03 / 05 / 2024

Foça Yat Limanı

Foça Yat Limanı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın 35 Projesi arasında yer alan Yeni Foça Yat Limanı’nın ihalesi 21 Nisan’da yapılacak. Proje ile turizmde ivme kazanacak İzmir, ekonomik açıdan da büyüyecek

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nda binlerce metrekare yeni inşaat alanı açılacak!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı için bir özelleştirme ihalesi daha yapılacak. Ancak bu seferki 'genişleterek özelleştirme' ismi altında gerçekleştirilecek. Peki neler olacak? İşte Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı bekleyenler...

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı 40 yıl süreyle özelleştiriliyor! Tarih açıklandı! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı özelleştiriyor. Yat Limanı 2021 yılında özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art'a verilerek Rekabet Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak bu onay, Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti.

Foça Club Med’in yerine lüks tatil köyü yapılacak! Tam 50 milyon dolarlık yatırım!

Foça'daki Club Méditerranée veya kısa ismiyle Club Med'in yerine 50 milyon dolar yatırımla lüks tatil köyü yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Foça Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Foça Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Pınar Ertaç, Başak Balaban ve Rana Anıl ortaklığında kuruldu.

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kalamış Yat Limanı Birleşik Arap Emirlikleri'nin radarında!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Kalamış Yat Limanı'nı ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin projeye olan ilgisini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Kalamış’ta Koç’a vize çıkmadı, BAE radara aldı' başlıklı yazısı...

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Kalamış Yat Limanı'nın Koç’a devrine onay!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi resmen Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art'ın oldu.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Foça Yat Limanı Haberi

Foça Yat Limanı

İZMİR'İN turistik beldeleri arasında yer alan Yeni Foça'da merakla beklenen yat limanı için geri sayım başladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve aynı zamanda AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım'ın kente kazandıracağı önemli yatırımlar arasında yer alan Yeni Foça Yat Limanı'nın yapım ihalesinin tarihi belli oldu. Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ihale ilanına göre Yeni Foça Yat Limanı İnşaat ihalesi 21 Nisan 2016 günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek. İhale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesi gereği açık ihale usulünce yapılacak. Yer tesliminin ardından 800 günde tamamlanacak olan yeni yat limanı, 330 yat kapasiteli olacak. Yat limanının devreye girmesi ile birlikte Yeni Foça yerli ve yabancı çok sayıda yatın uğrak yeri haline gelecek. Yatların...