02 / 05 / 2024

Fransa ve Almanya Türkiyedeki rüzgar yatırımları

Fransa ve Almanya Türkiyedeki rüzgar yatırımları

Fransız EDF ve Alman Enercon Türkiye’deki rüzgar yatırımlarını büyütmeyi planlıyor. Enercon Yönetim Kurulu Başkanı Hans - Dieter Kettwig, “ Türkiye’de jeneratör üretimine girebiliriz ” dedi.

Türkiye'de üretilen bal, 52 ülke arasında en çok tercih edilen bal oldu

Türkiye'nin en önemli üretim ve ihraç ürünleri arasında yer alan bal ürerimi, yılın dokuz ayında Amerika, İsrail ve Almanya başta olmak üzere 52 ülkede en çok tercih edilen bal oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

Araç piyasasına radikal çözüm! Yeni dönem başlıyor

Sıfır araç tedarikinde yaşanan sorunlar ikinci el araçların fiyatlarını da yükseltti. Hem çip krizi hem de araba üretiminde yaşanan sorunlar markaları da hamle yapmaya zorladı. Fransa ve İspanya'da denenen uygulama artık Türkiye geldi. İşte tüm detaylar...

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya'yı bakın nasıl solladı!

Kripto piyasasındaki son gelişmelere göre Türkiye, tüm Avrupa ülkelerinin önüne geçti. Fransa, İspanya ve Almanya'nın geride kalması dikkat çekti. Buna göre Türkiye, kripto paralarda Avrupa'dan önde. Kripto para yatırımcılarına özel hazırlanan yeni rapora göre Türkiye lider durumda.

Almanya ve Finlandiya'dan 75.241,37 TL maaşla çalışma fırsatı! Personel alımı başvuru ekranı açıldı!

Yurt dışında çalışma hayali kuranlar için Almanya ve Finlandiya'dan sevindirici haberler var! Almanya ve Finlandiya, ortaöğretim mezunu olan adaylar içinden personel alımı yapacak.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Almanya işçi alımı başvuru şartlarında devrim niteliğinde değişiklik! Sistem baştan sona değişti!

İşçi açığının daha da büyümemesi için kolları sıvayan Almanya, kısa süre içinde işçi alımına başlayacak. İşçi alımında şartların da değiştiği öğrenildi. Peki, Almanya işçi alımı şartları neler ve Almanya iş başvurusu için gerekenler neler? İşte detaylar...

EUR/USD paritesi yaklaşık iki ayın en yüksek seviyesinde!

Avrupa'nın ortak para birimi olan euro, risk algısındaki iyileşme ve Almanya'da beklenenden daha yüksek enflasyon rakamlarıyla birlikte faiz artış beklentilerinin desteklenmesiyle dolar karşısında yaklaşık 2 ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Kanada, Almanya ve İngiltere işçi alımı için ilan yayınlandı!3.500 Euro maaşla istihdam edilecek personeller alınacak!

Kanada, Almanya ve İngiltere, aylık 3.500 Euro maaşla istihdam edilmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

İngiliz mobil operatöründen Türk vatandaşlarına özel paket!

İngiltere merkezli Lycia  Mobile, Türkiye’de ve Almanya’da kullanma olanağı bulunan paketlerini açıkladı.

Arzum yurtdışında büyüyor! Arzum Elektrikli Ev Aletleri'nden Çin ve ABD hamlesi

Daha önce Hong Kong ve Almanya'da şirketler kuran Arzum, Çin'de de yüzde 100 bağlı ortaklık kurdu. Arzum, ABD'de şirket kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer edindi.

Sur Yapı Almanya ve Azerbaycan projeleri için düğmeye bastı! 

Sur Yapı Azerbaycan projelerinde düğmeye bastı. Şirket Almanya ve Azerbaycan'da yeni projelere imza atacak. İşte ayrıntılar...

Fransa ve Almanya Türkiyedeki rüzgar yatırımları Haberi

Fransa ve Almanya Türkiyedeki rüzgar yatırımları

Türkiye’de rüzgar enerji alanındaki yatırımlarıyla öne çıkan Fransız EDF ile Alman Enercon, yatırımlarını daha da büyütmeyi planlıyor. Fransız EDF mevcut santrallerde kapasite artırımına gitmeyi planlarken, Alman Enercon, Türkiye’ rüzgar santralleri için jeneratör üretimi de yapmayı hedefliyor. Ankara’da bir dizi temaslarda bulunun her iki şirketin üst düzey yöneticileri özellikle lisanslar konusundaki hassasiyetlerini dile getirdiler. 



Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Fransız EDF Energies Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Louis Mathias ile Alman Enercon şirketi Başkanı Hans-Dieter Kettwig, Enerji Bakanlığı, EPDK ve Meclis Enerji Komisyonu’nu ziyaret etti. Polat Enerji ile Türkiye’de rüzgar enerjisi yatırımları yapan Fransız EDF Energies’in Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Louis Mathias, Meclis Sanayi ve Enerji Komisyonundaki temasları sırasında yatırım kabiliyeti olmayan firmalara verilen lisansların projeye ve yatırıma dönüşmediğine dikkat çekerek, öncelikle...