.

Hazine iki ihaleyle borcuna 13,5 milyar daha ekledi! Açık yüzde 200 arttı

Nisanda bütçe açığındaki artış, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 200 arttı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki ihalede 13 milyar 598,5 milyon lira borçlanmaya gitti.

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

foça kıyıları değerlendi mi Haberi

foça kıyıları değerlendi mi


Foça Deniz ve Kıyı Koruma Alanı'nın (DKKA) yıllık değerinin 59,5 milyon liraya ulaştığı bildirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nın, BMKalkınma Programı ile ortaklaşa yürüttükleri Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi projesi kapsamında Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde hem ekosistem hem de ekonomik gelişim açısından önemli başarılar elde edildi. Akdeniz fokunun yaşadığı ender alanlardan Foça'da proje kapsamında hayata geçirilen denizdeki biyoçeşitliliğin sürdürülebilir kullanımına yönelik çalışmalarla, balıkçılık konusunda Foça'ya yıllık 9,5 milyon lira ekonomik değer sağlandığı kaydedildi. Foça'da denizel değerlerin korunmasıyla, ekonomik değerlerin de artış gösterdiği, bu sayede Foça DKKA, yıllık 59,5 milyon lira ekonomik değer üretir hale geldiği bildirildi. Foça'nın yıllık yaklaşık 39 milyon lira turizm geliri sağladığı belirtildi. 


Türkiye'de...